karolina.j pisze:najlepsze jest to, że Pani z BDMX odpisała mi nie odpowiadając na moje pytanie po czym napisała "W przypadku pytań pozostaję do dyspozycji"![]()
![]()
![]()
chyba po to żeby znów nie odpowiedzieć na moje pytanie.
M&M pisze:Ja się nastawiam na marzec ;(
Gruzin pisze:M&M pisze:Ja się nastawiam na marzec ;(
Ja podobnie- patrząc na to wszystko racjonalnie. Zdaje się, że niedawno na jakimś zdjęciu widać było kartony ustawione obok drzwi. Prawdopodobnie były to płytki.
Odbiór w marcu. Do tego przy braku szczęścia należy doliczyć 60 dni na poprawki BDMX. Czyli mamy koniec maja. Zakładając, że dana osoba szybko załatwi ekipę wykończeniową, to dla wielu mieszkańców wprowadziny mogą być koło lipca.![]()
Wcale nie jest to jakiś czarny scenariusz.
jaro pisze:Jeżeli odbiór(przekazanie kluczy) nastąpi po 30.03.2017 (co jest zapisane w umowie deweloperskiej), to nie powinniśmy domagać się rekompensaty? W umowie wyraźnie podana jest data 30.03.2017. To ile akurat Budimex potrzebuje na ewentualne poprawki, nie powinno nas obchodzić. Odbiór mieszkania to w końcu dostanie kluczy do rąk, a nie dzień w którym on się zaczyna. Co myślicie w tej kwestii?
jaro pisze:Jeżeli odbiór(przekazanie kluczy) nastąpi po 30.03.2017 (co jest zapisane w umowie deweloperskiej), to nie powinniśmy domagać się rekompensaty? W umowie wyraźnie podana jest data 30.03.2017. To ile akurat Budimex potrzebuje na ewentualne poprawki, nie powinno nas obchodzić. Odbiór mieszkania to w końcu dostanie kluczy do rąk, a nie dzień w którym on się zaczyna. Co myślicie w tej kwestii?
Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości