[Bud. D] Wizyta we wnętrzu budynku I etapu Centralna Park w Czyżynach

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Pegaso

[Bud. D] Wizyta we wnętrzu budynku I etapu Centralna Park w Czyżynach

Postautor: Pegaso » 12 maja 2016, 15:31

Witajcie Sąsiedzi

A był ktoś wewnątrz bloku? Są jakieś terminy ,żeby wejść do swojego mieszkania i dokonać wstępnych pomiarów?

Boston

Re: [Bud. D] Wizyta we wnętrzu budynku I etapu Centralna Park w Czyżynach

Postautor: Boston » 18 maja 2016, 12:00

Wiem ze mozliwa jest wizyta na miesiac przed odbiorem - jakos sie to u nich nazywa - zeby sprawdzic czy wszystko jest tak jak powinno i ewentualnie przed odbiorem techniczym dokonali poprawe. Chetnie tez bym sie wybral do mieszkania zobaczyc jak to wyglada bo plany planami ale jak sie wejdzie to inaczej wyglada. Ktos juz cos wie?

kustosz

Re: Wizyta we wnętrzu budynku I etapu Centralna Park w Czyżynach

Postautor: kustosz » 19 maja 2016, 9:51

Wiem tyle, że przed zakończeniem prac jest kategoryczny zakaz wstępu. Usłyszałem to od dwóch różnych osób.

Pegaso

Postautor: Pegaso » 07 lip 2016, 12:13

Wczoraj przy podpisywaniu transzy w banku dowiedziałem sie ,że kierownik budowy nawet vrzeczoznawcy nie chaił wpuścić :)

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 07 lip 2016, 13:29

Zgadza się. Wykonawca odpowiada za budowę i nikt z poza pracowników czy inspekcji nie jest wpuszczany.

kustosz

Postautor: kustosz » 07 lip 2016, 13:32

Myślałem, że rzeczoznawca to też inspekcja :)

Oby wykonawca niczego nie ukrywał :P

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 07 lip 2016, 15:09

Chodziło mi bardziej o PIP :P

mistrzunio

Postautor: mistrzunio » 12 lip 2016, 20:14

Troche to dziwne, jak byliśmy na kupnie mieszkania i chodziliśmy po różnych deweloperach wszedzie mowili, że ma sie możliwosc do 3 wizyt na budowie, tylko w LC jakos dziwnie :shock:

gucio

Postautor: gucio » 12 lip 2016, 21:17

W budimexie nie ma się też żadnej . . . To powinno być karane :-)

abcd

Postautor: abcd » 10 wrz 2016, 13:29

Dowiedzielismy sie ze w grudniu/styczniu wpuszcza nas do mieszkan, na ogladanie, czy jest tak jak chcielismy, czy nie ma usterek. Jak cos, to poprawia przed odbiorami.
Jesli chodzi o terminy, to jak dalej bedzie dobra pogoda, to sam budynek skoncza w grudniu i zostanie im otoczenie do skonczenia. Nie chca dalej powiedziec kiedy te odbiory beda. Wazne jest, zeby nie mylic terminow konca budowy z odbiorami. Generalnie wariant optymistyczny zaklada odbiory kwiecien/maj, a pesymistyczny sierpien. Pani z lc powiedziala, ze w 2017 koncza 4 budowy i jesli gdzies bedzie opoznienie, to te inwestycje beda oddawane kosztem tych szybciej skonczonych. Koniec budowy, jak pisalam ma byc grudxien/styczen i wtedy maja sie umawiac z Tauronem itd. W kazdym razie ta rozmowa ostudzila nasz zapal na odbiory w lutym. Co najwyzej skoncza wtedy dopiero budowe (w sumie tak chyba jest w umowie), wiec odbiory i tak najwczesniej beda w maju.

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”