Orlińskiego 1 -nowe mieszkania w Czyżynach do sprzedaży?
Re: Orlińskiego 1 -nowe mieszkania w Czyżynach do sprzedaży?
Ile jest miejsc parkingowych podziemnych i zewnętrznych dla tego budynku ? Jakie są ich ceny oraz ceny komórek ?
Mogli jeszcze 10 osobom powiedzieć, że są pierwsze w kolejce na to mieszkanie, a jeśli klienci nie wiedzą jaka jest prawda, to niewielka dla nich różnica
Chyba, że wszystko wyjdzie na jaw na jakimś forum np.
Ale z tego co widziałem, to z tymi rezerwacjami sporo się zmieniało i faktycznie dosyć często te mieszkania się jeszcze zwalniały.

-
Witam wszystkich forumowiczów 
takie pytanie mam - wyczytałam na forum, że Budimex pozwala kupić tylko 1 garaż.
Czy takie ograniczenia wprowadzają również pod względem możliwości kupienia mieszkań? Czy też można kupować ich ile kredytu wystarczy?
I jeszcze jedno - czy kupujecie mieszkania dla "siebie" czy na wynajem? Zastanawia mnie, jakiego charakteru nabierze to osiedle.

takie pytanie mam - wyczytałam na forum, że Budimex pozwala kupić tylko 1 garaż.
Czy takie ograniczenia wprowadzają również pod względem możliwości kupienia mieszkań? Czy też można kupować ich ile kredytu wystarczy?

I jeszcze jedno - czy kupujecie mieszkania dla "siebie" czy na wynajem? Zastanawia mnie, jakiego charakteru nabierze to osiedle.
@Nietoperzu, jeśli chodzi o mieszkańców, to mam wrażenie, że jednak większość osób kupuje dla siebie, ale też w kilku przypadkach spotkałem się tu już z sytuacją, że ktoś ma zamiar w przyszłości wynajmować, przynajmniej jakiś czas (np. osoby pracujące obecnie za granicą). Ale przewaga raczej mieszkających.
A co do liczby mieszkań, to chyba nie ma ograniczeń. Myślę, że Budimex byłby zadowolony z tego, gdyby zjawił się ktoś kto by nawet wykupił cały blok - tyle problemów mniej
Ale jakby coś, to można by chyba zrobić z tego tematu osobny wątek w części forum o kupowaniu mieszkania.
A co do liczby mieszkań, to chyba nie ma ograniczeń. Myślę, że Budimex byłby zadowolony z tego, gdyby zjawił się ktoś kto by nawet wykupił cały blok - tyle problemów mniej

Ja kupuję w celu na razie niewiadomym. Taka inwestycja. Może dziecko tam zamieszka. Zastanawiam się też nad drugim (brak środków).
Ostatnio zmieniony 03 lis 2014, 14:00 przez Staś, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Kto bogatemu zabroni
Swoją drogą skoro tak robisz, to nie zastanawiałeś się nad tym, żeby drugie z mieszkań kupić w innej części miasta? Taka dywersyfikacja.

Ponoc nie można do jednego mieszkania kupic wiecej niż jednego miejsca postojowego na zewnątrz i w garażu. Chyba ze zostaną niesprzedane to wtedy mozna dokupić sobie.
Iti jakbys wynajmowal dwa mieszkania lokatorom chciałoby ci sie jeździć w dwa miejsca Np zostawiać im rozliczenia za rachunki? Tak to masz obok siebie. A w dodatku przy tej cenie o szkoda szukac drożej po to żeby miec w innej lokalizacji

Iti jakbys wynajmowal dwa mieszkania lokatorom chciałoby ci sie jeździć w dwa miejsca Np zostawiać im rozliczenia za rachunki? Tak to masz obok siebie. A w dodatku przy tej cenie o szkoda szukac drożej po to żeby miec w innej lokalizacji

jasiek pisze:Ponoc nie można do jednego mieszkania kupic wiecej niż jednego miejsca postojowego na zewnątrz i w garażu. Chyba ze zostaną niesprzedane to wtedy mozna dokupić sobie.
Iti jakbys wynajmowal dwa mieszkania lokatorom chciałoby ci sie jeździć w dwa miejsca Np zostawiać im rozliczenia za rachunki? Tak to masz obok siebie. A w dodatku przy tej cenie o szkoda szukac drożej po to żeby miec w innej lokalizacji![]()
święte słowa

@Virginia, rozmawiałem przed chwilą z przedstawicielem Budimexu i okazało się że moja rezerwacja wpłynęła do systemu o 13:51, a Twoja o 13:50, stad to małe zamieszanie:-)
Zarezerwowałem sobie w takim razie 130 (bo było wolne, a w końcu coś trzeba kupić
), więc jeżeli 129 się nie zwolni to będziemy sąsiadami przez ścianę 
Zarezerwowałem sobie w takim razie 130 (bo było wolne, a w końcu coś trzeba kupić

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”