Przesunięcie bryły budynku Orlińskiego 1 względem planu o 3 metry
Re: Przesunięcie bryły budynku Orlińskiego 1 względem planu o 3 metry
Dziś Budimex rozsyła pismo o nieciekawej treści.
Staś pisze:Dziś Budimex rozsyła pismo o nieciekawej treści.
Możesz coś więcej napisać na ten temat? Ja niestety nie będę miał dostępu do skrzynki pocztowej, a cały aż się trzęsę na wieść co to za "nowiny" na mnie czekają...
@Marcelito:
Szanowni Państwo,
w nawiązaniu do naszego pisma z 22.01.2016, w którym informowaliśmy o rozbieżnościach między dokumentacją geodezyjną a stanem faktycznym usytuowania budynku przy ul. Orlińskiego 1, pragniemy przekazać, iż inspektorzy Powiatowego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego nadal weryfikują dokumentację projektu budowlanego. Z kolei w Wydziale Architektury i Urbanistyki trwa (konieczna dla sfinalizowania postępowania w PINB-ie) procedura uchylenia dotychczas obowiązującej decyzji o pozwoleniu na budowę.
Informujemy jednocześnie, iż wszystkie obowiązki będące po naszej stronie zostały wypełnione (w szczególności wynikające z postanowienia PINB z dnia 9.02.2016 r. oraz decyzji PINB nr 222/2016 z dnia 2.03.2016 r.). Zamienny projekt budowlany został złożony w urzędzie 10.03.2016 r.
Zapewniamy, że monitorujemy sprawę, aby temat był procedowany bez zbędnej zwłoki. Niemniej nie jest możliwe skrócenie pewnych terminów urzędowych wynikających z kodeksu postępowania administracyjnego.
Liczymy, iż decyzję otrzymamy do końca maja.
Jednocześnie potwierdzamy, że nie ma potrzeby dokonywania wpłat. Dlatego też sms, który Państwo otrzymali prosimy uznać za niebyły. Był to błąd systemu. Za niedogodności przepraszamy.
W przypadku pytań prosimy o kontakt z Biurem Regionalnym w Krakowie tel. 12-429-25-91 lub bezpośrednio...
Z poważaniem,
biuro obsługi klienta
Budimex Nieruchomości
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2016, 15:17 przez slwk, łącznie zmieniany 1 raz.
Do wczoraj byłem dobrej myśli, ale dziś już nie jestem. Nawet jeśli dostaną to nowe pozwolenie końcem maja, to opóźnienie będzie półroczne. Stan zaawansowania jest dziś taki, jaki miał być 15 XII 2015 roku. Nie nadrobią choćby się zes...li.
Dzieki Fedaykin. No cóż nastawiałem się, że raczej nie zamkną tej kwestii w ciągu 2 miesięcy, ale gdzieś tliła się iskierka nadziei. Pozostaje tylko cierpliwie czekać na "łaskawość" właściwego organu.
Fedaykin pisze:@Marcelito:Szanowni Państwo,
w nawiązaniu do naszego pisma z 22.01.2016 (...)
Będzie co ma być. . . Bez paniki i nerwów . .
Kiedyś to napewno postawia a wole żeby się znowu aż tak nie spieszyli bo blok będzie w tragicznym stanie technicznym i bez odbiorów
Kiedyś to napewno postawia a wole żeby się znowu aż tak nie spieszyli bo blok będzie w tragicznym stanie technicznym i bez odbiorów

Jak tu się nie denerwować.
Wpłaciłem gotówką ponad 120 000 zł. Gdybym tą kwotę przez 6 miesięcy (co najmniej takie jest opóźnienie) trzymał na lokacie , to uzyskałbym około 1600 zł odsetek. Mieszkanie miało być na wynajem, więc kolejne 6 x 1000 zł = 6000. Razem jestem do tyłu co najmniej 7600 zł.
Mam zamiar domagać się od BX jakiejś rekompensaty (np. rabatu).
Wpłaciłem gotówką ponad 120 000 zł. Gdybym tą kwotę przez 6 miesięcy (co najmniej takie jest opóźnienie) trzymał na lokacie , to uzyskałbym około 1600 zł odsetek. Mieszkanie miało być na wynajem, więc kolejne 6 x 1000 zł = 6000. Razem jestem do tyłu co najmniej 7600 zł.
Mam zamiar domagać się od BX jakiejś rekompensaty (np. rabatu).
Ale sie wkurzylem
ktos cos wie wiecej dzwonil tam??

zaczynam sie obawaic ze wogole nie dostana pozwolenia
Myslisz ze to mozliwe?? Przy takiej inwestycji?
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”