Deweloper LC Corp - opinie o firmie, budynkach i mieszkaniach

Forum osiedla Centralna Park w Krakowie przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
sojus

Deweloper LC Corp - opinie o firmie, budynkach i mieszkaniach

Postautor: sojus » 03 lut 2017, 8:51

A ja wczoraj poznałem gościa który siedzi w budowlance w Krakowie i z tego co mówił LC Corp daje radę - jeśli chodzi o stan deweloperski mieszkań daje mocne 8/10 i mówił ze to najwyższa ocena w Krakowie jaka by dał spośród wszystkich deweloperów. Bardzo często klienci nawet nie kładli gładzi na ściany bo są tak dobrze wykończone tylko odrazu farba. Jeśli chodzi o jakieś błędy przy odbierze technicznym są to z reguły pierdoly.

I co najważniejsze dotrzymują terminów :) wiec sąsiedzi na przyszłość nie ma co się spinać jeśli termin oddania to maj jak w przypadku bud D a 1 lutego się spinają ze nie dają znać co i jak :)

Pozdro ;)

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Re: Deweloper LC Corp - opinie o firmie, budynkach i mieszkaniach

Postautor: jafarek » 03 lut 2017, 13:20

Ja o LCC też słyszałem dużo dobrego. Przeciwieństwie np. do Budimexu. Zobaczymy na odbiorach.

szynszyl

Postautor: szynszyl » 03 lut 2017, 15:30

sojus pisze:I co najważniejsze dotrzymują terminów :) wiec sąsiedzi na przyszłość nie ma co się spinać jeśli termin oddania to maj jak w przypadku bud D a 1 lutego się spinają ze nie dają znać co i jak :)

Pozdro ;)

Ignorować trolla.

sojus

Postautor: sojus » 03 lut 2017, 17:41

jafarek pisze:Ja o LCC też słyszałem dużo dobrego. Przeciwieństwie np. do Budimexu. Zobaczymy na odbiorach.

Z budynku D dowiedzą/dowiecie się już niedługo - reszta będzie mieć łatwiej :) ale nie sądzę żeby była jakaś tragedia.

Natomiast jak widać po tym forum ludziom nie dogodzi i trzeb rozgraniczyć co będzie usterką bądź wadą a co "czepianiem się" ryski na ścianie o długości 5mm i szerokości 0.5mm - i pewnie znowu się zacznie dyskusja jaki to ja nie jestem :D i dodam że za wszystko płacę z własnych ciężko zarobionych pieniędzy :D i nie troluje tylko racjonalnie podchodzę do tematu w czasach kiedy wszyscy są roszczeniowi jak nie powiem kto :) AMEN

abcd

Postautor: abcd » 04 lut 2017, 10:32

sojus pisze:A ja wczoraj poznałem gościa który siedzi w budowlance w Krakowie i z tego co mówił LC Corp daje radę...

I co najważniejsze dotrzymują terminów :) wiec sąsiedzi na przyszłość nie ma co się spinać jeśli termin oddania to maj jak w przypadku bud D a 1 lutego się spinają ze nie dają znać co i jak :)

Pozdro ;)

Fascynujące. Szczególnie, ze różne budowy to różni wykonawcy...
I co najważniejsze, jak nie jestes w temacie dlaczego 1 lutego rozmawiamy o przeglądach to sie nie komentuj. Wynika to ze wcześniejszych ustaleń z deweloperem a nie naszych widzi mi się. Nikt nie neguje terminu oddania w maju. Pozdro

magdakk

Postautor: magdakk » 04 lut 2017, 11:41

Obu budynków nie buduje TK BUD?

abcd

Postautor: abcd » 04 lut 2017, 12:30

magdakk pisze:

Obu budynków nie buduje TK BUD?

Centralną tak, ale pozostale inwestycje pod szyldem LC Corp to inni wykonawcy ;)

pablox

Postautor: pablox » 04 lut 2017, 12:38

Większość (jak nie wszystkie) duże kontrakty obsługiwane są tak że Generalny Wykonawca tylko zarządza kontraktem, a praktycznie wszystko powstaje rękami małych firm podwykonawczych. A Ci dla każdego budynku mogą być inni. Tak więc nie ważne czy budowę firmuje TK Bud, SKANSKA czy inne wielkie firmy to i tak budują to Jaśki i Mietki spod Nowego Targu. GW ma tylko nadzorować i nadzorować.

Nie wiem na 100% czy w naszym przypadku też tak to działa. Ale tak mi się wydaje.

Nowy

Postautor: Nowy » 04 lut 2017, 14:28

Zdaje się, że Grupa TK Budownictwo odpowiadała też za inną inwestycję dewelopera LC Corp - 5 Dzielnica przy Wrocławskiej, tam odbiory chyba wkrótce ruszają i jak na razie wszystko wygląda tam bardzo w porządku :) Jak ktoś chce, to niech się przejdzie w okolicę i zobaczy. Tego nie wiem na pewno, ale wydaje mi się, że oni też realizowali dla LC Corp Grzegórzecką 77 - tam ludzie byli zadowoleni z odbieranych mieszkań.

sidney

Postautor: sidney » 04 lut 2017, 23:02

pablox pisze:Większość (jak nie wszystkie) duże kontrakty obsługiwane są tak że Generalny Wykonawca tylko zarządza kontraktem, a praktycznie wszystko powstaje rękami małych firm podwykonawczych. A Ci dla każdego budynku mogą być inni. Tak więc nie ważne czy budowę firmuje TK Bud, SKANSKA czy inne wielkie firmy to i tak budują to Jaśki i Mietki spod Nowego Targu. GW ma tylko nadzorować i nadzorować.

Nie wiem na 100% czy w naszym przypadku też tak to działa. Ale tak mi się wydaje.

Z pewnością masz rację w kwesti iż nasz wykonawca korzysta podwykonawców. Jednak, jak sam napisałeś, nadzór realizowany jest w zakresie generalnego. To on odpowiada za jakość i nadzoruje prace tak aby ja spełnić. Od siebie tylka dodam ze przy tak obszernych kontraktach to przytoczony "Mietek z Jaskiem" to moga ewentualnie numerki na stanowiskach garażowych pomalować, bo pozostałe zakresy robót maja taka wartość że chłopaków nie stać na ich zrealizowanie. Gw korzysta ze spprawdzonych podwykonawców działających w zakresie swojego profilu. Trudno żeby gw zatrudniał cieśli, zbrojarzy, tynkarzy itd a na dodatek samych fachowców.
W mojej ocenie deweloper i gw na prawdę daja radę. Termin zakończenia poszczególnych zakresów jest przyspieszony znacznie i pewnie lada moment będą wzywać na odbiory wstępne. Troche zawalili z tą zamiana cegły i schrzanionym kolorem ciemnym na.elewacji ale wytłumaczyli się ładnie i pobierznie. Zobaczymy co będzie sie działo dalej.

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”