Sklepy w Naszym budynku na Orlińskiego 1 - gdzie zrobimy zakupy w Czyżynach

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Ekspresjah

Re: Sklepy w Naszym budynku na Orlińskiego 1

Postautor: Ekspresjah » 27 lip 2017, 22:06

Super! :) Jem mało mięsa, ale jak już kupuję, to nie w supermarkecie. Na pewno będę przychodzić z Avii 7 :)

Monikapinki

Postautor: Monikapinki » 01 sie 2017, 16:30

Witam,
z tego co wiem będzie Awiteks i sklep Piotr i Paweł.

gucio

Postautor: gucio » 01 sie 2017, 18:23

Może i dobrze że nie kolejna biedronka :-)

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 01 sie 2017, 21:51

gucio pisze:Może i dobrze że nie kolejna biedronka :-)

Marian! Tu jest tak jakby luksusowo! ;)

usia

Postautor: usia » 03 sie 2017, 10:35

Ekspresjah pisze:Super! :) Jem mało mięsa, ale jak już kupuję, to nie w supermarkecie. Na pewno będę przychodzić z Avii 7 :)

Z AVII 7 masz bliżej do Lewiatana ( za ogrodzeniem), w którym jest duzy wybór pysznich i swiezych wędlin, mięs itp ;)

morth

Postautor: morth » 03 sie 2017, 11:10

usia pisze:
Ekspresjah pisze:Super! :) Jem mało mięsa, ale jak już kupuję, to nie w supermarkecie. Na pewno będę przychodzić z Avii 7 :)

Z AVII 7 masz bliżej do Lewiatana ( za ogrodzeniem), w którym jest duzy wybór pysznich i swiezych wędlin, mięs itp ;)

Dokładnie, osobiście polecam szynkę z mahakarskiego straganu czy coś takiego. Tania a dobra.

dexter

Postautor: dexter » 03 sie 2017, 11:19

ZenonM pisze:z tego co udało mi się dowiedzieć, ma być Sklep Firmowy "Zakładów Mięsnych SZUBRYT"

Super że akurat oni - mają zawsze świeże mięso i bardzo dobrej jakości wędliny, kupuję u nich od lat i jeszcze nigdy mnie nie zawiedli ;) Awiteks też ok.
I nasze osiedla staną się "samowystarczalne" zakupowo, wszystko będzie na miejscu, fajnie :)

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 03 sie 2017, 19:59

usia pisze:

Pracuję zdalnie w domu, cały czas siedzę przy komputerze, więc spacer przez osiedle choćby po 5 plasterków szynki zawsze u mnie mile widziany ;)

ObiVanKenobi

Postautor: ObiVanKenobi » 04 sie 2017, 7:19

jarko pisze:
Nowy pisze:No nic, jest niedaleko Biedronka, Lidl, a pod nosem będzie Alma. Niech będzie i tak, choć często jest tam jednak sporo drożej niż w innych sklepach. Ale jeśli dobrze sprawdza się różne promocje, to nie jest już tak źle :)

Za ceną w Almie idzie jakość produktów... To nie biedronka czy lidl...

Jakość???
np. cena jogurtu bakoma, w carefurze czy auchanie wynosi 1,39, bakoma w biedronce tylko pod inną nazwą 1,19 lub 0,99, lidl ma swoje marki ale porównywalne ceny do biedronki, cena w almie tego jogurtu może być 1,59. Jestem przedstawicielem handlowym i wiem jak działa alma. Nie ma tam jakości. Są produkty, których nie ma w innych sklepach. Lepiej by był Piotr i Paweł.
Dla informacji Almę przejął biznesmen z Nowego Targu, więc już Jerzy Mazgaj nie zarządza tym, ostał mu się jakiś procent, tak jak przy Krakowskim Kredensie.

Lucek

Postautor: Lucek » 04 sie 2017, 18:20

Może to kwestia dzielnicy? Alma w Modlniczce wygląda luksusowo, rzeczywiście częściowo inny asortyment, kameralnie przyciemnione światło... To się zauważa.

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”