Zakup miejsc parkingowych do mieszkań przy Orlińskiego 4
Re: Zakup miejsc parkingowych do mieszkań przy Orlińskiego 4
Przy O4 miejsc zewnętrznych zostało ok. 15.
Orientuje się ktoś ile wolnych miejsc zostało w garażu podziemnym? I czy zmieniła się cena? Naprawdę zostały jeszcze jakieś wolne miejsca naziemne? Handlowcy sugerują że przy O4 wszystko zostało już sprzedane, ale wolę zweryfikować te informacje.
Na dużym parkingu za szlabanem na pewno są jeszcze miejsca, przed blokiem wszystkie sprzedane jednak od południa też jest parking i tam zakładam że coś wolnego jeszcze jest, sam mam rezerwacje na jedno, jednak rozmyślam nad sensem zakupu
W podziemnym na 100% są jeszcze (4 mc temu jak pytałem to sprzedanych było 5 miejsc z 27) a cena bez zmian, może później budimex zmięknie trochę i coś taniej puści, bo te miejsca może sprzedać jedynie właścicielowi mieszkania w O4, ale to nic pewnego.
Wena co sprawiło, że jesteś zainteresowana zakupem?

Wena co sprawiło, że jesteś zainteresowana zakupem?
Od początku byłam tylko cena... sami rozumiecie. Liczyłam na chociaż małą obniżkę i co jakiś czas pytałam o aktualną cenę. Aż tu ostatnio Budimex twierdzi, że w O4 wszystko sprzedane z wyjątkiem trzech które są zarezerwowane. No i w takim razie szanse ze na O6 obniżą cenę są znikome. Zastanawiam się tylko czy Budimex mnie nie oszukuje.
Coś mi się zdaje, że to jakaś ściema, bo jak nie tak dawno pytałem, to wybór miejsc zarówno w garażu, jak i na parkingu przynależącym do bloku od południa był jeszcze spory 

Moim zdanie Bx nigdy nie obniży ceny, bo im więcej bloków będzie oddanych, tym większy będzie kłopot z parkowaniem, a ludziska i tak w końcu kupią.
Tak też mówi Budimex.
A odwołując się do waszego doświadczenia. Myślicie że miesięczna opłata za utrzymanie garażu będzie później niższa niż te 170zl?
A odwołując się do waszego doświadczenia. Myślicie że miesięczna opłata za utrzymanie garażu będzie później niższa niż te 170zl?
Jeśli chcemy mieć mniejsze miesięczne oplaty, to jako Wspólnota musimy w odpowiednich uchwałach określić zakres tego co wchodzi w miesięczny czynsz. A zacząć należy od wybrania takiego zarządcy który pasuje Wspólnocie a nie Budimexowi.
Podobno dużo miejsc sprzedali w dni otwarte, więc możliwe, że w garażu większość jednak się sprzedała.
MeGi pisze:Podobno dużo miejsc sprzedali w dni otwarte, więc możliwe, że w garażu większość jednak się sprzedała.
Ile rabatu dawali?
Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”