[quote M4334]
Z takim uprzejmym towarzystwem to chyba tylko da się nawiązać dialog przy pomocy kija[/quote]
bardzo mi się podoba Twój tok myślenia:D
ja prócz kija mam jeszcze rude czterołapne,złośliwe stworzenie hehehehe
Pracownicy wykańczający mieszkanie a dostęp dla nich do bloku - Avia 1
-
Re: Pracownicy wykańczający mieszkanie a dostęp dla nich do bloku - Avia 1
GrzegorzDragon pisze:ps..mozna do garażu przez klatkę schodową wejść
Mi się to nie podoba.
Przez pierwsze drzwi powinni móc przejść tylko właściciele komórek, schowków i garaży. Przez drugie już tylko właściciele schowków i garaży. Brakuje mi elektrozamka na taki guzik jak immobiliser.
Prawda jest taka, że inni nie mają tam czego szukać.
Na tyle na ile się orientuję to nie można ograniczyć pozostałym mieszkańcom wstępu do garaży bo są one traktowane jako jedna z kilku dróg ewakuacyjnych. To troche tak jakbyś mieszkańcom parteru zabronił wsiadania do windy i zamontował czytnik żeby przypadkiem nie wjechali do góry "bo nie mają tam czego szukać" 

Arav pisze:Na tyle na ile się orientuję to nie można ograniczyć pozostałym mieszkańcom wstępu do garaży bo są one traktowane jako jedna z kilku dróg ewakuacyjnych.
Zdaje się, że można, ponieważ garaże są tu traktowane jako osobne nieruchomości, z osobną księgą wieczystą i wspólnotą "garażową".
Arav pisze:Na tyle na ile się orientuję to nie można ograniczyć pozostałym mieszkańcom wstępu do garaży bo są one traktowane jako jedna z kilku dróg ewakuacyjnych. To troche tak jakbyś mieszkańcom parteru zabronił wsiadania do windy i zamontował czytnik żeby przypadkiem nie wjechali do góry "bo nie mają tam czego szukać"
Jest osobna księga. Idąc Twoim tokiem to tak jakbym ja Ci się wbił do domu...bo tak. Garaż należy tylko i wyłącznie do właścicieli garaży i mogą oni zabronić osobom postronnym wchodzenia do niego.
Tak, można ograniczyć dostęp przez np wymianę zamków lub montaż gałki z jednej strony. Za utrzymanie hali płacą właściciele miejsc i schowków dlatego mogą ograniczyć dostęp do hali. Wystarczy załatwić to z zarządcą. Zawsze można pożyczyć komuś klucz aby mógł wijechac do hali z rozładunkiem itp.
-
ostatnio coraz częściej widzę powtykane ulotki w drzwi wejściowe do mieszkań....kto ich tam wpuszcza?
mistrzostwem już było wczoraj jak do drzwi zapukał ankieter od UPC, na moje pytanie jakim cudem się tu dostał się zmieszał i poszedł sobie...
chyba po to są dwie "śluzy" z kodami i skrzynki żeby takie ludzie nie wchodzili na budynek...przy najbliższej okazji zaatakuję ochronę o to i byłoby fajnie gdybym nie był pojedynczym przypadkiem w tym temacie:)
mistrzostwem już było wczoraj jak do drzwi zapukał ankieter od UPC, na moje pytanie jakim cudem się tu dostał się zmieszał i poszedł sobie...
chyba po to są dwie "śluzy" z kodami i skrzynki żeby takie ludzie nie wchodzili na budynek...przy najbliższej okazji zaatakuję ochronę o to i byłoby fajnie gdybym nie był pojedynczym przypadkiem w tym temacie:)
GrzegorzDragon pisze:ostatnio coraz częściej widzę powtykane ulotki w drzwi wejściowe do mieszkań....kto ich tam wpuszcza?
Pociągnij za klamkę i zobacz czy drzwi są zamknięte. Bdx otwiera te zasuwy co idą w podłogę i futrynę i drzwi otwierają się bez niczego.
-
mik pisze:GrzegorzDragon pisze:ostatnio coraz częściej widzę powtykane ulotki w drzwi wejściowe do mieszkań....kto ich tam wpuszcza?
Pociągnij za klamkę i zobacz czy drzwi są zamknięte. Bdx otwiera te zasuwy co idą w podłogę i futrynę i drzwi otwierają się bez niczego.
a to to to akurat wiem i jak to widzę to zamykam:D
Wróć do „Avia 1 (etap VI) - forum mieszkańców budynku”