Zapoznanie sąsiadów - integracja mieszkańców nowych bloków Centralna Park

Forum osiedla Centralna Park w Krakowie przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Zapoznanie sąsiadów - integracja mieszkańców nowych bloków Centralna Park

Postautor: jafarek » 21 lis 2016, 15:31

Witam,

Co myślicie o jakimś bliższym zapoznaniu się przyszłych sąsiadów? Jakoś trzeba będzie wspólnie żyć pod "jednym dachem".

Może jakieś spotkanie, pod koniec listopada?

Awatar użytkownika
Greg

Re: Zapoznanie sąsiadów - integracja mieszkańców nowych bloków Centralna Park

Postautor: Greg » 21 lis 2016, 15:44

jafarek pisze:Witam,

Co myślicie o jakimś bliższym zapoznaniu się przyszłych sąsiadów? Jakoś trzeba będzie wspólnie żyć pod "jednym dachem".

Może jakieś spotkanie, pod koniec listopada?

Nie za wcześnie?
Raczej po odebraniu mieszkań można coś myśleć ;)

Pegaso

Postautor: Pegaso » 21 lis 2016, 16:08

Dużo nas będzie - od 8 lat mieszkam w miejscu gdzie na całym osiedlu jest 50 rodzin i znam może z 8 max 10.
Poznać to bym chciał ale sąsiadów z pietra i tej samej klatki, żeby np. ustalić kiedy będą wykończać.
Mi się nie spieszy z wykończeniem, ale nie chciałbym kuć ścian jak np ktoś obok się już wprowadzi i będzie miał małe dziecko.
Jak się kogoś dobrze traktuje, to taki sąsiad to czasem DUZYYYYY komfort mieszkania :)

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 21 lis 2016, 16:17

Wcześnie jak wcześnie. Raczej jak już czekamy, to kwestia tygodni. A jak się już niektórzy poznają wcześniej to zawsze łatwiej później dogrywać. Oczywiście nie musi to być już.

Boston

Postautor: Boston » 21 lis 2016, 17:02

jafarek pisze:Wcześnie jak wcześnie. Raczej jak już czekamy, to kwestia tygodni. A jak się już niektórzy poznają wcześniej to zawsze łatwiej później dogrywać. Oczywiście nie musi to być już.

Jafarek masz jakis informacje o terminie zakonczenia budowy i oddawania mieszkan? Bo wspominasz i kilku tygodniach gdzie terminy w umowach mamy na koniec sierpnia :?: :shock: :?:

MieszkankaD

Postautor: MieszkankaD » 21 lis 2016, 19:01

Jeżeli o Mnie chodzi to chętnie poznam mieszkańców tego samego piętra a na pewno tych którzy będą mieszkać w mojej klatce , bo zgadzam się z przedmówcami że trzeba sobie ułatwiać życie , a jak będziemy remontować mieszkanie to warto wiedzieć czy mieszkania obok już remontowały czy dopiero będą .

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 21 lis 2016, 21:46

Boston pisze:Jafarek masz jakis informacje o terminie zakonczenia budowy i oddawania mieszkan? Bo wspominasz i kilku tygodniach gdzie terminy w umowach mamy na koniec sierpnia :?: :shock: :?:

Niestety z informacji jakie uzyskałem w LCC to "obowiązują terminy z umowy", ale nieoficjalnie to wykończenia są na finiszu.

Vissas

Postautor: Vissas » 22 lis 2016, 14:47

Moze zamknieta grupa na facebooku na dobry poczatek :) nie wiem czy Wszyscy korzystacie ale wtedy mozna by bylo wymieniac sie informacjami juz w grupie? Oczywiscie to taka luzna propozycja:)
My jesteśmy otwarci -od razu dodam - nie mamy dzieci samochodu i zwierzaków i wiecznie nas nie ma w domu :P
Co do remontow to jak nie bedziemy kuc przed 7 rano i po 22 chyba wszyscy sie dogadamy :)

Awatar użytkownika
Greg

Postautor: Greg » 22 lis 2016, 17:25

Vissas pisze:Moze zamknieta grupa na facebooku na dobry poczatek :) nie wiem czy Wszyscy korzystacie ale wtedy mozna by bylo wymieniac sie informacjami juz w grupie? Oczywiscie to taka luzna propozycja:)
My jesteśmy otwarci -od razu dodam - nie mamy dzieci samochodu i zwierzaków i wiecznie nas nie ma w domu :P
Co do remontow to jak nie bedziemy kuc przed 7 rano i po 22 chyba wszyscy sie dogadamy :)

Zakładaj grupę i wklejaj link ;)

merlot

Postautor: merlot » 22 lis 2016, 18:03

Ja miałem kiedyś podobną grupę założoną do tego, odświeżyłem temat:
https://www.facebook.com/groups/281120932284825/

Ale wtedy zamknąłem sprawę, bo wydało mi się, że forum spełnia znacznie lepiej funkcje kontaktu dla przyszłych mieszkańców (przynajmniej pod względem omawiania spraw ważnych dla wszystkich), jest bardziej uporządkowane, anonimowe i jeszcze kilka innych zalet ma w porównaniu do Facebooka, którego przecież jednak nie wszyscy maja :?

Inna sprawa, że tu na forum podoba mi się to, że mamy masę ludzi zgromadzonych już z dzielnicy, gdybyśmy się np. dogadali w sprawie kolejnego budżetu obywatelskiego, to myślę, że można by sporo zdziałać dla dobra okolicy, w której mieszkamy. Stąd mam do fejsa dosyć chłodny stosunek ;)

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”