Nowy park w Krakowie Czyżynach - głosujemy w "budżecie obywatelskim"!!!

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
ngy16687

Re: Nowy park w Krakowie Czyżynach - głosujemy w "budżecie obywatelskim"!!!

Postautor: ngy16687 » 02 lip 2016, 18:27

niezapominajek pisze: (...)
a macie linka, jaki jest q3st projekt tego parku?jakas wizualizacja?

Jeśli dojdzie do realizacji to koncepcja parku będzie należeć do mieszkańców. Konsultacje społeczne, konkursy, planowanie, coś jak park tworzony na Zabłociu czy Park Reduta.

zablocie.org/zaprojektuj-park
parkreduta.pl

sam.slater

Postautor: sam.slater » 03 lip 2016, 11:09

Ktoś wie o co chodzi?

lovekrakow.pl/aktualnosci/powstanie-wodny-plac-zabaw-w-parku-jordana_15492.html

ngy16687

Postautor: ngy16687 » 03 lip 2016, 12:00

Nie wiem, dlatego jedną z wielu uwag, którą wyślę do UMK po tym co się działo, będzie włącznie pełnej transparentności wyborów przez publikowanie ilość punktów, a nie głosów. Gdyby bazować na głosach to aktualnie wygląda to tak jak na stronie lared.github.io

Napisałem do autora artykułu, na jakich danych opiera swoje wnioski.

ngy16687

Postautor: ngy16687 » 03 lip 2016, 12:15

ngy16687 pisze:Nie wiem, dlatego jedną z wielu uwag, którą wyślę do UMK po tym co się działo, będzie włącznie pełnej transparentności wyborów przez publikowanie ilość punktów, a nie głosów. Gdyby bazować na głosach to aktualnie wygląda to tak jak na stronie lared.github.io

Napisałem do autora artykułu, na jakich danych opiera swoje wnioski.

EDIT. i już nie ma artykułu, będzie nowa wersja, zwykły ludzki błąd :)

Awatar użytkownika
Żółwik

Postautor: Żółwik » 03 lip 2016, 12:28

Błyskawiczna reakcja i jest już efekt. Autor chyba pisał artykuł pod to co ludzie chcą czytać i tak żeby było więcej wyświetleń. Lepiej pisać o szybowcach i parku wodnym w centrum Krakowa niż o kolejnym parku w zapomnianej przez urzędników dzielnicy.

Cieszę się ,że mieszkam wśród tak dobrze zorganizowanej społeczności. To dobry prognostyk dla innych podobnych akcji. Razem możemy zdziałać wiele ;) Sam również zdobyłem kilka głosów za 3 pkt na projekt naszego parku.

Teraz trzeba tylko czuwać żeby nasz projekt nie przepadł w lipcu pod stolikiem w UMK.

Yankes

Postautor: Yankes » 03 lip 2016, 13:25

witam,

krótka relacja z piątkowej akcji reklamowej projektu 65

W piątek wraz z sąsiadką z O6 rozwiesiliśmy ponad 100 kolorowych plakatów na Dewizjonu 303 i Avii oraz 200 ulotek roznieśliśmy pod CH Czyżyny.
Poza tym zaczepialiśmy przechodniów którzy z wielkim zainteresowaniem odbierali propozycję zagłosowania.
Rozmawialiśmy z Panią która kupiła mieszkanie na Avii w pierwszej wieży i nic nie wiedziała o parku. Od razu pisała do znajomych by zagłosować.

Co się okaże w poniedziałek czas pokaże, ale jeśli się nie uda ( raczej mało prawdopodobne ) to moim zdaniem dobrze to wróży na przyszłość.
Nasze determinacja i współpraca pozwoli podziałać za rok przy tym lub kolejnym projekcie.
Trzeba by tylko to bardziej zorganizować i bardziej współpracować.
Pamiętajcie - nie od razu Kraków zbudowano.

Fedaykin

Postautor: Fedaykin » 03 lip 2016, 14:01

Cóż, "gratulacje my" ... zobaczymy co przyniosą kolejne dni.

Ogromne podziękowania dla osób, które tak aktywnie włączyły się w akcję. Nie mieszkam aktualnie w Krakowie, więc moje działania ograniczyły się jedynie do mailingu w firmie i działań Facebookowych. W każdym razie - z zapartym tchem śledziłem wątek i trzymałem kciuki. :)

Awatar użytkownika
Magdalena

Postautor: Magdalena » 04 lip 2016, 9:43

Wyniki będą podane jednak jutro.
Ostatnio zmieniony 12 lip 2016, 0:20 przez Magdalena, łącznie zmieniany 1 raz.

KOSMO

Postautor: KOSMO » 04 lip 2016, 10:38

tak na szybko to nie znalazłem regulaminu mówiącego, że tylko trzy pierwsze projekty będę realizowane. Jak ktoś wie coś więcej w tej materii to poproszę o oświecenie mnie. Może realizowane są projekty według kolejności, aż do wyczerpania środków na ten cel?

Patrzyłem na wyniki II edycji i "Angielski" był na 2-gim miejscu, do realizacji poszło więcej niż 3 pierwsze projekty.

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”