Niszczenie części wspólnych w bloku - budynek Orlińskiego 6

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 6 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Buky

Re: Niszczenie części wspólnych w bloku - budynek Orlińskiego 6

Postautor: Buky » 07 gru 2016, 10:23

gucio pisze:Współczuje mieszkancom bloku "milej" lokatorki na parterze od strony Orlinskiego .
Wieczorem widziałem jak lalunia siedziała w oknie w samych majtkach pokazując "kino", nogi wystawaly na zewnątrz okna , było to co najmniej dziwne zachowanie albo pijana albo nacpana osóbka :-)
Dzisiaj tez przez przypadek przechodziłem i zauważyłem taki oto obrazek jak na załączonym zdjęciu . . .
Pod parapetem czarne plamy od butów musiała dużo razy uderzać w ściane a na parapecie kilka petow po papierosach .
Ręce opadają i ciężko robi się na sercu a nawet mieszkania jeszcze nie wszystkie są odebrane
Ciekawe co będzie później ?

Obrazek

Nie pochwalam takiego zachowania - można wypaść z okna i nieszczęście gotowe. Jednak bądźmy poważni.. nie fotografujmy sobie nawzajem okien i wszystkiego dookoła - co dalej? będziemy robić filmy i wrzucać na YT?
Jeśli drodzy sąsiedzi chcecie mieć tu Alternatywy4 - a blokowisko je bezsprzecznie przypomina - to wytypujcie delegata na stanowisko Anioła i po sprawie. Żenujące są te wszystkie zdjęcia pasjonatów fotografii detektywistycznej. :oops: :oops: :oops:

jas78

Postautor: jas78 » 07 gru 2016, 15:46

Buky pisze:Nie pochwalam takiego zachowania - można wypaść z okna i nieszczęście gotowe. Jednak bądźmy poważni.. nie fotografujmy sobie nawzajem okien i wszystkiego dookoła - co dalej? będziemy robić filmy i wrzucać na YT?
Jeśli drodzy sąsiedzi chcecie mieć tu Alternatywy4 - a blokowisko je bezsprzecznie przypomina - to wytypujcie delegata na stanowisko Anioła i po sprawie. Żenujące są te wszystkie zdjęcia pasjonatów fotografii detektywistycznej. :oops: :oops: :oops:

Nie zgadzam się. W środku ta Pani może sobie smarować ściany nawet i własnymi odchodami, jeśli ją to kręci. Natomiast elewacja jest wspólna - a jej dewastacja dotyczy wszystkich, a nie tylko właściciela/lokatora danego mieszkania.

Buky

Postautor: Buky » 07 gru 2016, 19:57

jas78 pisze:Nie zgadzam się. W środku ta Pani może sobie smarować ściany nawet i własnymi odchodami, jeśli ją to kręci. Natomiast elewacja jest wspólna - a jej dewastacja dotyczy wszystkich, a nie tylko właściciela/lokatora danego mieszkania.

Nie wnikam jak wpadłeś na pomysł ze smarowaniem ścian. :o
Nigdzie nie napisałem, że nie należy piętnować zachowań, które powodują zniszczenie wspólnego mienia. Odniosłem się natomiast do zupełnie innej kwestii. Jestem równie daleki od przyzwalania na niszczenie, jak od piętnowania osób wrzucając zdjęcia okien do ich mieszkań.

ona123

Postautor: ona123 » 15 gru 2016, 22:16

Do aktów wandalizmu dołączam zauważony dzisiaj zerwany napis "piętro 1" w klatce C. Ręce opadają...

adi

Postautor: adi » 16 gru 2016, 9:59

Myślisz, że to specjalnie, czy sam odpadł?

marcin1989

Postautor: marcin1989 » 09 sty 2017, 22:02

a ja mam pytanie czy ktoś zwrócił uwagę na klatki schodowe schodząc dziś po klatce nie ma piętra gdzie nie ma popękanych ścian ? co z tym zrobić ?

morth

Postautor: morth » 09 sty 2017, 22:18

Zgłosić do budimexu najlepiej mailowo z prośbą o potwierdzenie odczytania i przyjęcia ( inaczej widzę z nimi nie można postępować) albo jak masz podejść i na piśmie im takie coś zanieść z kopią dla Ciebie żeby podpisali i podbili pieczątkę:P

Takie moje zdanie, bo tak na słowo to powiedzą że zrobią a potem będzie cisza..

ngy16687

Postautor: ngy16687 » 09 sty 2017, 22:25

Przede wszystkim napisać do Promosu.

BO6

Postautor: BO6 » 09 sty 2017, 22:34

To nie Promos odpowiada za ujawnione wady tego typu. Jest tylko Zarządcą nieruchomości, którą zarządza w imieniu nas - mieszkańców. Pisz bezpośrednio do Budimexu, bo to on jako inwestor odpowiada z tytułu rękojmi za ujawnione wady.

Tutaj masz link do zgłaszania usterek: budimex-nieruchomosci.pl/obsluga-klienta-krakow,bok,nowe-czyzyny---orlinskiego-6.html

Dobrze by było, gdybyśmy każdą wadę im zgłaszali. To pozwoli na bieżącą naprawę ujawnionych wad.

ngy16687

Postautor: ngy16687 » 09 sty 2017, 22:48

BO6 pisze:To nie Promos odpowiada za ujawnione wady tego typu. Jest tylko Zarządcą nieruchomości, którą zarządza w imieniu nas - mieszkańców. Pisz bezpośrednio do Budimexu, bo to on jako inwestor odpowiada z tytułu rękojmi za ujawnione wady.

Tutaj masz link do zgłaszania usterek: budimex-nieruchomosci.pl/obsluga-klienta-krakow,bok,nowe-czyzyny---orlinskiego-6.html

Dobrze by było, gdybyśmy każdą wadę im zgłaszali. To pozwoli na bieżącą naprawę ujawnionych wad.

Możesz sam, ale nie musisz. Nie ma wątpliwości, że Budimex jako gwarant odpowiada. Promos to Zarządca i ma przypilnować aby to było przyjętę przez Budimex. udokumentowane, wprowadzone do kartotek i usunięte przez gwaranta. Taka jest jedna z odpowiedzialności Zarządcy aby każdy mieszkaniec nie latał z każdą usterką części wspólnej na własną rękę i inwestował w to swój czas.

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”