Ochrona w naszym bloku Orlińskiego 10 - czy warto ją utrzymać?

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 10 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
usia

Re: Ochrona w naszym bloku Orlińskiego 10 - czy warto ją utrzymać?

Postautor: usia » 28 lip 2017, 12:33

morth pisze:
ragandbones pisze:
Karo88 pisze:My także będziemy głosować za usunięcie ochrony w obecnej formie, z całym szacunkiem ale starszy Pan na emeryturze niewiele zdziała. Uważam, że monitoring byłby lepszy lub zmiana firmy która świadczy ochronę na profesjonalną.

Jesli juz ten pan ma tam siedziec to fajnie by bylo gdyby zrobic tam pokoj pocztowy, zeby pan odbieral korespondencje i paczki. Mysle ze kazdy z nas pracuje i szkoda mu zycia zeby odbierac awizo lub brac ulrop czekajac na kuriera...

Na Orlińskiego 8 jak nie wyrobiłem się na czas żeby dojechać do mieszkania jak kurier zadzwonił, zaproponowałem żeby zostawił u ochroniarza paczkę to niestety ale nie przyjął jej mówiąc że nie jest od tego ^^. Więc wątpie aby u was robił wyjątki, chyba że traficie na jakiegoś wyjątkowo miłego.

@morth ja nie wiem jak to mozliwe :? nigdy nie było problemu, żeby ochroniarz ( obojetnie który, jest ich 3 u nas na bloku ) przyjął nam paczkę od kuriera czy listonosza. Bez względu, czy było to małe pudełko, czy bardzo duże. Podejrzewam, że nie tylko my nie mamy z tym kłopotu, bo często leży u nich wiele paczek czekających na właściciela ;)
Jeśli odmówi kurierowi/listonoszowi, zawsze można zadzwonić do Ochroniarza na kom. i poprosić, by jednak nie stwarzał problemów 8-)
Może był na obchodzie, a kurierowi nie chciało się zaczekać, lub zadzwonić do ochroniarza i minął się z prawdą :twisted: :roll:

morth

Postautor: morth » 28 lip 2017, 12:39

usia pisze:
morth pisze:
ragandbones pisze:Jesli juz ten pan ma tam siedziec to fajnie by bylo gdyby zrobic tam pokoj pocztowy, zeby pan odbieral korespondencje i paczki. Mysle ze kazdy z nas pracuje i szkoda mu zycia zeby odbierac awizo lub brac ulrop czekajac na kuriera...

Na Orlińskiego 8 jak nie wyrobiłem się na czas żeby dojechać do mieszkania jak kurier zadzwonił, zaproponowałem żeby zostawił u ochroniarza paczkę to niestety ale nie przyjął jej mówiąc że nie jest od tego ^^. Więc wątpie aby u was robił wyjątki, chyba że traficie na jakiegoś wyjątkowo miłego.

@morth ja nie wiem jak to mozliwe :? nigdy nie było problemu, żeby ochroniarz ( obojetnie który, jest ich 3 u nas na bloku ) przyjął nam paczkę od kuriera czy listonosza. Bez względu, czy było to małe pudełko, czy bardzo duże. Podejrzewam, że nie tylko my nie mamy z tym kłopotu, bo często leży u nich wiele paczek czekających na właściciela ;)
Jeśli odmówi kurierowi/listonoszowi, zawsze można zadzwonić do Ochroniarza na kom. i poprosić, by jednak nie stwarzał problemów 8-)
Może był na obchodzie, a kurierowi nie chciało się zaczekać, lub zadzwonić do ochroniarza i minął się z prawdą :twisted: :roll:

Raczej wątpie żeby była to zła wola kuriera, bo mimo że rozwiózł potem wszystkie paczki i mógł tak na prawdę wracać na bazę to przyjechał jeszcze raz w ten sam dzień jak mu powiedziałem że to pilna sprawa z tą paczką, więc raczej nie była to zła wola kuriera. Może mam pecha i akurat trafiłem na gorszy dzień ochroniarza albo na mojego "ulubieńca" ( tego co wiecznie rozmawia przez telefon xD).

usia

Postautor: usia » 28 lip 2017, 13:58

morth pisze:
usia pisze:
morth pisze:

Raczej wątpie żeby była to zła wola kuriera, bo mimo że rozwiózł potem wszystkie paczki i mógł tak na prawdę wracać na bazę to przyjechał jeszcze raz w ten sam dzień jak mu powiedziałem że to pilna sprawa z tą paczką, więc raczej nie była to zła wola kuriera. Może mam pecha i akurat trafiłem na gorszy dzień ochroniarza albo na mojego "ulubieńca" ( tego co wiecznie rozmawia przez telefon xD).

no to nie wiem jak trafiłes i dlaczego tak. Nastepnym razem lepiej zadzwonic do ochroniarza i przedstawić mu sytuację, uprzedzić, że spodziewasz się paczki ;)
Trzeba rozmawiać ;)

Czlowiekzlasu

Postautor: Czlowiekzlasu » 01 sie 2017, 21:29

Czy ktoś już pomyślał jak się.za to zabrać?

Trzeba zlikwidować ochronę bo ona nie ma sensu bytu

Malla

Postautor: Malla » 03 sie 2017, 11:04

Współczuję właścicielowi ostatnio ukradzionego roweru.

ragandbones

Postautor: ragandbones » 03 sie 2017, 11:28

Nie wiem ile panstwo mieszkacie w Krakowie, ale Ci co mieszkaja tu dluzej raczej juz wiedza, ze rowery trzyma sie w tym miescie w mieszkaniu :) Smutne, ale oszczedza sporo nerwow...

anartria

Postautor: anartria » 03 sie 2017, 22:17

Dzisiaj pod komórką lokatorską znaleźliśmy kałużę moczu, a do środka ktoś mam wrzucił reklamówkę z kupą w środku... Bez komentarza

ragandbones

Postautor: ragandbones » 29 wrz 2017, 16:01

Ruszylo glosowanie w sprawie usuniecia ochrony z budynku.

sand

Postautor: sand » 29 wrz 2017, 16:47

Bez żadnej propozycji co w zamian? Była mowa o monitoringu, w uchwale nie ma o tym mowy.

bedkowsk

Postautor: bedkowsk » 29 wrz 2017, 18:25

Fantastyczny pomysł, podziękowania dla inicjatorów tematu za szybkie działanie.
Monitoring zawsze można uchwalić osobno, a niemal złotówka od metra przy absolutnym braku korzyści z ochrony, to słaba sprawa.

Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”