[Bud. D] Czynsz za nowe mieszkania w inwestycji Centralna Park Kraków

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Demiko

Re: [Bud. D] Czynsz za nowe mieszkania w inwestycji Centralna Park Kraków

Postautor: Demiko » 14 sie 2017, 9:39

MieszkankaD pisze: to samo z kontenerem, na innych osiedlach mieszkańcy którzy nie korzystają podpisują deklaracje że nie korzystają i nie płacą.
Rozumiem, ze kontaktowalas sie juz z administracja i zweryfikowalas, ze nie mozna zrezygnowac ze wspomnianej oplaty?

MieszkankaD

Postautor: MieszkankaD » 14 sie 2017, 11:51

Demiko pisze:
MieszkankaD pisze: to samo z kontenerem, na innych osiedlach mieszkańcy którzy nie korzystają podpisują deklaracje że nie korzystają i nie płacą.
Rozumiem, ze kontaktowalas sie juz z administracja i zweryfikowalas, ze nie mozna zrezygnowac ze wspomnianej oplaty?

Opłaty za kontener robią wszyscy bez wyjątku, tak mi powiedziała pani w nawigatorze.

sojus

Postautor: sojus » 14 sie 2017, 12:23

Niby jak mieliby to sprawdzać kto korzysta kto nie ;)

Jak byłem kiedyś zerknąć na budowę osobiście widziałem jak ktoś kto wykańcza sam/firma wykańczająca opróżniała sobie z dostawaczaka całą pakę śmieci prosto do kontenera - pewnie też zdeklarowałby, że on nie będzie płacił.... ;)

Boston

Postautor: Boston » 14 sie 2017, 14:21

Ja rowniez nie rozumiem o co caly dym - oplaty sa sensowene moze tylko w malo czytelny sposob opisane na rozliczeniu ale kwota jest normalna.

Czy ktos orientuje sie ile bedziemy mieli ten kontener ? Bo to faktycznie kwota za ten kontener nie jest mala a nie bedziemy przeciez czekac rok az wszyscy wykoncza mieszkania :O

Nowy

Postautor: Nowy » 14 sie 2017, 14:39

To tak dla porównania dodam, że czynsz w Czyżynach (os. Orlińskiego), za mieszkanie niecałe 40 m2, przy jednej mieszkającej osobie, to ok. 270 zł, w tym zaliczki na ciepłą i zimną wodę oraz ogrzewanie, przy czym w zaliczkach są zwykle nadwyżki, więc faktycznie wychodzi mniej po ich rozliczeniu. A w Czyżynach kontenera na odpady budowlane chyba i tak nie ma sensu jakoś bardzo długo trzymać, bo nie jest daleko do Lamusowni prowadzonej przez MPO, i tam chyba takich rzeczy można się też pozbyć :)

pablox

Postautor: pablox » 16 sie 2017, 18:39

A czynsz placi sie dopiero po podpisaniu papierów u notariusza czy od momentu otrzymania kluczy?

luk

Postautor: luk » 16 sie 2017, 18:58

pablox pisze:A czynsz placi sie dopiero po podpisaniu papierów u notariusza czy od momentu otrzymania kluczy?

Liczony jest od momentu odbioru mieszkania.

Annarem

Postautor: Annarem » 18 sie 2017, 16:09

Jest jeszcze ktoś z sąsiadów, kto czynszu nie otrzymał? Bo do nas (kl.1) jeszcze nie dotarł i nie wiem, czy się martwić, czy cieszyć :D

karolajna

Postautor: karolajna » 21 sie 2017, 8:34

Annarem pisze:Jest jeszcze ktoś z sąsiadów, kto czynszu nie otrzymał? Bo do nas (kl.1) jeszcze nie dotarł i nie wiem, czy się martwić, czy cieszyć :D

melduje się klatka 5, też nic nie dostałam. :D

eInka

Postautor: eInka » 21 sie 2017, 18:14

Klatka 2, dostalam wlasnie

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”