Mój błąd

podałem link, który dotyczy rewaloryzacji głównego hangaru ekspozycyjnego, garażu 1 i 2, kancelarii, spadochroniarni.
http://lovekrakow.pl/aktualnosci/milionowe-inwestycje-w-muzeum-lotnictwa-polskiego-to-bedzie-nowy-standard_20084.html
Muzeum Lotnictwa Polskiego przygotowuje się do milionowych inwestycji na swoim terenie. W tym roku rozpoczną się prace przy rewitalizacji pięciu istniejących obiektów, ale kierownictwo placówki chce też odbudować na potrzeby ekspozycji dwa dawne hangary. Trwa przygotowywanie dokumentów, by można było starać się o zewnętrzne dotacje.
tomek6n pisze: Kiedyś jak się otym dowiedziałem że ma być robione coś takiego, szukałem więcej info na ten temat i trafiłem na ifo na forum odkrywcy czy czymś podobnym że na te miejsce zaciera ręce jakiś deweloper. A dyrektor muzeum chętnie to miejsce odsprzeda albo sprzedał już
Na pewno nie chodzi o tę działkę, gdzie mają powstać hangary, zwłaszcza teraz kiedy jest tworzony MPZP. Bądź spokojny

Jeżeli nawet jakiś deweloper próbowałby przejąć te działkę to Muzeum będzie interweniować. Budowa hangarów to priorytet, bo trzeba uchronić przed niszczejącym działaniem warunków atmosferycznych eksponaty, które są pod chmurką.