Orlińskiego 1 -nowe mieszkania w Czyżynach do sprzedaży?
Re: Orlińskiego 1 -nowe mieszkania w Czyżynach do sprzedaży?
Dzięki, no to teraz wiemy już wszystko dokładnie i wszystko jasne
A rozważasz zakup mieszkania na niższym czy wyższym piętrze? Mnie się wydaje, że mieszkania z widokiem na szczycie wieży, to będzie świetna sprawa. Zwłaszcza te od strony południowej lub zachodniej, choć tam również może być słychać samochody ze Stella-Sawickiego, ale na tej wysokości to chyba już nie powinno specjalnie przeszkadzać 

Zarezerwowałem w prawej wieży na VII piętrze. Okna na południowy wschód a balkon na południowy zachód, czyli optymalnie. Dalekich widoków nie będzie ale to już na tyle wysoko, że ulica nie przeszkadza. Jeszcze jeden plus prawej wieży jest taki, że jest bardziej odsunięta od Orlińskiego niż lewa część. Mieszkałem kiedyś na X piętrze i podobało mi się. Teraz mieszkam niżej i bardziej mi się podoba. Nie mam ciśnienia żeby mieszkać w chmurach. Dla mnie parter odpada oraz piętra poniżej V z powodu ul. Orlińskiego , którą wszyscy będą wyjeżdżać z osiedla. Powyżej X też mnie nie interesuje. Więc VII dla mnie optymalne. To półokrągłe skrzydło od strony Stella - Sawickiego jest dobre bo będzie zasłaniać pozostała część budynku, czyli środkową część i prawą wieżę od hałasu.
@iti, na chwilę obecną mam rzuty tylko tych dwupoziomowych mieszkań.
Co do ceny to oni sami chyba nie wiedzą. Jak się pytałem po ile, to mówili że po 4400-4600, a jak rezerwowałem na 15 piętrze to już mówiłi, że wszystkie dwupoziomowe po 4000zł...
Co do ceny to oni sami chyba nie wiedzą. Jak się pytałem po ile, to mówili że po 4400-4600, a jak rezerwowałem na 15 piętrze to już mówiłi, że wszystkie dwupoziomowe po 4000zł...
No tak, wszystko się zgadza. Mieszkania o dużym metrażu , np. takie dwupoziomowe, zawsze mają najniższą cenę metra, bo kwota i tak wyjdzie duża. Garsoniery mają zazwyczaj najwyższą cenę metra.W Avii III mieszkanie 120,5 m.kw. kosztuje 581 000 zł, czyli 1 m. kw. wychodzi po 4800 , ale Avia jest trochę droższa.
Ostatnio zmieniony 01 lis 2014, 21:23 przez Staś, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli chodzi o rzuty mieszkań, to można sobie pooglądać te z Avii III. Przy Orlińskiego 1 będą identyczne z wyjątkiem tych w skrzydle od ul. Stella-Sawickiego.
Ja mam rezerwacje na dwupoziomowe od strony Stella-Sawickiego, bardzo zależało mi na widoku, którego z powodu ulicy nic mi nie przysloni.
Wiecie może jaka wysokość ma mieć ten ostatni, czyli 16ty poziom?
Wiecie może jaka wysokość ma mieć ten ostatni, czyli 16ty poziom?
@Virginia, zakładam, że w w przypadku tego budynku wysokość mieszkań to ma być jakieś 265 cm, doliczając grubość stropu, na każdą kondygnację wychodzi jakieś 280 cm. Jeśli to pomnożysz x15, to wychodzi, że podłoga 16 kondygnacji wyjdzie na wysokości jakichś 42 metrów, więc widok powinien być naprawdę niezły
Ciekawe czy da się zobaczyć samoloty w Muzeum Lotnictwa, które są wystawione na powietrzu. Kościół Mariacki powinno być widać. Wpraszam się na kawę 

@Virginia, jeżeli można spytać to które mieszkanie zarezerwowałaś? Bo ja chciałem 129, ale ktoś mnie już uprzedził 

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”