Budowa ronda w ciągu ul. Stella-Sawickiego - powstanie?

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
slwk
Administrator

Budowa ronda w ciągu ul. Stella-Sawickiego - powstanie?

Postautor: slwk » 06 lut 2015, 12:51

Pojawił się na forum post, dla którego chyba warto założyć nowy temat, bo sprawa wydaje się dosyć istotna :) Ktoś wie coś więcej? Wydaje się, że to jak z budową linii tramwajowej, przebudowa jest planowana, więc i pewnie rondo powstanie, ale jeszcze nie wiadomo do końca kiedy to nastąpi. Zapraszam do dyskusji :!:
kopeć pisze:Witam. Czy ktos moze wie czy bedzie budowane rondo na ulicy Stella-Sawickiego (zaznaczone linia przerywana) przed budyniem ul. Orlinskiego 1?

dudicom

Re: Budowa ronda w ciągu ul. Stella-Sawickiego - powstanie?

Postautor: dudicom » 06 lut 2015, 20:04

Myśle, ze powstanie, tym bardziej że przyda się inwestycji która ma powstać po drugiej stronie Stella-Sawickiego - zakład produkcji narzędzi, pisze już o tym ForumNoweCzyżyny w innym temacie (Zakład produkcji narzędzi przy Slella-Sawickiego).
Natomiast kiedy powstanie to rondo - na ten moment pewnie nikt na 100% nie wie.

Poniżej przesyłam zdjęcia z dość świeżej bo ostatniej szóstej edycji INWESTYCYJNEGO PLANU KRAKOWA (edycja z września 2014 r.)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 06 lut 2015, 20:13 przez dudicom, łącznie zmieniany 1 raz.

lofinden

Postautor: lofinden » 07 lut 2015, 0:58

Tak będzie lepiej:
bip.krakow.pl/plik.php?zid=126000&wer=0&new=t&mode=shw

Druga strona:
bip.krakow.pl/plik.php?zid=126001&wer=1&new=t&mode=shw
Ostatnio zmieniony 08 lut 2015, 15:08 przez slwk, łącznie zmieniany 1 raz.

iti

Postautor: iti » 08 lut 2015, 15:31

Dzięki za podrzucenie ciekawych materiałów. Wychodzi z tego, że rondo powstanie, choć wydaje mi się, że dla mieszkańców osiedla to lepiej, bo zdaje się, że większość ruchu na wprost będzie przechodziła pod nim tunelem, więc być może niektórzy będą mieli dzięki temu ciszej :) No ale to pewnie jeszcze sporo lat. Podobnie jak tramwaj, który jest oznaczony jako inwestycja mająca powstać do 2035 r. :lol:

gandalf8

Postautor: gandalf8 » 13 maja 2015, 15:09

Dobrze wiedzieć, bo mocno wątpiłem. Wiem, grzech. :lol:

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”