Witam,
Co myślicie o jakimś bliższym zapoznaniu się przyszłych sąsiadów? Jakoś trzeba będzie wspólnie żyć pod "jednym dachem".
Może jakieś spotkanie, pod koniec listopada?
Zapoznanie sąsiadów - integracja mieszkańców nowych bloków Centralna Park
Re: Zapoznanie sąsiadów - integracja mieszkańców nowych bloków Centralna Park
jafarek pisze:Witam,
Co myślicie o jakimś bliższym zapoznaniu się przyszłych sąsiadów? Jakoś trzeba będzie wspólnie żyć pod "jednym dachem".
Może jakieś spotkanie, pod koniec listopada?
Nie za wcześnie?
Raczej po odebraniu mieszkań można coś myśleć

Dużo nas będzie - od 8 lat mieszkam w miejscu gdzie na całym osiedlu jest 50 rodzin i znam może z 8 max 10.
Poznać to bym chciał ale sąsiadów z pietra i tej samej klatki, żeby np. ustalić kiedy będą wykończać.
Mi się nie spieszy z wykończeniem, ale nie chciałbym kuć ścian jak np ktoś obok się już wprowadzi i będzie miał małe dziecko.
Jak się kogoś dobrze traktuje, to taki sąsiad to czasem DUZYYYYY komfort mieszkania
Poznać to bym chciał ale sąsiadów z pietra i tej samej klatki, żeby np. ustalić kiedy będą wykończać.
Mi się nie spieszy z wykończeniem, ale nie chciałbym kuć ścian jak np ktoś obok się już wprowadzi i będzie miał małe dziecko.
Jak się kogoś dobrze traktuje, to taki sąsiad to czasem DUZYYYYY komfort mieszkania

Wcześnie jak wcześnie. Raczej jak już czekamy, to kwestia tygodni. A jak się już niektórzy poznają wcześniej to zawsze łatwiej później dogrywać. Oczywiście nie musi to być już.
jafarek pisze:Wcześnie jak wcześnie. Raczej jak już czekamy, to kwestia tygodni. A jak się już niektórzy poznają wcześniej to zawsze łatwiej później dogrywać. Oczywiście nie musi to być już.
Jafarek masz jakis informacje o terminie zakonczenia budowy i oddawania mieszkan? Bo wspominasz i kilku tygodniach gdzie terminy w umowach mamy na koniec sierpnia

-
Jeżeli o Mnie chodzi to chętnie poznam mieszkańców tego samego piętra a na pewno tych którzy będą mieszkać w mojej klatce , bo zgadzam się z przedmówcami że trzeba sobie ułatwiać życie , a jak będziemy remontować mieszkanie to warto wiedzieć czy mieszkania obok już remontowały czy dopiero będą .
Boston pisze:Jafarek masz jakis informacje o terminie zakonczenia budowy i oddawania mieszkan? Bo wspominasz i kilku tygodniach gdzie terminy w umowach mamy na koniec sierpnia![]()
![]()
Niestety z informacji jakie uzyskałem w LCC to "obowiązują terminy z umowy", ale nieoficjalnie to wykończenia są na finiszu.
Moze zamknieta grupa na facebooku na dobry poczatek
nie wiem czy Wszyscy korzystacie ale wtedy mozna by bylo wymieniac sie informacjami juz w grupie? Oczywiscie to taka luzna propozycja:)
My jesteśmy otwarci -od razu dodam - nie mamy dzieci samochodu i zwierzaków i wiecznie nas nie ma w domu
Co do remontow to jak nie bedziemy kuc przed 7 rano i po 22 chyba wszyscy sie dogadamy

My jesteśmy otwarci -od razu dodam - nie mamy dzieci samochodu i zwierzaków i wiecznie nas nie ma w domu

Co do remontow to jak nie bedziemy kuc przed 7 rano i po 22 chyba wszyscy sie dogadamy

Vissas pisze:Moze zamknieta grupa na facebooku na dobry poczateknie wiem czy Wszyscy korzystacie ale wtedy mozna by bylo wymieniac sie informacjami juz w grupie? Oczywiscie to taka luzna propozycja:)
My jesteśmy otwarci -od razu dodam - nie mamy dzieci samochodu i zwierzaków i wiecznie nas nie ma w domu![]()
Zakładaj grupę i wklejaj link

Ja miałem kiedyś podobną grupę założoną do tego, odświeżyłem temat:
https://www.facebook.com/groups/281120932284825/
Ale wtedy zamknąłem sprawę, bo wydało mi się, że forum spełnia znacznie lepiej funkcje kontaktu dla przyszłych mieszkańców (przynajmniej pod względem omawiania spraw ważnych dla wszystkich), jest bardziej uporządkowane, anonimowe i jeszcze kilka innych zalet ma w porównaniu do Facebooka, którego przecież jednak nie wszyscy maja
Inna sprawa, że tu na forum podoba mi się to, że mamy masę ludzi zgromadzonych już z dzielnicy, gdybyśmy się np. dogadali w sprawie kolejnego budżetu obywatelskiego, to myślę, że można by sporo zdziałać dla dobra okolicy, w której mieszkamy. Stąd mam do fejsa dosyć chłodny stosunek
https://www.facebook.com/groups/281120932284825/
Ale wtedy zamknąłem sprawę, bo wydało mi się, że forum spełnia znacznie lepiej funkcje kontaktu dla przyszłych mieszkańców (przynajmniej pod względem omawiania spraw ważnych dla wszystkich), jest bardziej uporządkowane, anonimowe i jeszcze kilka innych zalet ma w porównaniu do Facebooka, którego przecież jednak nie wszyscy maja

Inna sprawa, że tu na forum podoba mi się to, że mamy masę ludzi zgromadzonych już z dzielnicy, gdybyśmy się np. dogadali w sprawie kolejnego budżetu obywatelskiego, to myślę, że można by sporo zdziałać dla dobra okolicy, w której mieszkamy. Stąd mam do fejsa dosyć chłodny stosunek

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”