Pamiętajmy o zamykaniu bramki wejściowej na teren pod blokiem - Avia 2

Forum przeznaczone dla osób, które zamieszkają na osiedlu Avia 2 budowanym przez Budimex w Czyżynach.
Awatar użytkownika
Czerwony

Pamiętajmy o zamykaniu bramki wejściowej na teren pod blokiem - Avia 2

Postautor: Czerwony » 19 lip 2017, 9:04

Skoro w pięknym bloku nr 2 nie ma już ochrony prosze wszystkich o pamętanie o domknięcu bramki i nie zostawianie ich otwartych ;)

Do tego dobrze byłoby skontaktować się z zarządcą w kwestii drugich drzwi (przy drugim domofonie), które także powinny być zamknięte. Czy ktoś ma informacje na temat tych drugich drzwi?

asiab

Re: Pamiętajmy o zamykaniu bramki wejściowej na teren pod blokiem - Avia 2

Postautor: asiab » 25 lip 2017, 12:54

Czy jest ktos komu nie dziala domofon w klatce C? Prosze o info.

miśka

Postautor: miśka » 24 wrz 2017, 15:27

Cześć,

skoro już poruszony został temat bramki wejściowej to nie wiem jak w kl. B i C ale przy kl. A bramka bardzo często jest otwarta bo:
- albo ktoś ją celowo tak ustawia, żeby zamek się nie zatrzaskiwał, tylko można było pociągnąć za klamkę i otworzyć bez kodu czy klucza (wiem, że da się tak zrobić i za pewne ktoś komu się nie chce wpisywać za każdym razem kodu też wie jak i ciągle ją otwiera) a przecież jest po to, żeby była zamknięta,
- albo bramka w ogóle nie domyka się (nie zatrzaskuje) bo jest obwiśnięta. A obwiśnięta jest dlatego, że niejednokrotnie widywałam, jak jakieś dzieciaki się na niej hustają. A przecież obok jest plac zabaw, zabierzcie drodzy rodzice swoje pociechy na hustawki. Oczywiście, że dzieci to żywioł i trudno nad nimi zapoanować, ale apeluję o większą czujność :)

Kasiek

Postautor: Kasiek » 25 wrz 2017, 12:48

Mam wrażenie, że te kody w ogóle nie są włączone. Jeśli nawet ktoś specjalnie blokuje zamek w furtce to przecież kod w drzwiach wejściowych powinien działać. Albo ustawmy chociaż jedno zabezpieczenie jeśli tak to przeszkadza ... Non stop na stronie zzn pojawiają się awarie z zamykaniem drzwi i furtki. Teraz już chyba nawet nie reagują na zgłoszenia.

Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”