Deweloper Budimex wykańcza nowy blok w Czyżynach - Orlińskiego 1

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
jasiek

Re: Deweloper Budimex wykańcza nowy blok w Czyżynach - Orlińskiego 1

Postautor: jasiek » 08 lut 2017, 16:39

Udzieli ktoś informacji jaki jest aktualnie termin ukończenia budowy i termin odbioru mieszkań - nie ukrywam, że robotnicy tłukący się i halasujacy czasem od 5 rano na O1 już mnie irytują i też nie mogę się doczekać ukończenia budowy tego bloku :roll: :D

Nietoperzu

Postautor: Nietoperzu » 08 lut 2017, 16:49

Gaspa pisze: (...) 1. W tym miejscu chciałem pozdrowić wszystkich "insajderow". Pytanie czy klamali czy zwyczajnie nic nie wiedzieli.
(...) (2) Trzeba iść po poradę prawną czy mogę być aż tak dymany czy jednak coś można zaradzić.
(...) A tymczasem... żona zaraz wróci z pracy, posprzątam lepiej i kupię coś słodkiego bo musze jej pewnego maila pokazać...

ad.1 - kłamali. Naprawdę było to bardzo oczywiste, że nie ma szans na dochowanie terminów. Każdy rozsądny czekał tylko, tak z ciekawości, kiedy sprawa się rypnie. No to się rypła. :lol:
ad.2 - bez komentarza ;)
ad.3 - sprzątanie i słodkie? :) - nie ma szans! - może gdybyś kupił bilet na 3 miesięczne wczasy na Hawajach połączone z ciągłą opieką terapeuty... W innym wypadku i tak zerwiesz za niewinność, i tak :lol: Trzymam kciuki za ujście z życiem!

Nietoperzu

Postautor: Nietoperzu » 08 lut 2017, 16:52

jasiek pisze:Udzieli ktoś informacji jaki jest aktualnie termin ukończenia budowy i termin odbioru mieszkań (...)

lipiec, wrzesień a akty październik :lol: którego roku? - na razie 2017 - ale to tylko pewnie data umowna :D
Tak więc sorry, ale nie pośpisz :P

Gaspa

Postautor: Gaspa » 08 lut 2017, 17:39

porady.domiporta.pl/poradnik/1,126924,12250500,Deweloper_oddal_mieszkanie_z_opoznieniem__Pozwal_go.html

Kochani czas zbierać wszystkie faktury, umowy najmu, przelewy.

Ja przy ktorejś wpłacie czekałem na pieniądze od kontrahenta i miałem opoznienie we wpłacie. Pisałem do Bx. Jednak Bx nie wykazał się zrozumieniem i naliczył mi odsetki. Teraz to Bx prosi o zrozumienie. Oszaleję zaraz.

kamil

Postautor: kamil » 08 lut 2017, 21:40

:evil: :evil:
Ostatnio zmieniony 08 lut 2017, 22:24 przez kamil, łącznie zmieniany 1 raz.

zagi

Postautor: zagi » 08 lut 2017, 21:57

mam pytanie , orientuje sie ktos czy razem z oddaniem Orlińskiego 1, musi zostac oddany parking na pasie ?
287mieszkan x0,6 wspólczynnik miejsca parkingowego= 172 miejsca parkingowe. tyle miejsc przypada na orlinskiego 1i musi byc oddane, zeby wszystko bylo zgodnie z prawem tak ?

kamil

Postautor: kamil » 08 lut 2017, 22:00

@zagi jak ostatnio rozmawiałem w sprawie parkingu to dowiedziałem się że to jest niezależna inwestycja i parking nie musi być oddany razem z blokiem, a współczynnik 0.6 musi wynosić na całe osiedle, niekoniecznie na jeden blok :/ dlatego też niewiadomo co z parkingiem zewnętrznym

zagi

Postautor: zagi » 08 lut 2017, 22:10

kamil pisze:@zagi jak ostatnio rozmawiałem w sprawie parkingu to dowiedziałem się że to jest niezależna inwestycja i parking nie musi być oddany razem z blokiem, a współczynnik 0.6 musi wynosić na całe osiedle, niekoniecznie na jeden blok :/ dlatego też niewiadomo co z parkingiem zewnętrznym

no to moja teoria spiskowa się rypła . Pozostaje czekac na kolegów Alexa i sky 83 , moze oni rzuca co nieco światła skąd to kolejne przesunięcie terminu zakończenia budowy

Alex

Postautor: Alex » 09 lut 2017, 0:21

zagi pisze:
kamil pisze:@zagi jak ostatnio rozmawiałem w sprawie parkingu to dowiedziałem się że to jest niezależna inwestycja i parking nie musi być oddany razem z blokiem, a współczynnik 0.6 musi wynosić na całe osiedle, niekoniecznie na jeden blok :/ dlatego też niewiadomo co z parkingiem zewnętrznym

no to moja teoria spiskowa się rypła . Pozostaje czekac na kolegów Alexa i sky 83 , moze oni rzuca co nieco światła skąd to kolejne przesunięcie terminu zakończenia budowy

Ja nie odpowiem skąd kolejne przesunięcie i nie wiem dlaczego miałbym odpowiedzieć. Jeśli myślisz, że jestem pracownikiem BX to zmartwie Cię zagi, ale nie jestem.

AdamK

Postautor: AdamK » 09 lut 2017, 12:21

Nietoperzu pisze:kto by przypuszczał ! :lol: - ja przecież dałam się przekonać i uspokoić w tej kwestii :lol:

[...] niedoróbki (hehe, noooo wiem wiem, niedoróbek po prostu nie będzie, hehe), a zaraz potem, w ciągu paru dni, opykacie akty notarialne największego w inwestycji budynku :) aha :lol: serio???? Planujecie siłą nas ciągnąć do tego notariusza czy jak?? :lol:

[...] będziemy już zapewne na uruchomionym etapie grzewczym – czyli?... – sprawdzimy sobie od razu jak działają kaloryfery,

Pozdrawiam serdecznie

Każdy się spodziewał, skoro pół roku stali to masz pół roku opóźnienia.

Co to są "niedoróbki"? Nie odbierzesz mieszkania z niedoróbkami? Co ci to da skoro i tak kasę zapłacisz wcześniej? Jako obowiązek kupującego jest odbiór mieszkania i ewentualne zgłoszenie usterek do usunięcia. Nikt cie do notariusza siłą nie ciągnie, wystarczy, że ci przyślą list że czekają na ciebie 17 października u notariusza.

Niestety, ciepłownia nie prześle ciepła do wymiennikowni jeśli nie będzie umowy ze wspólnotą, a wspólnoty zakładamy u notariusza.

Pozdrawiam

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”