Nowy park w Krakowie Czyżynach - projektujemy i dyskutujemy
Re: Nowy park w Krakowie Czyżynach - projektujemy i dyskutujemy
Dzięki za info, czyli jednak coś się cały czas dzieje w sprawie parku
Szkoda, że nie już wiadomo, że nie powstanie w tym roku. Z drugiej strony, podobno Zarząd Zieleni Miejskiej przeznaczył na ten park w przyszłorocznym budżecie nie 2,5 mln złotych, ale 4 mln 
No chyba że to wszystko to ukartowana akcja i zbroją teren dla przyszłego dewelopera.
Ja bym wydał zgodę jak już będzie wiadomo, że powstanie tam park, nie wcześniej.
Ja bym wydał zgodę jak już będzie wiadomo, że powstanie tam park, nie wcześniej.
Do wspolnoty O12 wystapili z takim samym wnioskiem
Chca zrobic przylacz przez nasze dzialki 
-
Małgorzatka
No właśnie, przyznam szczerze że do sprawy przystąpiłam entuzjastycznie i już chciałam zagłosować na tak ale... wpis "mik" mnie przystopował. Wydaje się to być bardzo trafna uwaga - co o tym sądzicie
?
Zadzwoniłem wczoraj do ZZM z pytaniem czy otrzymali pozwolenie na budowę. Pani miała sprawdzić i do mnie oddzwonić ponieważ nie było już osoby odpowiedzialnej za projekt tego parku. W projekcie uchwały jest wprost napisane, że chodzi o wyrażenie zgody dla inwestycji pod nazwą: "Budowa parku..."
Ale wiadomo jak jest, mieszkamy w Krakowie, w którym każdy przekręt jest możliwy. Zamierzam spokojnie zaczekać na prawomocne pozwolenie na budowę.
Ale wiadomo jak jest, mieszkamy w Krakowie, w którym każdy przekręt jest możliwy. Zamierzam spokojnie zaczekać na prawomocne pozwolenie na budowę.
Co z naszym Parkiem?
ngy jakiś konkret?
zaczną w tym roku robić? będzie?

ngy jakiś konkret?
zaczną w tym roku robić? będzie?
Dobrze, że pytasz. Będą konkrety lada dzień. Pismo od Wojewody już jest w drodze do ZZM. Na ten rok mają przygotowane 1,5 mln złotych, a na przyszły rok 2,5 mln złotych. Cały budżet inwestycji wzrósł zatem o dodatkowe 1,5 miliona więcej niż planowano. Wszystko po to, aby kiedy to pozwolenie się uprawomocni zrealizować inwestycję w całości.
rozumiem że to pismo jest pozytywne dla Parku?
z nieoficjalnych info

jerzyk pisze:rozumiem że to pismo jest pozytywne dla Parku?![]()
![]()
z nieoficjalnych info
![]()
Przeciez jeszcze nie dostali pisma, wiec nie ma zadnego nieoficjalnego info.
knd pisze:jerzyk pisze:rozumiem że to pismo jest pozytywne dla Parku?![]()
![]()
z nieoficjalnych info
![]()
Przeciez jeszcze nie dostali pisma, wiec nie ma zadnego nieoficjalnego info.
knd nie wtrącaj się bo nie z Tobą rozmawiam tylko z kompetentnym ngy, widzę też że nie masz bladego pojęcia o czym mówisz w różnych tematach to po pierwsze
po drugie istnieją informacje telefoniczne z których tez płyna ważne wiadomości, Ty załatwiasz wszystko zaczynając od ksiedza i z papierem w zębach do rady dzielnicy i tak już za pół roku masz pierwszą odpowiedź "że się nie da"
więc daruj sobie te brednie a konkretni ludzie jak np. ngy będą działać rzeczywiście
Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”