Nowy park w Krakowie Czyżynach - głosujemy w "budżecie obywatelskim"!!!

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
Felipe

Re: Nowy park w Krakowie Czyżynach - głosujemy w "budżecie obywatelskim"!!!

Postautor: Felipe » 27 cze 2016, 11:28

Problem polega na tym, że w samym tylko czubie tabeli mamy aż 3 "podobne" projekty dotyczące parków. Głosów jest dużo, ale są przez to rozproszone. Jakże łatwiej zebrać głosy takiemu unikalnemu projektowi jak np. skrzydła Krakowa (nawiasem - jak krótkowzrocznie trzeba patrzeć na świat, by popierać projekty tego typu kosztem infrastrukturalnych....

Inok

Postautor: Inok » 27 cze 2016, 11:43

Czyli wynika, że ludzie chcą takich miejsc jak Parki a „Skrzydła Krakowa” świadczy o tym, że nie mają świadomości, co sami robią. Nie możemy zwalniać tempa a jeszcze trzeba przyspieszyć i dopiąć swego, dalej wszyscy zbieramy głosy i realizujemy nasz Park! :)

Inok

Postautor: Inok » 27 cze 2016, 12:32

Te akademiki to dobry pomysł.

Może Ktoś obstawić je z laptopem, (zakładając, że są tam jeszcze studenci) jutro? najdalej pojutrze?

mg100

Postautor: mg100 » 27 cze 2016, 12:48

Studenci jeszcze są. Dziś się zaczyna sesja

Atael

Postautor: Atael » 27 cze 2016, 12:49

mg100 pisze:Proponuję zrobić jeszcze akcję przy akademikach PK. Ok. 2400 osób tam mieszka, każdy obowiązkowo jest zameldowany w Krakowie. Dodatkowo e-mail do wszystkich instytutów Wydziału Mechanicznego PK, który będzie prawie sąsiadem tego parku. W e-mailu należy poprosić każdą z Pań sekretarek instytutów o prośbę przekazania informacji pracownikom danego instytutu. Prośbę umotywować bliskoscią wydziału od parku, smogiem w Krakowie, itp - tak, żeby to nie zostało odebrane jako zwykły spam.

Instytuty: mech.pk.edu.pl/index.php/o-nas/instytuty

Pod każdy z tych adresów napisałem maila z prośbą o wsparcie i rozpropagowanie projektu. Co do akademików, o ile się orientuję należą do AWF, nie PK, niemniej napisałem również maila do kanclerza AWF z prośbą o pomoc.
Niestety nie jestem w stanie w inny sposób wesprzeć projektu. Zebrałem w pracy tyle podpisów ile się dało, mam nadzieję, że rodziny osób, do których dotarłem również głosowały. Przy odrobinie szczęścia maile coś pomogą.

iti

Postautor: iti » 27 cze 2016, 12:51

Jak dla mnie, to z projektem "Skrzydła dla Krakowa" (swoją drogą dobra nazwa), to nie jest przypadek, że nałapali punktów podczas dwóch dni trwania Małopolskiego Pikniku Lotniczego. Musieli ostro zbierać głosy podczas imprezy, obstawiam też, że stoją za nim w dużej mierze ludzie blisko związani z Muzeum Lotnictwa i organizują go też dla siebie :) Ale jest nadzieja, że teraz tempo zdobywania przez nich głosów wróci do poziomu sprzed imprezy, czyli zwolnią ;)

Liczyłem na to, że wraz z końcem roku zwolni też przybywanie podpisów pod angielskim 5 razy w tygodniu, bo jak rozumiem, za tym stoją głównie nauczyciele, a wiadomo, że od wakacji dostęp do uczniów i rodziców znacznie im się ogranicza. Tylko czy na pewno ograniczył im się dostęp do list uczniów z adresami i numerami PESEL :?:

Szacun za zorganizowanie dla mam z Parku Jordana, które najwyraźniej chcą zrobić jeszcze lepszym miejsce swoich wyjść z dziećmi :)

A my zbieramy głosy, jest jeszcze 5 dni, wiele może się zdarzyć przez ten czas, bo dużo już się zadziało od początku głosowania :idea:

mg100

Postautor: mg100 » 27 cze 2016, 13:37

Akademiki na pewno należą do PK, mówię o tych na ulicy Skarżyńskiego. Na Skarzyńskiego 2 jest też hotel Asystencki ( mieszka tam kilkaset osób) i każdy też jest zameldowany w Krakowie. Można podejść do Administracji hotelu z prośbą o pomoc.

mg100

Postautor: mg100 » 27 cze 2016, 13:42

Do Atael wyslalem prywatną wiadomośc

newkind

Postautor: newkind » 27 cze 2016, 13:45

Oby się udało!
Ostatnio zmieniony 06 lip 2016, 15:54 przez newkind, łącznie zmieniany 1 raz.

mg100

Postautor: mg100 » 27 cze 2016, 13:51

Dzień wcześniej niech administracja powiesi kartki, ze taka akcja będzie. Żeby ludzie się nie bali....

Czyli obejść można w środę lub czwartek. Podobnie można zrobić w akademikach na Skarżyńskiego. Mnie niestety nie ma do piątku w Kr. I żeby koniecznie podawali tam adres zameldowania tymczasowego w Krakowie

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”