Protest przeciwko wycince drzew przez Budimex w Czyżynach i negocjacje

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
jas78

Re: Protest przeciwko wycince drzew przez Budimex w Czyżynach i negocjacje

Postautor: jas78 » 13 maja 2016, 8:51

Dalsza "dyskusja" w tym temacie nie ma sensu. Pozostaje liczyć na to, że przeciętny mieszkaniec Avii i Orlińskiego odbiega jednak od D89 et consortes.

Swoją drogą, zadziwia mnie Państwa solidarność z Budimexem w sprawie tej działki - jakoś nie widzę jej w sąsiadującym wątku dotyczącym problemu Orlińskiego 1, w którym kupujący nie wiedzą kiedy budynek zostanie ukończony i czy w ogóle:
Przesunięcie bryły budynku Orlińskiego 1 o 3 metry

Np. clo pisze:
Czytając ten temat postanowiłam go porównać z wpisami na forum bloku Orlińskiego 3 i przyszli mieszkańcy pisali tam, że w lipcu 2015 otrzymali informacje od Budimexu dotyczące wstrzymania podpisywania umów rezerwacyjnych z powodów zmian w dokumentacji konsktukcyjnej. Chodziło o doświetlenie kilku mieszkań w klatce A.

Zatem już wtedy widzieli ten problem i uważam za niezbyt fajne, że z kupującymi z Orlińskiego 1 Budimex kontaktuje się dopiero 6 miesięcy później. Ciekawe jakie jeszcze niespodzianki mają.

W tym wątku odwołują się Państwo do interesów przyszłych mieszkańców Avii (choć Budimex jeszcze nie wystawił tych mieszkań na sprzedaż), a dziwnym trafem nie przejmują się losem przyszłych sąsiadów z Orlińskiego, z którymi deweloper postępuje - delikatnie rzecz ujmując - nieco dziwnie.

Jak już padają zarzuty o interesowności Pani Cioch i innych protestujących, to warto odbić piłeczkę i zapytać się, kogo reprezentują D89, zagi czy sam.slater. Swoją drogą użytkownik "zagi" znalazł w sobie na tyle "empatii" by zdesperowanym właścicielom (?) przyszłych mieszkań przy Orlińskiego napisać:
patrząc na tempo budowy tego bloku na Twoim miejscu juz rezerwowałbym sobie nick "czekamy 2018" ;)

Gratuluję poczucia humoru!

Cóż, jak patrzy się na cały świat nie widząc nic poza czubkiem własnego nosa, to tak się właśnie dzieje. Żal tylko pozostałych mieszkańców, to nie będzie miłe sąsiedztwo.

zagi

Postautor: zagi » 13 maja 2016, 9:00

jas78 trafiles jak kulą w płot , bo akurat sam kupiłem mieszkanie na Orlińskiego 1 i ten problem wstrzymanej budowy też mnie dotyczy, a co do tego , ze dalsza dyskusja z Wami nie ma sensu to racja . Dogadajcie sie z bdx , wykupcie działki po rynkowych cenach i my wtedy będziemy Wam pisać co tam macie urządzić , zeby nam pasowało :) Panie radny :)

jas78

Postautor: jas78 » 13 maja 2016, 10:46

zagi pisze:jas78 trafiles jak kulą w płot , bo akurat sam kupiłem mieszkanie na Orlińskiego 1 i ten problem wstrzymanej budowy też mnie dotyczy, a co do tego , ze dalsza dyskusja z Wami nie ma sensu to racja . Dogadajcie sie z bdx , wykupcie działki po rynkowych cenach i my wtedy będziemy Wam pisać co tam macie urządzić , zeby nam pasowało :) Panie radny :)

Ma Pan chyba jakąś obsesję na temat wyimaginowanych wrogów. Nie mieszkam w starych Czyżynach i nie mam nic wspólnego z polityką.

slwk
Administrator

Postautor: slwk » 13 maja 2016, 11:38

Proszę o nie mieszanie do tego wątku spraw innych niż wymieniona w jego tytule. Problemy z budową innych bloków, to jednak coś zupełnie innego i niezwiązanego. Tu skupmy się na dyskusji o wycince drzew, ich obronie oraz ewentualnej budowie tam nowych bloków.

zagi

Postautor: zagi » 13 maja 2016, 11:48

wlasnie prosze administratora o wyczyszczenie wątku z kilku ostatnich postów jako nie wnoszących niczego do tematu. dziękuje

D89

Postautor: D89 » 13 maja 2016, 16:15

jas78 pisze:Pozostaje liczyć na to, że przeciętny mieszkaniec Avii i Orlińskiego odbiega jednak od D89 et consortes.
O tak, jak widać na poprzednich stronach tego wątku na forum pełno jest naiwniaków którzy wierzą że w całym tym cyrku chodzi o obronę drzew. ;)

zagi

Postautor: zagi » 13 maja 2016, 16:53

Panie jas 78 ja nie mam zadnych obsesji, to raczej Pan w każdym kto ma odmienne zdanie od Pana upatruje opłaconego tajnego współpracownika dewelopera :), zreszta zostawiam to do interpretacji czytajacych ten wątek.
Korzystajac z okazji zapytam, bo SŁABO się juz orientuje w temacie , co dalej z tą niezabudowaną działką obok bloku Orlińskiego 4, przy ulicy Stella-Sawickego. Na ta chwile z tego co mi sie wydaje sytuacja wygląda tak .Bdx wycofał sie ze swoich planów urządzenia skweru na swój koszt a miasto powiedzialo, ze nie planuje przeznaczyć tego pod tereny zielone, gdyz chce tą działkę przeznaczyć pod usługi, czyli co juz pozamiatane , nic się nie da zrobić ?
Dlaczego nie ma protestów , pism , petycji w tej sprawie , chętnie się pod tym podpisze jak i zapewne wszyscy mieszkańcy Orlińskiego 4.
Pani Anno jako że zagląda Pani na ten wątek , może Pani napisze co robicie w tej sprawie? Wy aktywiści , albo radni dzielnicy itd.
pozdrawiam

Yankes

Postautor: Yankes » 13 maja 2016, 16:57

Chytry 2 razy traci

Budemex i tak wybuduje bloki tam gdzie chronione są drzewa, a działce miasta przy Orlińskiego 4 powstanie jakiś sklep.
Brawo mieszkańcy starych Czyżyn.

wracam do nauki języka bo pora zwinąć się z tego kraju.

morth

Postautor: morth » 13 maja 2016, 17:30

zagi pisze:Panie jas 78 ja nie mam zadnych obsesji, to raczej Pan w każdym kto ma odmienne zdanie od Pana upatruje opłaconego tajnego współpracownika dewelopera :), zreszta zostawiam to do interpretacji czytajacych ten wątek.
Korzystajac z okazji zapytam, bo SŁABO się juz orientuje w temacie , co dalej z tą niezabudowaną działką obok bloku Orlińskiego 4, przy ulicy Stella-Sawickego. Na ta chwile z tego co mi sie wydaje sytuacja wygląda tak .Bdx wycofał sie ze swoich planów urządzenia skweru na swój koszt a miasto powiedzialo, ze nie planuje przeznaczyć tego pod tereny zielone, gdyz chce tą działkę przeznaczyć pod usługi, czyli co juz pozamiatane , nic się nie da zrobić ?
Dlaczego nie ma protestów , pism , petycji w tej sprawie , chętnie się pod tym podpisze jak i zapewne wszyscy mieszkańcy Orlińskiego 4.
Pani Anno jako że zagląda Pani na ten wątek , może Pani napisze co robicie w tej sprawie? Wy aktywiści , albo radni dzielnicy itd.
pozdrawiam

Z face noweczyżyny

"Anna Cioch Zarząd Zieleni Miejskiej w Krakowie wystąpił do Biura Planowania Przestrzennego, Wydziału Skarbu i Wydziału Geodezji o opinie ws. zagospodarowania skwerów. Dziś uzyskałam informację, że Biuro Planowania już uznało zagospodarowanie skwerów za możliwe, ZZM czeka na resztę opinii. Wszystko jest na dobrej drodze."

supper

Postautor: supper » 13 maja 2016, 20:14

Kto mi wytłumaczy co się stało z tymi trzema drzewami między Avią V a VI?
Komu kuźwa przeszkadzały? Trzeba mieć nie po kolei w głowie aby coś takiego zrobić. Kto wydał pozwolenie na wycinkę?

2 miesiące temu:
Obrazek

dziś:
Obrazek

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”