Czynsz za nowe mieszkania w bloku Orlińskiego 4 w Krakowie

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Pasiek

Re: Czynsz za nowe mieszkania w bloku Orlińskiego 4 w Krakowie

Postautor: Pasiek » 23 mar 2016, 14:53

usia pisze: może ma ktoś pismo/fv od zarządcy gdzie ta kwota jest rozbita na "części pierwsze" :?:

Tak jak pisałem w inny temacie, na protokole jest wyszczególnione co jest w tej kwocie zawarte, ale nie jest to rozbite na kwoty, nie mam przy sobie protokołu, jutro wezmę do pracy i wrzucę skan z tą stroną która mówi o czynszu.

ATM

Postautor: ATM » 23 mar 2016, 15:02

Proszę
Obrazek

Gaspa

Postautor: Gaspa » 23 mar 2016, 15:43

Te kosmiczne stawki za m2 plus miejsce w garażu podziemnym to plus minus jaki okres czasu?

JaRoKrk

Postautor: JaRoKrk » 30 mar 2016, 21:17

Czy osoby które odebrały klucze do swojego mieszkania mogą powiedzieć jak faktycznie wygląda sprawa z tym czynszem? Czy dostaliście jakieś informacje na jaki czas jest stawka 6,90zl za m2 ?

maks

Postautor: maks » 30 mar 2016, 23:25

Stawka będzie taka do czasu wyboru nowej firmy zarządzającej, czyli w praktyce od roku do nawet kilku lat

MeGi

Postautor: MeGi » 31 mar 2016, 8:10

Taka stawka podana jest na karcie odbioru wraz z wyszczególnieniem co obejmuje. Jeszcze nie płaciłam, więc nie wiem jak to faktycznie przekłada się na realne koszty.

clo

Postautor: clo » 31 mar 2016, 19:04

Z tego co widać na protokole to 6,90 zł jest opłatą zawierająco koszty zarządzania i wszystkie zaliczki, więc nie jest źle. Powiedziałabym, że nawet lepiej, niż mam teraz w starym budownictwie.
Opłata za garaż podziemny nie daje mi spać po nocach :shock: nie mogę w ogóle zrozumieć skąd ta kwota i jedyne racjonalne wytłumaczenie jakie mi przychodzi do głowy to: z sufitu.

Aaa

Postautor: Aaa » 31 mar 2016, 21:11

Na załączonym zdjeciu opłat jest wskazane że te kwoty obowiązują od dnia przejęcia kluczy do mieszkania/odebrania miejsca w garażu podziemnym itp do dnia podpisania umowy sprzedaży (czyt do dnia zawarcia aktu notarialnego), czyli pewno jakies 2-3 miesiące. Potem zawiazuje sie wspólnota i ona ustala czynsz. Moje pytanie do kiedy macie w umowach lub też na portalu klienta że umowa musi zostać zawarta?

MeGi

Postautor: MeGi » 01 kwie 2016, 13:59

Z tego co pamiętam to do któregośtam sierpnia. Więc jeszcze trochę poczekamy.

Awatar użytkownika
Żółwik

Postautor: Żółwik » 02 kwie 2016, 12:35

Mam pytanie powiązane z tematem czynszu. Czy ktoś już z osób które odebrały mieszkanie na O4 podpisywał umowę na energię z Tauronem? Zgodnie z tym co powiedział przedstawiciel Budimex Nieruchomości jest na to czas około 2 tygodni od odebrania kluczy. Można ten termin przedłużyć informując uprzednio Budimex.

Jeśli tak, to w którym punkcie w Krakowie to podpisywaliście i czy muszą być obecne przy podpisywaniu umowy wszystkie osoby wpisane w akt notarialny (np .małżeństwo, para) czy wystarczy 1 osoba?

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”