Witajcie Sąsiedzi
A był ktoś wewnątrz bloku? Są jakieś terminy ,żeby wejść do swojego mieszkania i dokonać wstępnych pomiarów?
[Bud. D] Wizyta we wnętrzu budynku I etapu Centralna Park w Czyżynach
Re: [Bud. D] Wizyta we wnętrzu budynku I etapu Centralna Park w Czyżynach
Wiem ze mozliwa jest wizyta na miesiac przed odbiorem - jakos sie to u nich nazywa - zeby sprawdzic czy wszystko jest tak jak powinno i ewentualnie przed odbiorem techniczym dokonali poprawe. Chetnie tez bym sie wybral do mieszkania zobaczyc jak to wyglada bo plany planami ale jak sie wejdzie to inaczej wyglada. Ktos juz cos wie?
Re: Wizyta we wnętrzu budynku I etapu Centralna Park w Czyżynach
Wiem tyle, że przed zakończeniem prac jest kategoryczny zakaz wstępu. Usłyszałem to od dwóch różnych osób.
Wczoraj przy podpisywaniu transzy w banku dowiedziałem sie ,że kierownik budowy nawet vrzeczoznawcy nie chaił wpuścić 

Zgadza się. Wykonawca odpowiada za budowę i nikt z poza pracowników czy inspekcji nie jest wpuszczany.
Myślałem, że rzeczoznawca to też inspekcja 
Oby wykonawca niczego nie ukrywał

Oby wykonawca niczego nie ukrywał

Chodziło mi bardziej o PIP 

-
Troche to dziwne, jak byliśmy na kupnie mieszkania i chodziliśmy po różnych deweloperach wszedzie mowili, że ma sie możliwosc do 3 wizyt na budowie, tylko w LC jakos dziwnie 

W budimexie nie ma się też żadnej . . . To powinno być karane 

Dowiedzielismy sie ze w grudniu/styczniu wpuszcza nas do mieszkan, na ogladanie, czy jest tak jak chcielismy, czy nie ma usterek. Jak cos, to poprawia przed odbiorami.
Jesli chodzi o terminy, to jak dalej bedzie dobra pogoda, to sam budynek skoncza w grudniu i zostanie im otoczenie do skonczenia. Nie chca dalej powiedziec kiedy te odbiory beda. Wazne jest, zeby nie mylic terminow konca budowy z odbiorami. Generalnie wariant optymistyczny zaklada odbiory kwiecien/maj, a pesymistyczny sierpien. Pani z lc powiedziala, ze w 2017 koncza 4 budowy i jesli gdzies bedzie opoznienie, to te inwestycje beda oddawane kosztem tych szybciej skonczonych. Koniec budowy, jak pisalam ma byc grudxien/styczen i wtedy maja sie umawiac z Tauronem itd. W kazdym razie ta rozmowa ostudzila nasz zapal na odbiory w lutym. Co najwyzej skoncza wtedy dopiero budowe (w sumie tak chyba jest w umowie), wiec odbiory i tak najwczesniej beda w maju.
Jesli chodzi o terminy, to jak dalej bedzie dobra pogoda, to sam budynek skoncza w grudniu i zostanie im otoczenie do skonczenia. Nie chca dalej powiedziec kiedy te odbiory beda. Wazne jest, zeby nie mylic terminow konca budowy z odbiorami. Generalnie wariant optymistyczny zaklada odbiory kwiecien/maj, a pesymistyczny sierpien. Pani z lc powiedziala, ze w 2017 koncza 4 budowy i jesli gdzies bedzie opoznienie, to te inwestycje beda oddawane kosztem tych szybciej skonczonych. Koniec budowy, jak pisalam ma byc grudxien/styczen i wtedy maja sie umawiac z Tauronem itd. W kazdym razie ta rozmowa ostudzila nasz zapal na odbiory w lutym. Co najwyzej skoncza wtedy dopiero budowe (w sumie tak chyba jest w umowie), wiec odbiory i tak najwczesniej beda w maju.
Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”