Zgadza się, taka cena odstrasza (i mowa tu o koszcie miesięcznym utrzymania miejsca). To deweloper ustala zarządcę wspólnoty, a przez to ma na początku wpływ na ten koszt. Powiem szczerze, że nie rozumiem tej strategii cenowej. Nawet jeśli mają Państwo w garażu podziemnym instalacje do oddymiania i pozwalającą na parkowanie aut z instalacją LPG (co zwiększa koszty), to jest to o wiele za dużo.
Może jednak jak miejsca nie zejdą, to i cena spadnie. Zarówno sprzedaży, jak i czynsz miesięczny.
Miejsce postojowe w garażu podziemnym na Orlińskiego 4
Re: Miejsce postojowe w garażu podziemnym na Orlińskiego 4
LPG to nie dym, gaz ten jest cięższy od powietrza i nie ma jak się wydostać samoistnie z poziomi -1, instalacja wywiewna pobiera powietrze z poziomu podłogi, nie działa ona zawsze tylko jak czujnik zadziała, sporo miejsca na błędy i usterki, np. samo tłoczenie mieszaniny wybuchowej na dach
Trzeba jasno pytać za co ta opłata. Ja obecnie czekam na mieszkanie w O1 i także mam miejsce postojowe w hali i ta opłata to jakas kpina. Nigdzie w Krakowie nie ma takich opłat. Jasno trzeba protestować i prosić o przedstawienie kosztów. Ani sprzątanie hali parę razy w roku zamiatarką ani obsługa- serwis bramy tyle nie kosztuje. Proszę też pamiętać że to miejsce kosztuje 50 tys złotych.
Za wynajem 150 zł jest ok, nijak to jednak nie moze być koszt utrzymania już kupionego miejsca parkingowego.
Za wynajem 150 zł jest ok, nijak to jednak nie moze być koszt utrzymania już kupionego miejsca parkingowego.
Ostatnio zmieniony 15 lip 2016, 15:42 przez Gaspa, łącznie zmieniany 1 raz.
mnie też to wywaliło z butów... napisałem posta na forum Avia4 czy udało im się coś z tym zrobić, bo chcieli prędko zarządce zmieniać. Odpowiedzi od dłuższego czasu nie uzyskałem.
-
jas78 pisze:170 to faktycznie rekord. W sąsiedniej do nas wspólnocie jest 100 zł za miejsce postojowe pod ziemią i bardzo narzekają. U nas płaciliśmy 50 zł, po zmianach 25 a teraz wzrosło bodaj do 35.
Dodajmy, że u nas za miejsce płaciło się 20 tys, a nie 50 tys. 170 zł u was to rozbój w biały dzień. Problem w tym, że docelowo stawkę ustala wspólnota, a w przypadku sąsiadów którzy nie wykupili miejsc zdolność do empatii będzie ograniczona.
Jakiego zarzadce mieliscie w mieszkaniu gdzie placiliscie35zl za garaz?
Cześć, z tego co wiem, to nie bardzo da się kupić miejsce naziemne na parkingu za naszym blokiem? Orientujecie się może, jak jest z miejscami w hali garażowej, czy nadal prawie cała jest wolna i można się nie spieszyć z zakupem, czy może coś się zmieniło i można jeszcze spokojnie zaczekać, na to, co dalej? Pytam, bo zaczynam rozważać taką opcję, jakoś zima, mrozy i spacery na miejski parking coraz bardziej skłaniają mnie ku takiemu rozwiązaniu
A wygląda na to, że z parkowaniem łatwo na osiedlu nie będzie, jeśli ktoś nie kupi tego miejsca :/
Tylko jeszcze jedno pytanie do mieszkańców, czy ktoś może napisać ile teraz wynosi czynsz na utrzymanie miejsca postojowego w garażu podziemnym w naszym bloku. Poszły w dół te stawki, czy faktycznie jest 150 zł, jak pisali ludzie z innych bloków? Dajcie znać, jak to wygląda teraz, kiedy już Promos zarządza garażem.

Tylko jeszcze jedno pytanie do mieszkańców, czy ktoś może napisać ile teraz wynosi czynsz na utrzymanie miejsca postojowego w garażu podziemnym w naszym bloku. Poszły w dół te stawki, czy faktycznie jest 150 zł, jak pisali ludzie z innych bloków? Dajcie znać, jak to wygląda teraz, kiedy już Promos zarządza garażem.
Czy opłata jest taka wysoka bo Budimex jako właściciel większości nie sprzedanych miejsc przerzucił koszty na pozostałych użytkowników?
Przecież jakby mieli bulić takie pieniądza na wszystkich blokach to szybko by obniżyli ceny aby pozbyć się problemu?
Przecież jakby mieli bulić takie pieniądza na wszystkich blokach to szybko by obniżyli ceny aby pozbyć się problemu?
Re: Miejsce postojowe w garau podziemnym na Orlińskiego 4
Podobno teraz opłata to 92 zł
Budimex jest takim samym właścicielem jak Wy i powinien płacić dokładnie tyle samo za utrzymanie części wspólnych.
Jeżeli jest inaczej, szybko coś z tym zróbcie (czyt. uchwała wspólnoty)
Jeżeli jest inaczej, szybko coś z tym zróbcie (czyt. uchwała wspólnoty)
dzień dobry,
mam takie pytanie, czy ktoś wie może do kogo należy samochód którego właściciel parkuje sobie bezprawnie w garażu podziemnym?
w piątek dostałam rozpiskę miejsc wolnych- tych do kupienia, po czym wchodzę do garażu po 10 min i widzę auto na wolnym miejscu,
to jak to jest?
to jest odrobinę bezczelne, biorąc pod uwagę to, co się dzieje przed blokiem.

mam takie pytanie, czy ktoś wie może do kogo należy samochód którego właściciel parkuje sobie bezprawnie w garażu podziemnym?
w piątek dostałam rozpiskę miejsc wolnych- tych do kupienia, po czym wchodzę do garażu po 10 min i widzę auto na wolnym miejscu,
to jak to jest?
to jest odrobinę bezczelne, biorąc pod uwagę to, co się dzieje przed blokiem.

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”