Osiedle Orlińskiego - numery budynków
Re: Osiedle Orlińskiego - numery budynków
Pas ma zakaz zabudowy. Budimexowi nie będzie się opłacało robić tam takich fikołków i huśtawek jak przy Avii , więc parking (pewnie płatny i ze szlabanem) sam się nasuwa. Dochodzą jeszcze nieoficjalne (oczywiście tajne i szeptane) informacje z Budimexu. Bloki po drugiej stronie powstaną pewnie na samym końcu. Będą to dwie tzw. enklawy. Jedna z jednej , a druga z drugiej striny tego małego , samotnego klocka, który tam stoi.
Szeptom dochodzącym z Budimexu bym specjalnie nie ufał, jeżeli nie ma ich na piśmie
A pas jest zabytkiem, więc pewnie konserwator ma coś do powiedzenia na jego temat. Prawdopodobnie łatwiej było na nim zrobić teren rekreacyjny, niż zamienić w parking... zobaczymy, choć przydałby się plan zagospodarowania przestrzennego dla tej okolicy.
W każdym razie podobała mi się koncepcja, z którą kiedyś się spotkałem - pas startowy, jako promenada stanowiąca coś w rodzaju czyżyńskiego rynku, otoczonego przez budynki, w których na dolnych piętrach znalazłyby się usługi, a sama przestrzeń byłaby w miarę atrakcyjnie zaprojektowana, dla ludzi. Szkoda, że tego planu raczej nie uda się już zrealizować...

W każdym razie podobała mi się koncepcja, z którą kiedyś się spotkałem - pas startowy, jako promenada stanowiąca coś w rodzaju czyżyńskiego rynku, otoczonego przez budynki, w których na dolnych piętrach znalazłyby się usługi, a sama przestrzeń byłaby w miarę atrakcyjnie zaprojektowana, dla ludzi. Szkoda, że tego planu raczej nie uda się już zrealizować...
Parking tam będzie na pewno. Wież mi.
Stawiam piwo jak nie będzie.

Z tego co mi wiadomo to na pozostałej części pasa będzie parking - tak jak zaznaczono na rysunku. Nawierzchnia pasa ma pozostać niezmieniona. Z resztą już teraz jest tam kawałek ogrodzonego parkingu.
Gdyby nie zrobili tam parkingu to nie uzyskaliby współczynnika 0,6 na mieszkanie.
Gdyby nie zrobili tam parkingu to nie uzyskaliby współczynnika 0,6 na mieszkanie.
Jak ktos będzie w biurze i ma mozliwosc to niech zrobi fotke planu, wisi nad makietami. Ja bylem dzis i nie mialem nawet przy sobie telefonu. A jak nie to wrzuce nastepnym razem jak bede. Co mi sie rzucilo w oczy... (o ile nie poknociłem cos
)
1 parking na pasie tylko przed o1 przy o3 i o5 pustka (nie ma jeszcze planow co tam bedzie?)
2 bloki naszego osiedla to 1 3 5 ppolnoca strona ulicy, 4 6 8 10 i 12 poludnie - brak 2 i 7.
3 bloki nad pasem nie maja zadnej numeracji nadanej..
Pozdr.

1 parking na pasie tylko przed o1 przy o3 i o5 pustka (nie ma jeszcze planow co tam bedzie?)
2 bloki naszego osiedla to 1 3 5 ppolnoca strona ulicy, 4 6 8 10 i 12 poludnie - brak 2 i 7.
3 bloki nad pasem nie maja zadnej numeracji nadanej..
Pozdr.

Mam tylko takie coś, dodam tylko ze parkingi przy Orlińskiego 1 (północny i zachodni) oraz przy Orlińskiego 4 (południowa strona) nie będą parkingami ogólnie dostępnymi, żeby tam parkować trzeba będzie wykupić miejsce parkingowe!

Oczywiście znajdą się i takie osoby, które nie wykupią żadnego miejsca postojowego licząc, że zmieszczą się na którymś z chodników, blokując dojście do budynku lub wyjazd samochodów zaparkowanych na miejscach postojowych na przeciw, a potem dopadnie ich wszechogarniające zdziwienie gdy znajdą własny pojazd na lawecie.. 

I powiedzą, ze chamstwo sie szerzy i sąsiedzi są nieludzcy..

Drodzy Panowie powyżej,
Czy wzięliście pod uwagę to, że współczynnik w tej inwestycji wynosi 0,6 a wiele rodzin ma po 2 samochody, i to, że handlowcy w biurze sprzedają maksymalnie 1 miejsce na mieszkanie?
I jest oczywistym to, że samochody będą stały na krawężnikach. Najlepszym potwierdzeniem tego jest już oddana inwestycja na os. Avia.
Pozdrawiam
Czy wzięliście pod uwagę to, że współczynnik w tej inwestycji wynosi 0,6 a wiele rodzin ma po 2 samochody, i to, że handlowcy w biurze sprzedają maksymalnie 1 miejsce na mieszkanie?
I jest oczywistym to, że samochody będą stały na krawężnikach. Najlepszym potwierdzeniem tego jest już oddana inwestycja na os. Avia.
Pozdrawiam
Witam!
czy już rozpoczęli sprzedaż miejsc parkingowych na tym parkingu obok orlińskiego 4? Znane są ceny? Prawdę mówiąc na chodnikach o ile będzie można parkować to i tak to kropla w morzu... Nie kupiłem od razu bo cena 24 tys za miejsce pod chmurą wydała mi się absurdem - w innych (nawet lepszych) lokalizacjach cena takiego miejsca nie przekracza 10 tys... i wychodzi na to że po dodaniu miejsca postojowego cena mniejszych mieszkań równa się do średniej krakowskiej
czy już rozpoczęli sprzedaż miejsc parkingowych na tym parkingu obok orlińskiego 4? Znane są ceny? Prawdę mówiąc na chodnikach o ile będzie można parkować to i tak to kropla w morzu... Nie kupiłem od razu bo cena 24 tys za miejsce pod chmurą wydała mi się absurdem - w innych (nawet lepszych) lokalizacjach cena takiego miejsca nie przekracza 10 tys... i wychodzi na to że po dodaniu miejsca postojowego cena mniejszych mieszkań równa się do średniej krakowskiej

Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”