Rozumiem, ze kontaktowalas sie juz z administracja i zweryfikowalas, ze nie mozna zrezygnowac ze wspomnianej oplaty?MieszkankaD pisze: to samo z kontenerem, na innych osiedlach mieszkańcy którzy nie korzystają podpisują deklaracje że nie korzystają i nie płacą.
[Bud. D] Czynsz za nowe mieszkania w inwestycji Centralna Park Kraków
Re: [Bud. D] Czynsz za nowe mieszkania w inwestycji Centralna Park Kraków
-
Demiko pisze:Rozumiem, ze kontaktowalas sie juz z administracja i zweryfikowalas, ze nie mozna zrezygnowac ze wspomnianej oplaty?MieszkankaD pisze: to samo z kontenerem, na innych osiedlach mieszkańcy którzy nie korzystają podpisują deklaracje że nie korzystają i nie płacą.
Opłaty za kontener robią wszyscy bez wyjątku, tak mi powiedziała pani w nawigatorze.
Niby jak mieliby to sprawdzać kto korzysta kto nie 
Jak byłem kiedyś zerknąć na budowę osobiście widziałem jak ktoś kto wykańcza sam/firma wykańczająca opróżniała sobie z dostawaczaka całą pakę śmieci prosto do kontenera - pewnie też zdeklarowałby, że on nie będzie płacił....

Jak byłem kiedyś zerknąć na budowę osobiście widziałem jak ktoś kto wykańcza sam/firma wykańczająca opróżniała sobie z dostawaczaka całą pakę śmieci prosto do kontenera - pewnie też zdeklarowałby, że on nie będzie płacił....

Ja rowniez nie rozumiem o co caly dym - oplaty sa sensowene moze tylko w malo czytelny sposob opisane na rozliczeniu ale kwota jest normalna.
Czy ktos orientuje sie ile bedziemy mieli ten kontener ? Bo to faktycznie kwota za ten kontener nie jest mala a nie bedziemy przeciez czekac rok az wszyscy wykoncza mieszkania :O
Czy ktos orientuje sie ile bedziemy mieli ten kontener ? Bo to faktycznie kwota za ten kontener nie jest mala a nie bedziemy przeciez czekac rok az wszyscy wykoncza mieszkania :O
To tak dla porównania dodam, że czynsz w Czyżynach (os. Orlińskiego), za mieszkanie niecałe 40 m2, przy jednej mieszkającej osobie, to ok. 270 zł, w tym zaliczki na ciepłą i zimną wodę oraz ogrzewanie, przy czym w zaliczkach są zwykle nadwyżki, więc faktycznie wychodzi mniej po ich rozliczeniu. A w Czyżynach kontenera na odpady budowlane chyba i tak nie ma sensu jakoś bardzo długo trzymać, bo nie jest daleko do Lamusowni prowadzonej przez MPO, i tam chyba takich rzeczy można się też pozbyć 

A czynsz placi sie dopiero po podpisaniu papierów u notariusza czy od momentu otrzymania kluczy?
pablox pisze:A czynsz placi sie dopiero po podpisaniu papierów u notariusza czy od momentu otrzymania kluczy?
Liczony jest od momentu odbioru mieszkania.
Jest jeszcze ktoś z sąsiadów, kto czynszu nie otrzymał? Bo do nas (kl.1) jeszcze nie dotarł i nie wiem, czy się martwić, czy cieszyć 

Annarem pisze:Jest jeszcze ktoś z sąsiadów, kto czynszu nie otrzymał? Bo do nas (kl.1) jeszcze nie dotarł i nie wiem, czy się martwić, czy cieszyć
melduje się klatka 5, też nic nie dostałam.

Klatka 2, dostalam wlasnie
Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”