Nowe Czyżyny plan osiedla Orlińskiego i Avia w Krakowie
Re: Nowe Czyżyny plan osiedla Orlińskiego i Avia w Krakowie
Nie wiem na ile to się potwierdzi, ale słyszałem coś o tym, że na części, mniej więcej 2/3 tego terenu miałyby powstać właśnie tereny rekreacyjne, natomiast na pozostałej 1/3 parking. O takich planach słyszałem coś ze strony Budimexu, ale czy to się potwierdzi, to jeszcze zobaczymy. W każdym razie brzmi to nieźle 

Myślę że decyzję podejmą w zależności od ilości chętnych na zakup miejsc parkingowych. Kiedyś się zobowiązali że zapewnią miejsce każdemu chętnemu do zakupu więc w razie potrzeby zwiększą część działki przeznaczoną pod parking, jeśli chętnych będzie mało to zrobią jakiś plac zabaw albo coś w tym rodzaju żeby nie zostawiać pustej przestrzeni.
Aby ukrócić plotkarstwo, podejrzenia i knowania zamieszczam plan zagospodarowania enklaw O. 3 i O.5. Traktowane są one jako jedna. Kupując mieszkanie np. w O. 3 kupuje się automatycznie proporcjonalny udział we wszystkich działkach (jest ich kilka) ,tj. w działkach pod O.3, O.5 oraz udział w działkach na pasie. Na czerwono obwiodłem wszystkie działki, które wchodzą w skład enklaw O.3 i O.5. Przy okazji widać, że resztę pasa pokrywał będzie w większości parking.

plan zagosp.

plan zagosp.
A nie wiesz co z tym paskiem działek miejskich? Podobno Bx dogadał się w sprawie ich wykupu/wymiany.
PS. Widzę że kupujesz tu mieszkania w ilościach hurtowych
PS. Widzę że kupujesz tu mieszkania w ilościach hurtowych

Wiem. W trakcie jet procedura zamiany tych wąskich działek należących do miasta na jakieś na końcu Avii na których po przekazaniu ich miastu ma powstać droga publiczna ułatwiająca komunikację na starym osiedlu.
P.S. Nie przesadzajmy z tych hurtem. Hurt zaczyna się od 1000 sztuk.
P.S. Nie przesadzajmy z tych hurtem. Hurt zaczyna się od 1000 sztuk.

Dziękuje Wszystkim za konkretną odpowiedź 

Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”