Inwestycja wyszła z dziury - budowa parteru na Orlińskiego 4
Inwestycja wyszła z dziury - budowa parteru na Orlińskiego 4
Nie wiem czy byliście ostatnio na placu budowy, ale zdaje się, że sporo się tam zmieniło. Można o tym przeczytać tutaj: Orlińskiego 4 - zdjęcia z budowy. Oczywiście są też zdjęcia, z tego co widać, to ruszyła już budowa parteru, z tej okazji zakładam nowy temat w tej kategorii. Jak do tej pory budowa naprawdę idzie szybko, może rzeczywiście skończą wcześniej, niż zakładali w harmonogramie 

Re: Inwestycja wyszła z dziury - budowa parteru na Orlińskie
Błeeee... jak na razie wszystko leją z betonu, cegieł będzie jak na lekarstwo 

tu świezutenkie zdjecia sprzed 2 godzin 

No to chyba mijaliśmy dziś przyszłych sąsiadów 

No chyba tak
Jeżeli szedłeś z partnerką to wiem o kim mowa 

Dzięki, czyli jednak jeszcze nie skończyli parteru, co oni się tak ociągają?
A tak poważniej, to chyba jak na razie są do przodu z harmonogramem, bo jakoś do połowy listopada mają skończyć poziom pierwszy czyli parter włącznie z murowanymi ścianami na nim oraz zalaniem nad nim płyty. Pod tym względem Budimex sobie nieźle radzi.
Inna sprawa, to nie wydaje Wam się, że jak ściany poziomu podziemnego są obsypywane ziemią, to wcześniej powinny być jakoś zabezpieczone? Czy może już nie trzeba tego robić?

Inna sprawa, to nie wydaje Wam się, że jak ściany poziomu podziemnego są obsypywane ziemią, to wcześniej powinny być jakoś zabezpieczone? Czy może już nie trzeba tego robić?
parter z drugiej klatki jest już zalany od góry (prz[*]najmniej z daleka tak to wygląda) a teraz robią klatkę 1. Jak pogoda będzie dlaej dopisywać to myślę że szybko skończą 

Dokładnie, przejeżdżałaś z rodzinką na rowerkach
iti to o co pytasz to chyba się nazywa ocieplaniem fundamentów. Poniżej link z schematem jak to może wyglądać..
cdn29.muratordom.smcloud.net/t/photos/90/8a/06/908a06a9c6c8c175.jpg

iti to o co pytasz to chyba się nazywa ocieplaniem fundamentów. Poniżej link z schematem jak to może wyglądać..
cdn29.muratordom.smcloud.net/t/photos/90/8a/06/908a06a9c6c8c175.jpg
To dodam jeszcze moje ujecie z Niedzieli

Tez mnie zastanawia brak ocieplenia fundamentów
Na portalu klienta pojawiło się info
z dnia 2014-10-09
Informujemy, że stan zaawansowania inwestycji Osiedle Czyżyny (Pavia) etap I na dzień 30.09.2014r wynosi 32%.

Tez mnie zastanawia brak ocieplenia fundamentów
Na portalu klienta pojawiło się info
z dnia 2014-10-09
Informujemy, że stan zaawansowania inwestycji Osiedle Czyżyny (Pavia) etap I na dzień 30.09.2014r wynosi 32%.
Czyli, że 1/3 prac już za nami? No ale to w zasadzie zrozumiałe, bo wzięli już 30% kasy, a w połowie listopada będą chcieli kolejnych 10%. W takim razie muszą coś pokazać, i to przede wszystkim dla banków 
A o ten wykop i obsypywanie betonu ziemią, to chyba najlepiej byłoby spytać jakiegoś specjalistę od tego, tylko trzeba go jeszcze znaleźć. Chyba, że jeszcze będą to odkopywali i zabezpieczali, ale szczerze wątpię.

A o ten wykop i obsypywanie betonu ziemią, to chyba najlepiej byłoby spytać jakiegoś specjalistę od tego, tylko trzeba go jeszcze znaleźć. Chyba, że jeszcze będą to odkopywali i zabezpieczali, ale szczerze wątpię.
Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”