Operator telewizji i internetu w bloku Orlińskiego 4

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Amis

Re: Operator telewizji i internetu w bloku Orlińskiego 4

Postautor: Amis » 19 kwie 2016, 8:58

Czy ktoś Was orientował się może już coś w sprawie przyłączenia usług np. UPC? bo osobiście chciałbym przenieść tą usługe z innego bloku ale póki co tylko Budimex wie ze są tam kable UPC a sam zainteresowany jeszcze jakoś o tym nie wspomina.
Interesuje się tylko UPC bo mam dobry pakiet w tej chwili i nie chciałbym go zmieniać 

Awatar użytkownika
zwirooo

Postautor: zwirooo » 19 kwie 2016, 9:19

@amis tak z ciekawości (bo sam mam pakiet UPC który chciałbym przenieść) jaki posiadasz pakiet? jeśli okaże się lepszy to przy migracji postraszę ich rozwiązaniem umowy (w chwili obecnej mam już na czas nieokreślony) ;) mój jest taki: tv: max extra hd z nagrywarką i internet 60 Mb/s za 97zł

pchelcok

Postautor: pchelcok » 19 kwie 2016, 13:17

spokojnie możesz działać z obniżeniem rachunku, ale żeby cokolwiek zaproponowali to musisz złożyć wypowiedzenie, ja przed zmianą miałem 60Mbit/s + Max w cenie 80,01, po zmianie mam 30Mbit/s + Select + Pakiet C+ za 78,99, przy czym C+ na 12 mies, a reszta na 24m.

Amis

Postautor: Amis » 20 kwie 2016, 21:41

Jest trochę siara. I kolejna ściema budimexu ze upc ma położone kable w budynku.
Dostaje dzisiaj wiadomość od nich czyli upc ze nie maja możliwości podłączenia i proszą o wysłanie wniosku dołączonego do korespondencji w którym mam podać jaki budynek etc.
Czynsz za mieszkanie na starcie tez mial być w okolicach 3,5 zł a jest 7. Ciekawe gdzie jeszcze jest ta * ze ładują nas w ciula.

Potrzebuje info ile osób wolałoby upc bo jakoś Netia jest tylko fajna w reklamach i wtedy można zgłosić im aby zajęli sie sprawa okablowania lub wejścia na ten budynek.

Co do pakietu to mam select plus 30 za 55 zł i dostałem to po tym jak złożyłem wypowiedzenie i został im tydzień na decyzje :)

newkind

Postautor: newkind » 21 kwie 2016, 12:22

Tak jak już było pisane w innych tematach, poszła jakaś umowa pod stołem i podobno na start ma być tylko UPC i Netia i nic innego bo Budimex nie dopuścił innych operatorów do podłączenia się do budynku. Trochę mnie dziwi, że UPC napisało, że nie ma możliwości podłączenia. Jak dla mnie to na pierwszym spotkaniu wspólnot ludzie powinni dopuścić do podłączenia bloku przez innych operatorów bo na większej konkurencji klient tylko zyskuje.

ostry

Postautor: ostry » 22 kwie 2016, 19:41

Ja tez chciałbym korzystać z UPC bo moje dotychczasowe warunki mi odpowiadają i szkoda mi ich stracić

Amis

Postautor: Amis » 04 maja 2016, 12:23

Cały cas próbuje się dowiedzieć od UPC dlaczego oni nic nie wiedza o okablowaniu a Budimiex idzie w zaparte ze są tutaj w bloku tylko dwaj dostawcy
UPC i ISTS - NETII nie ma - to że ktoś roznosi ulotki to prawdopodobnie ma za dużo czasu bo już wyjąłem ze skrzynki chyba 12 ulotek. a oni w Netii też nic nie wiedzą o tym adresie.
Do ISTS także dzwoniłem prosząc o informacje czy blok jest okablowany to koles (jakiś starszy typ) zapisał sobie moj numer i miał oddzwonić za 20 minut co trwa już około 6 dni :D
Zależy mi na szybkim podłączeniu bo z netem mobilnym to ja jestem niemobilny i i mimo dużego pakietu to jednak mija się z celem.
Od UPC otrzymałem wiadomość, że musze zgłosić na jakimś dokumencie chcę tego ze w tym bloku są osoby które chciałby już korzystać z ich usług i oni wtedy bedą działać z tematem

Zatem pytam: kto jest chętny na UPC w bloku?

ATM

Postautor: ATM » 04 maja 2016, 13:53

Z uwagi, że netię uważam za porażkę też bym wolał UPC.

s_k

Postautor: s_k » 04 maja 2016, 16:53

Amis pisze:Do ISTS także dzwoniłem prosząc o informacje czy blok jest okablowany to koles (jakiś starszy typ) zapisał sobie moj numer i miał oddzwonić za 20 minut co trwa już około 6 dni :D

Na ich stronie pokazuje, że na Orlińskiego 4 można zamówić usługę tak internetu jak i telewizji :)

Pasiek

Postautor: Pasiek » 04 maja 2016, 17:20

Ja chce UPC

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”