Pytanie okno balkonowe wychodzące na loggię w pionie od ul Orlińskiego - O12
-
Pytanie okno balkonowe wychodzące na loggię w pionie od ul Orlińskiego - O12
Czy wy tez macie okno niezgodne z dokumentacją? Pierwsza kwatera od lewej miała być stała a jest rozwierna. W oknie trzy częściowym są troje drzwi i to felerne okno i tak nie można całkowicie otworzyć bo wali w kaloryfer. Dodatkowo sama rama okna jest bardzo niestabilna. Wy też tak u siebie macie?
Re: Pytanie okno balkonowe wychodzące na loggię w pionie od ul Orlińskiego - O12
Hej, tak u nas jest tak samo. Zgłosiliśmy oczywiście przy odbiorze mieszkania, że jest to niezgodne z dokumentacją. Budimex w odpowiedzi napisał, że owszem, ale okno nie jest przeznaczone do otwierania, ale do "wietrzenia" mieszkania.....Żenada, biorąc pod uwagę to, że okno nie jest uchylne. Będę pisał do ekipy z którą odbierałem, jak na to odpowiedzieć i na jaką normę się powołać.
-
Re: Pytanie okno balkonowe wychodzące na loggię w pionie od ul Orlińskiego - O12
Ja dostałem taką samą żenującą odpowiedź o wietrzeniu. Wysyłam pismo do Budimexu o wymianę okna na takie jakie było w prospekcie emisyjnym i za jakie zapłaciłem. Jeżeli kupujesz dziurę w ziemi to masz prawo oczekiwać że mieszkanie będzie takie jakie Ci przedstawiono na prospekcie.
Tak z ciekawosci i dla wizualizacji... moze ktos wrzucic fotke o czym tu dokladnie jest mowa?
-
Ta trzecia kwatera powinna być stała a jest rozwierna. Mamy 3 dzwi balkonowych niewiadomo po co.
Kliknij aby powiększyć.

Kliknij aby powiększyć.

Standardowe okno pewnie było tańsze niż stałe i stąd zmiany.
-
Okno uchylne/rozwierne zawsze jest droższe od stałego bo dochodzi koszt dodatkowej ramy i okuć. Sam się zdziwiłem, że Budimex poszedł w koszty. Coś innego musiało zadecydować.
Wróć do „Orlińskiego 12 (etap VIII) – forum mieszkańców budynku”