Cyfrowy Polsat ze zbiorczej anteny TV - czy ktoś używa na Avia

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
alternatywy4

Cyfrowy Polsat ze zbiorczej anteny TV - czy ktoś używa na Avia

Postautor: alternatywy4 » 19 sty 2017, 19:30

Witam,
Tak jak w temacie.Czy ktoś z Państwa ma TV Cyfrowy Polsat ze wspólnej anteny satelitarnej ?
Pytam bo chciałem podpisać umowę,ale ze względu na perypetie związane z anteną zbiorczą w naszym bloku wole dopytać.

Ralfin

Cyfrowy Polsat i jego podłaczenie w nowym mieszkaniu - os. Avia

Postautor: Ralfin » 15 kwie 2017, 15:15

Czy ktoś z Was posiada dekoder CP Evobox i jest w stanie korzystać z opcji oglądania i nagrywania w tym samym czasie różnych kanałów? Właśnie kończy mi się umowa i zastanawiam się nad zmianą dekodera, jak wiadomo instalacja dwukablowa u nas nie działa.
Zastanawiam się czy działa Evobox na jednym kablu unicable.
Dzięki za informację

alternatywy4

Re: Cyfrowy Polsat i jego podłaczenie w nowym mieszkaniu - os. Avia

Postautor: alternatywy4 » 17 kwie 2017, 11:10

Ralfin pisze:Czy ktoś z Was posiada dekoder CP Evobox i jest w stanie korzystać z opcji oglądania i nagrywania w tym samym czasie różnych kanałów? Właśnie kończy mi się umowa i zastanawiam się nad zmianą dekodera, jak wiadomo instalacja dwukablowa u nas nie działa.
Zastanawiam się czy działa Evobox na jednym kablu unicable.
Dzięki za informację

Jeżeli ta instalacja nie działa a powinnna to trzeba to zgłosić- niech to naprawiają. Z tą instalacją to totalna fuszera.
Co do pytania to nie pomogę. Chciałem założyć Polsat bez dekodera (karta CI), na razie nie mam czasu na TV i pewności że satelita zbiorcza działa bez zarzutów.

Ralfin

Re: Cyfrowy Polsat ze zbiorczej anteny TV - czy ktoś używa na Avia

Postautor: Ralfin » 17 kwie 2017, 21:09

To ja Ci powiem że działa zbiorczy sat ale tylko jeśli podłączysz jeden kabel do dekodera, nie działa na instalacji dwukablowej - czyli nie można jednocześnie nagrywać i oglądać, wygląda tak jakby był podłączony konwerter pojedyńczy, no chyba że jest to instalacja unicable czyli po jednym kablu możesz nagrywać i oglądać taką instalację obsługuje np. dekoder Evobox, niestety ja tego nie mam jak sprawdzić.

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”