Orlińskiego 12 w całości idzie pod wynajem.
Trochę zła informacja dla tych co kupili aby wynajmować.
Orlińskiego 12 - budynek pod wynajem mieszkań w Czyżynach
Re: Orlińskiego 12 - budynek pod wynajem mieszkań w Czyżynach
Skąd taka pewność, to potwierdzona informacja
To jakiś państwowy fundusz mieszkań na wynajem ma go przejąć czy coś innego 

Oby to nie było to:
krakow.wyborcza.pl/krakow/1,44425,20189146,miasto-chce-kupic-mieszkania-do-55-m-kw.html
bo trzeba będzie pobawić się w "aktywistów"
krakow.wyborcza.pl/krakow/1,44425,20189146,miasto-chce-kupic-mieszkania-do-55-m-kw.html
bo trzeba będzie pobawić się w "aktywistów"

Czyli patologia do kwadratu
oj zaczyna być wesoło. . .

Ludzie, nie przesadzacie przypadkiem
Inna sprawa, że nie wiem czy Budimex chciałby się tak bawić, bo pewnie kiepska reklama, a chyba jeszcze sporo mieszkań mają do sprzedania
Inna sprawa, to info o tym, że ma to być blok na wynajem, pojawiło się jednak wcześniej i tu bardziej obstawiałbym Państwowy Fundusz Mieszkań na Wynajem, jeśli już. A ludzie tak, czy inaczej muszą gdzieś mieszkać, więc tak naprawdę, to co za różnica, czy w Czyżynach, czy w innej lokalizacji...

Niestety ten temat bardzo mnie zmartwił. Dzwoniłam wczoraj do biura Budimexu, pytając kiedy ruszy sprzedaż O12. Sprzedawca udzielił mi informacji, że sprzedaż jeszcze nie ruszyła (pomimo że wylane są już chyba dwa piętra), ale bardzo intensywnie zachęcał do oferty O9 (budowa nawet nie ruszyła, dziury w ziemi pod fundamenty brak, a nawet hałda ziemi z poprzednich budów dalej tam góruje). Gorące zachęcanie do O9 wiązało się z niższymi cenami, w porównaniu z tymi jakie 'planowane' są na O 12, gdzie ceny może 6tys za metr nie będzie ale będą dużo wyższe niż standardowo na Orlińskiego a O12 nie trafiło jeszcze do sprzedaży jako że jest to jeden z ostatnich etapów.
Dziwne to wszystko, ciekawa jestem jakim cudem O12 ma być etapem późniejszym niż O9 skoro wyszli z ziemi, leją kolejne piętra a budowa pod O9 dopiero co rusza, a ma tam być kompleks 3 budynków a nie jeden budynek jak O12. Dla mnie wygląda to na sprzedaż O9 na szybko, żeby zeszły im mieszkania za nim gruchnie wieść że O12 będzie socjalny
(wtedy już nie będą im szły jak świeże bułeczki...)
Biorąc pod uwagę jakie Budimex ma układy w Krakowie, nie zdziwię się jeśli budują miastu blok na wynajem/socjalny za wszystkie pozwolenia, kupna gruntów... Taki rodzaj barteru korupcyjnego...
Generalnie jeśli ten czarny scenariusz się ziści to będzie MASAKRA. Cena mieszkań w okolicy poleci w dół, cena wynajmu też, w górę jedynie polecą słupki w ilości kradzieży i interwencji policji
Gdybym wiedziała, że są takie plany, nigdy w życiu nie kupiłabym mieszkania Orlińskiego/Avia/ SM Czyżyny. Ale deweloper ma wszystko w d.. a już najbardziej klientów.
Dziwne to wszystko, ciekawa jestem jakim cudem O12 ma być etapem późniejszym niż O9 skoro wyszli z ziemi, leją kolejne piętra a budowa pod O9 dopiero co rusza, a ma tam być kompleks 3 budynków a nie jeden budynek jak O12. Dla mnie wygląda to na sprzedaż O9 na szybko, żeby zeszły im mieszkania za nim gruchnie wieść że O12 będzie socjalny

Biorąc pod uwagę jakie Budimex ma układy w Krakowie, nie zdziwię się jeśli budują miastu blok na wynajem/socjalny za wszystkie pozwolenia, kupna gruntów... Taki rodzaj barteru korupcyjnego...
Generalnie jeśli ten czarny scenariusz się ziści to będzie MASAKRA. Cena mieszkań w okolicy poleci w dół, cena wynajmu też, w górę jedynie polecą słupki w ilości kradzieży i interwencji policji

Gdybym wiedziała, że są takie plany, nigdy w życiu nie kupiłabym mieszkania Orlińskiego/Avia/ SM Czyżyny. Ale deweloper ma wszystko w d.. a już najbardziej klientów.
Tak dokladnie jest jak napisalas scieme wala z o12 i klientow robia w bambuko
Orl. 9 zaczynają teraz przez protesty w obronie drzew rosnących na zachodzie pasa (można je zrozumieć, jeśli się to miejsce widziało). To Im (Budimeksowi) musiało pokrzyżować plany. A Orl. 12 schowali, i już budują (leją) kolejne piętro, i nie sprzedają. Tam miały być same małe mieszkania. Już kilka lat temu było głośno o planach dofinansowania firm deweloperskich w PL przez państwo(mieszkania na wynajem). Nie dość że mamy ciekawe czasy, to jeszcze ciekawe miejsca. Zobaczymy!
Norika pisze:Cena mieszkań w okolicy poleci w dół, cena wynajmu też
Czyli jednak są w tym wszystkim jakieś plusy

Jakie jest źródło informacji o tym, że blok jest na wynajem? Chodzi o sprzedaż Bankowi Gospodarstwa Krajowego, sprzedaż miastu czy cokolwiek innego?
Z tego, co słyszałem, to Budimex nie ma takich planów, a nowe mieszkania w tym bloku mają trafić normalnie do sprzedaży
Może na przykład będą droższe z racji tego, że krócej będzie trzeba na nie czekać, pewnie są jakieś powody tego, że lokale jeszcze nie są tam sprzedawane, ale ponoć ma się to zmienić, choć trudno powiedzieć kiedy
Pożyjemy zobaczymy 

Wróć do „Orlińskiego 12 (etap VIII) – forum mieszkańców budynku”