Odbiory mieszkań, usterki w mieszkaniach i sprawy organizacyjne - Orlińskiego 10

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 10 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
ikaaa

Re: Odbiory mieszkań, usterki w mieszkaniach i sprawy organizacyjne - Orlińskiego 10

Postautor: ikaaa » 02 sie 2017, 10:09

Czy ktoś z osób, które nie odebrały mieszkania w pierwszym terminie (a miały pierwszy odbiór ponad 2 tygodnie temu) otrzymał już jakąś wiadomość od Budimexu w sprawie drugiego odbioru?

Selassie

Re: Odbiory mieszkań, usterki w mieszkaniach i sprawy organizacyjne - Orlińskiego 10

Postautor: Selassie » 02 sie 2017, 10:12

ikaaa pisze:Czy ktoś z osób, które nie odebrały mieszkania w pierwszym terminie (a miały pierwszy odbiór ponad 2 tygodnie temu) otrzymał już jakąś wiadomość od Budimexu w sprawie drugiego odbioru?

ja mysle ze w takim przypadku miesiac czekania to minimum

Xpe

Postautor: Xpe » 02 sie 2017, 10:16

ikaaa pisze:Czy ktoś z osób, które nie odebrały mieszkania w pierwszym terminie (a miały pierwszy odbiór ponad 2 tygodnie temu) otrzymał już jakąś wiadomość od Budimexu w sprawie drugiego odbioru?

Słyszałam że zazwyczaj po upływie 2 tyg się odzywają zależy ile i jak poważne te usterki
Ja jeszcze czekam 2 tyg jeszcze mi nie minęły

ikaaa

Postautor: ikaaa » 02 sie 2017, 10:59

Selassie pisze:

ja mysle ze w takim przypadku miesiac czekania to minimum

Na poinformowanie nas o decyzji mają 14 dni od podpisania protokołu. Tak jest zapisane w umowie, więc myślę, że tego terminu powinni się trzymać...

pchelcok

Postautor: pchelcok » 02 sie 2017, 13:37

Różnie chyba z tym bywa, mieszkanie odebrałem 1,5 tyg temu, pisma odnośnie zasadności zgłoszonych usterek nie otrzymałem a dziś zrobili mi poprawki.

ikaaa

Postautor: ikaaa » 02 sie 2017, 14:16

pchelcok pisze:Różnie chyba z tym bywa, mieszkanie odebrałem 1,5 tyg temu, pisma odnośnie zasadności zgłoszonych usterek nie otrzymałem a dziś zrobili mi poprawki.

A skąd wiesz, że zrobili Ci poprawki? Rozumiem, że w takim razie odebrałeś mieszkanie za pierwszym razem i masz klucze, tak?

pchelcok

Postautor: pchelcok » 02 sie 2017, 14:53

ikaaa pisze:
pchelcok pisze:Różnie chyba z tym bywa, mieszkanie odebrałem 1,5 tyg temu, pisma odnośnie zasadności zgłoszonych usterek nie otrzymałem a dziś zrobili mi poprawki.

A skąd wiesz, że zrobili Ci poprawki? Rozumiem, że w takim razie odebrałeś mieszkanie za pierwszym razem i masz klucze, tak?

Tak jak napisałem odebrałem mieszkanie 1,5 tyg temu, klucze również - w pierwszym terminie.
Poprawki robili przy mnie. Wszystkie które zgłosiłem.

ragandbones

Postautor: ragandbones » 02 sie 2017, 15:02

U mnie tez poprawki zrobione tydzien temu, odbieralem mieszkanie 21 lipca. Zostawilem klucze w biurze, nastepnego dnia odebralem - wszystko poprawione.

Karo88

Postautor: Karo88 » 02 sie 2017, 16:44

My nie odebralismy mieszkania w pierwszym terminie a wiemy że usterki ( wszystkie okna porysowane itp.) zostały już naprawion. Przez pomyłkę gość od wymiany okien do nas zadzwonił zamiast do budimexu. Jutro idziemy zapytać kiedy będzie drugi odbior.

ryba13

Postautor: ryba13 » 02 sie 2017, 20:15

duda88 pisze:
ryba13 pisze:Klatka E 3 piętro, mieszkania nie odebralismy. Nie działał włącznik światła, domofon, uszczelki przy szybach do poprawy, wykończenia silikonowe przy płytkach loggi masakra!!!!! Sufit w kuchni i salonie krzywe odchyły 1,5 cm, pan inspektor, który jest tam rzekomo tylko by wytłumaczyć jeśli czegoś się nie wie ( jest tam zupełnie bez potrzeby) oczywiście się upierał że to wina zelbetow co nie jest moim problemem, mogli wstawić proste 8-), otwór na drzwi do przecięcia. Mimo to pozytywnie zaskoczeni, ściany, winylu, wylewki dobrze zrobione, miejsce parkingowe w garażu podziemnym dość obszerne, schowek mógłby być wyższy ale to można załatwić. Pozdrawiam lokatorów

Masz świadomość że z tymi sufitami nic nie zrobią? Przetrzymają Cię 3 miesiące i zaproponują parę stówek na poczet wykonania sufitów podwieszanych. Jeśli czekanie masz wkalkulowane w koszty to spoko, jeśli nie to mało opłacalny interes.

A niby skąd taka wiedza? czyżby budimexowa?!!

Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”