Nowy park w Krakowie Czyżynach - projektujemy i dyskutujemy
Re: Nowy park w Krakowie Czyżynach - projektujemy i dyskutujemy
Oczywiście, że takie elementy są ważne. Byle tylko bez przesady.
A może zamiast budować kolejny wybieg dla psów na osiedlu to tam można by było wybudować duży plac zabaw, a park nie będzie jak najbardziej zielony.
Jasne, że bez przesady, ale w żadna stronę
Dobrze, że nikt nie wpadł na pomysł budowy kolejnego wybiegu dla psów, bo faktycznie jest już obok, ale on raczej zostanie i pewnie też jest przydatny. Natomiast wolę mieć park, do którego idzie się nie tylko po to, aby pospacerować, ale można w nim też zagrać w kosza czy wyjść na plac. Grunt, żeby park przyciągał ludzi, to będzie sukces tego projektu 
Część betonu, którego nie skują będzie alejkami dla pieszych
ciekawy pomysł.
Ostatnio zmieniony 20 mar 2018, 0:48 przez lrc1912, łącznie zmieniany 1 raz.
-
PaulinaAnna
Zgadzam się, że park powinien mieć jak najwięcej zieleni i warto zwrócić się z prośbą do Budimexu. Jeśli chodzi o plac zabaw to jest ich mnóstwo, przy co drugim nowym bloku jest jakiś mały placyk zabaw dla dzieci, a zgodnie z projektem osiedla Budimexu ogromny plac zabaw ma powstać obok bloków z numerem 9.
Fajnie jeśli na Czyżynach powstanie jakieś miejsce dla "starszych" mieszkańców, którzy mogliby odpocząć w spokoju wśród zieleni.
Fajnie jeśli na Czyżynach powstanie jakieś miejsce dla "starszych" mieszkańców, którzy mogliby odpocząć w spokoju wśród zieleni.
Pełna zgoda, powinno być jak najwięcej zieleni, ale zamysłem projektu nie były ani błonia ani las. Dla takiego odpoczynku jest Park Lotników równo 1km dalej albo Łąki Nowohuckie 3km dalej
Te mikro place zabaw przy blokach są za małe na 200 i więcej mieszkań w każdym bloku, natomiast plac zabaw przy 9 to jest prywatny plac zabaw mieszkańców AVII, grodzony i w teorii niedostępny dla nikogo spoza. Projektujemy przestrzeń publiczną dla wszystkich mieszkańców miasta z każdej grupy wiekowej.
-
sam.slater
Udało się, upolowałem skurczybyka

Proponuję mu zrobić łączkę ze świeżą dziką, niekoszoną trawą, taka jak mają pod O10, to może nie uciekną jak zrobimy park

Proponuję mu zrobić łączkę ze świeżą dziką, niekoszoną trawą, taka jak mają pod O10, to może nie uciekną jak zrobimy park
sam.slater super foty
Trochę mamy zwierząt na osiedlu, ostatnio widzieliśmy młodego lisa przebiegającego przez Stella-Sawickiego. Generalnie pozytywnie 
Gratuluję, zdjęcia pierwsza klasa
Mnie udało się zrobić tylko takie, jak poniżej, ale zające to można codziennie oglądać. Miło by było, gdyby się nie wyprowadziły z okolicy.

-
Konstanty44
Super zdjęcia
też miałem i mam okazję je obserwować jak i również wspomnianego liseła
natomias martwi mnie pewna informacja o której mówiły dzieciaki, że widziały jedzenie naszprycowane igłami czy innym cholerstwem obok parkingu który znajduje się na Orlińskiego pomiędzy 06 , 04 gdzie jest ten lasek za 04. A jeszcze bardziej ręce mi opadły kiedy pewna Pani nasza mieszkanka skomentowała to że bardzo dobrze że trzeba się tego lisa pozbyć bo on jest "wściekły" i może komuś krzywdę zrobić ! Poważnie !!! Kto go widział wie że to okaz zdrowia i jeszcze nie słyszałem żeby lis zaatakował człowieka
martwi mnie kto obok mnie mieszka ! i martwie sie o nasze czworonożne pociechy! Ale ta Pani ogólnie jest chyba nie zadowolona z życia ponieważ dużo więcej jej nie pasuje na tym osiedlu i ogólnie jest bardzo negatywna !
Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”