Osoba na osiedlu Avia 2 w Krakowie oblepia samochody naklejkami

Forum przeznaczone dla osób, które zamieszkają na osiedlu Avia 2 budowanym przez Budimex w Czyżynach.
przemu

Re: Osoba na osiedlu Avia 2 w Krakowie oblepia samochody naklejkami

Postautor: przemu » 21 cze 2017, 13:07

DartHart pisze:Samochody przy bramie stoją przecież w porządku.. Przechodziłem dzisiaj tamtędy - przejście chodnikiem jest - szeroko - przejazd także.
Samochody na dole obrazka także nie zajmują przejścia - no - pomijając taksiarza, ale oni to jak wiadomo inna rasa.

Oddzielmy może dwie kwestie - reguły liczone w milimetrach od reguł zdroworozsądkowych. Jeżeli auto zastawia zupełnie przejście lub mocno przejście utrudnia faktycznie łamie reguły/zasady. Jeżeli stoi troszkę źle, ale z przejściem nie ma najmniejszych problemów - o co robić gów*o burzę.. ? Bo chyba tylko o to, że ktoś ma drogie auto, więc hyc, trzeba mu dokopać, przecież stoi o 5cm źle, przecież ma drogie auto to dokopiemy mu chociaż tak!

Zdrowy rozsądek przede wszystkim ;)

czyli jezeli komus nie podoba sie parkowanie na chodnikach itp to albo wykupił miejsce postojowe i zazdrosci ze ktos parkuje za darmo albo zazdrosci ze ktos ma drogie auto? calkiem zdroworozsadkowe podejscie.

DartHart

Postautor: DartHart » 21 cze 2017, 13:09

Szczerze?

Bladego pojęcia nie mam i żadnego rozsądnego wyjaśnienia dlaczego komuś mogłoby przeszkadzać zaparkowane na chodniku (lub częściowo na chodniku) auto, które nie zastawia ani chodnika (w takim stopniu by nie dało się komfortowo używać chodnika) ani nie zastawia jezdni (w takim stopniu by przejazd był znacznie utrudniony, lub dla pojazdów większych wręcz uniemożliwiony). Hm?

KRK

Postautor: KRK » 21 cze 2017, 13:10

DartHart pisze:Samochody przy bramie stoją przecież w porządku.. Przechodziłem dzisiaj tamtędy - przejście chodnikiem jest - szeroko - przejazd także.
Samochody na dole obrazka także nie zajmują przejścia - no - pomijając taksiarza, ale oni to jak wiadomo inna rasa.

Oddzielmy może dwie kwestie - reguły liczone w milimetrach od reguł zdroworozsądkowych. Jeżeli auto zastawia zupełnie przejście lub mocno przejście utrudnia faktycznie łamie reguły/zasady. Jeżeli stoi troszkę źle, ale z przejściem nie ma najmniejszych problemów - o co robić gów*o burzę.. ? Bo chyba tylko o to, że ktoś ma drogie auto, więc hyc, trzeba mu dokopać, przecież stoi o 5cm źle, przecież ma drogie auto to dokopiemy mu chociaż tak!

Zdrowy rozsądek przede wszystkim ;)

Ale wszyscy oni parkują w miejscach do tego nie przeznaczonych !

przemu

Postautor: przemu » 21 cze 2017, 13:14

DartHart pisze:Szczerze?

Bladego pojęcia nie mam i żadnego rozsądnego wyjaśnienia dlaczego komuś mogłoby przeszkadzać zaparkowane na chodniku (lub częściowo na chodniku) auto, które nie zastawia ani chodnika (w takim stopniu by nie dało się komfortowo używać chodnika) ani nie zastawia jezdni (w takim stopniu by przejazd był znacznie utrudniony, lub dla pojazdów większych wręcz uniemożliwiony). Hm?

a sytuacja gry takie pojazdy uniemozliwiaja ruch w dwoch kierunkach?

DartHart

Postautor: DartHart » 21 cze 2017, 13:19

no to wypadałoby aby umożliwili przejazd w obu kierunkach.. albo zrobią jednokierunkową i z głowy... :lol:
Ulice mamy w polsce wąskie :lol:

Ja także chętnie bym kupił miejsce, ale nie było już ani jednego na sprzedaż, budimex obiecał, że mi sprzeda później i nic z tego nie wynikło.

MY WSZYSCY ZOSTALISMY WROBIENI PRZEZ BUDIMEX - TYLKO ONI SA WINNI. MOGLI ZROBIC WIECEJ MIEJSC I WIEKSZE WIELOPOZIOMOWE PARKINGI.

dexter

Postautor: dexter » 21 cze 2017, 13:42

Oczywiście, ale czy ktoś zmuszał Cię do zakupu mieszkania bez miejsca?? Nie, ja bym nie takiego nie kupił - kupiłeś więc wiedziałeś na co się decydujesz.
Jeżeli wg.Ciebie samochody ze zdjęcia parkują ok, to chyba rzeczywiście nie ma sensu pisać nic więcej...

DartHart

Postautor: DartHart » 21 cze 2017, 13:49

No taksiarz przesadził
Troszeczkę
Bo aż zastawił nieco przejście.
Chyba nikt nie wierzył w obraz z filmów budimexu :lol: :lol: :lol:

Poza tym nie ma co się stresować i przejmować, stresować - w temacie chodzi nie o źle parkujących, nie zmieniajmy tematu - wróćmy do tematu bo nieco ucichł - chodzi o bandytów, którzy dewastują auta. Czy ktoś ma jakiś postęp w śledztwie ?

KRK

Postautor: KRK » 21 cze 2017, 14:05

DartHart pisze:No taksiarz przesadził
Troszeczkę
Bo aż zastawił nieco przejście.
Chyba nikt nie wierzył w obraz z filmów budimexu :lol: :lol: :lol:

Poza tym nie ma co się stresować i przejmować, stresować - w temacie chodzi nie o źle parkujących, nie zmieniajmy tematu - wróćmy do tematu bo nieco ucichł - chodzi o bandytów, którzy dewastują auta. Czy ktoś ma jakiś postęp w śledztwie ?

... raczej o osoby, które starają się w delikatny ale stanowczy sposób powiedzieć stop samowolce parkingowej ;) ... nawiasem mówiąc fajny pomysł

karolina.j

Postautor: karolina.j » 21 cze 2017, 14:14

tu kolega nie wrzucił jeszcze jednego mojego zdjęcia :lol:

Obrazek

DartHart

Postautor: DartHart » 21 cze 2017, 15:25

czy te osoby naklejają naklejki niszczące cudza właśność?

Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”