maciek pisze:Ja również nie widzę nic złego dla placu zabaw dla psów. Nawet byłby to dużo lepszy pomysł niż kolejny "plac zabaw dla dzieci".
Nasze obecne społeczeństwo uznaje wyższość posiadania psa nad posiadanie dzieci - można wywnioskować po tego typu wypowiedziach.
Jak wspomniałem na terenie spółdzielni likwiduje się małe place zabaw między blokami, wiesza się tablice z zakazem gry w piłkę, jazdy na rolkach itp. Nie jest to oczywiście wina spółdzielni, lecz jest to obraz zmiany sposobu postrzegania przez społeczeństwo. Wygodniej jest mieć pieska niż dziecko - po prostu. Po prostu w obecnych czasach wygodnie żyjemy. A co stanie się jak będziemy za wygodnie żyli - pokazuje 'eksperyment Calhouna" (tak dla zainteresowanych).
Swego czasu był tam projekt powstania strefy rekreacji - boisko, itp . Strefa rekreacji faktycznie powstanie tyle, że dla psów.
Ciekawe jak latem koło takiego psiego wychodka będzie się przechodzić (choć oczywiście są i tacy co po swoim pupilu sprzątają)
Ciekawe ilu ludzi będzie przyjeżdżać samochodami do tego innowacyjnego "parku".
Ehhh starczy, bo jeszcze niektórzy mnie zlinczują.
Ty to piszesz na poważnie czy jesteś pod wpływem?
Chyba niektórzy nigdy nie widzieli takiego miejsca dla psów stąd nazywają takie miejsca psim wychodkiem.

Stwierdzenie, że posiadanie psa "zamiast" dziecka jest wygodniejsze- konkretnie świadczy o Panu...

Pozdrawiam i życzę trochę wiecej kultury i tolerancji nie tylko do dzieci.