Czynsz za nowe mieszkania w bloku Orlińskiego 4 w Krakowie

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
ATM

Re: Czynsz za nowe mieszkania w bloku Orlińskiego 4 w Krakowie

Postautor: ATM » 03 kwie 2016, 20:22

Żółwik pisze:Mam pytanie powiązane z tematem czynszu. Czy ktoś już z osób które odebrały mieszkanie na O4 podpisywał umowę na energię z Tauronem? Zgodnie z tym co powiedział przedstawiciel Budimex Nieruchomości jest na to czas około 2 tygodni od odebrania kluczy. Można ten termin przedłużyć informując uprzednio Budimex.

Jeśli tak, to w którym punkcie w Krakowie to podpisywaliście i czy muszą być obecne przy podpisywaniu umowy wszystkie osoby wpisane w akt notarialny (np .małżeństwo, para) czy wystarczy 1 osoba?

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Wystarczy jedna osoba :)

Awatar użytkownika
Żółwik

Postautor: Żółwik » 04 kwie 2016, 18:45

@ATM dziękuje Ci za cenną odpowiedź.

MeGi

Postautor: MeGi » 05 kwie 2016, 9:29

A można jeszcze prosić o informację, gdzie można przepisać licznik i jakie dokumenty należy mieć ze sobą? Będę wdzięczna, za pomoc, bo do czwartku muszę się z tym uporać.

ATM

Postautor: ATM » 05 kwie 2016, 10:07

W przypadku mieszkań z rynku wtórnego spisuje się protokół zdawczo-odbiorczy, w naszym przypadku wydaje mi się, że przepisanie liczników powinno nastąpić podczas przekazania kluczy.
Najbliższy punkt Tauron jest na Zgody 14 - najlepiej chyba przedzwonić jeszcze do punktu i podpytać :)

MeGi

Postautor: MeGi » 11 kwie 2016, 12:06

Przepisanie liczników bezproblemowe. Wystarczy mieć dowód osobisty i protokół zdawczo-odbiorczy ze sobą.

Mam za to inną sprawę. Dostał już ktoś z Was decyzję czynszową? Bo poza dość ogólnikową informacją na protokole nie mam pojęcie ile, do kiedy i komu płacić czynsz :D No i pytanie, gdzie zgłaszać ile mieszka osób (chodzi o śmieci itp.)?

jasiek

Postautor: jasiek » 11 kwie 2016, 16:26

Budimex wystawia fakturę i wysyła na adres korespondencyjny. Dopóki nie zawiąże sie wspólnota. Co do drugiej sprawy nie mam pojęcia :D

gucio

Postautor: gucio » 12 kwie 2016, 15:36

Czynsz za jedną osobę po zmianie opłat za 50m2
zapomnialem dodac ze to u mnie w bloku na Placu Centralnym :-)

Obrazek
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2016, 16:07 przez gucio, łącznie zmieniany 1 raz.

Nowy

Postautor: Nowy » 12 kwie 2016, 15:50

Ale gdzie to, na Orlińskiego 4 :?: I brakuje mi tu też zaliczek na podgrzanie wody, wygląda jak z bloku, w którym ludzie sami sobie grzeją wodę. Można słówko objaśnienia :?:

gucio

Postautor: gucio » 12 kwie 2016, 16:08

Nowy pisze:Ale gdzie to, na Orlińskiego 4 :?: I brakuje mi tu też zaliczek na podgrzanie wody, wygląda jak z bloku, w którym ludzie sami sobie grzeją wodę. Można słówko objaśnienia :?:

To jest czynsz za moje mieszkanie na Centrum dalem tak do porownania jak to wyglada gdzie indziej :-)

s_k

Postautor: s_k » 12 kwie 2016, 18:31

gucio pisze:
Nowy pisze:Ale gdzie to, na Orlińskiego 4 :?: I brakuje mi tu też zaliczek na podgrzanie wody, wygląda jak z bloku, w którym ludzie sami sobie grzeją wodę. Można słówko objaśnienia :?:

To jest czynsz za moje mieszkanie na Centrum dalem tak do porownania jak to wyglada gdzie indziej :-)

Na Pszczółkę Maję! Gucio wiemy jak wyglądają czynsze w innych miejscach, bo każdy przecież gdzieś mieszka.
Niedługo w każdym wątku będzie jeden wielki Hydepark.
EOT

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”