xksisnki pisze:Rozumiem Wasze rozgoryczenie trudniejszym parkowaniem do opłaconych miejsc ale mimo Waszego apelu tutaj i wyrażania niezgody, ludzie i tak będą parkować na tych miejscach, szczególnie ekipy remontowe (niedługo zostaną oddane pozostałe budynki więc spodziewałbym się większej ilości aut na chodniku), kurierzy, przyjezdni goście itp.
Wytłumacz tutaj ludziom z załadowanym samochodem, żeby jechali sobie zaparkować auto na drugim końcu osiedla (gdziekolwiek po za naszymi chodnikami) żeby dymali z całym załadunkiem po 5 razy..
Nie wiem jak chcecie to rozwiązać ale jedno jest pewne, że ten problem nie zniknie i ciągle znajdzie się ktoś chętny na te miejsca przy chodniku ("oo Pan tutaj busem zaparkował, ja mam być gorszy?")
Właściwie to nie powinno być tego problemu, gdyż samo powiedzenie, że chodniki są dla ludzi, a ulice dla samochodów nic nie da. Dlatego tak jak tutaj ja i inni forumowicze się wypowiadali, trzeba wprowadzić Strefę Zamieszkania.
To jedyny sposób aby pozwolić służbom miejskim na reagowanie na tym terenie i utrzymywanie porządku. Oprócz tego to również jedyny sposób aby poprosić straż pożarną o opinię na temat dróg przeciw pożarowych i respektowanie tej opinii właśnie poprzez nie blokowanie tych dróg.
Tak jak napisałem Strefa Zamieszkania musi być wprowadzona przez wspólnotę, więc musi się odbyć spotkanie wspólnoty, a do tego czasu obstawiam, że duża cześć wykończeń w bloku będzie już za nami więc i problem ekip budowlanych zniknie.
Nie oszukujmy się, ale jeśli nie będzie możliwości reagowania służb miejskich to ludzie będą uprawiać jedną wielką partyzantkę i zwrócenie im uwagi na blokowanie wyjazdów czy drogi pożarowej skończy się kłótnią i odpowiedzią wpisującą się w klasyczne "nie mamy Pańskiego płaszcza i co Pan nam zrobisz ?"