Likwidacja ochrony i złożenie wniosku do wspólnoty - Orlińskiego 8
Re: Likwidacja ochrony i złożenie wniosku do wspólnoty - Orlińskiego 8
Narazie jest potrzebnych kilka głosów żeby to wszystko ruszyło tzn żeby zarządca mógł to głosowanie zorganizować, a później zarządca wyślę do wszystkich wiadomość o takim głosowaniu po przez e-kartoteke czy na meila no i wtedy musi być większość żeby ochronę zlikwidować lub zostawić
Ostatnio zmieniony 16 paź 2017, 12:27 przez Piepia, łącznie zmieniany 1 raz.
Tu nie chodzi tylko o ochronę, bo do omówienia jest więcej rzeczy i myślę że do zarzucenia zarządcy również.
Na początku 1 kwartału ma być spotkanie z zarządca takie oficjalne więc zapytałem co zrobić żeby przyspieszyć sprawę ochrony tak samo postępują inne bloki wniosek głosowanie i po sprawie
-
M&M pisze:Proponowałem już zebranie. Nikt się nie wychylał to może w przyszłym tygodniu zwołamy zebranie w garażu. Załatwi się wtedy parę spraw poruszanych w innym temacie. Jeżeli są chętni, żeby się za to zabrać proponuję małe spotkanie organizacyjne wcześniej. Np jutro/pojutrze i wtedy ustali się konkretny termin i tematy.
Ja chętnie się udzielę.
Spotkanie w dniu jutrzejszym to chyba za szybki pomysł, ale w środę lub czwartek np koło 19-20 myślę że spoko. Zdążyłabym dzisiaj kartki na klatki zorganizować.
Co do kartek do skrzynek to już przed samym głosowaniem, ale fajny pomysł.
Witam, przepraszam że pisze w może tak błahej sprawie ale po prostu nie mam czasu tego sprawdzić i myślę że tu będzie szybciej, ile nas kosztuje ochrona? miesięcznie, rok ? bo wtedy mogę zabrać głos. pozdrawiam klatka A
Krzysiek pisze:Witam, przepraszam że pisze w może tak błahej sprawie ale po prostu nie mam czasu tego sprawdzić i myślę że tu będzie szybciej, ile nas kosztuje ochrona? miesięcznie, rok ? bo wtedy mogę zabrać głos. pozdrawiam klatka A
Ktoś kiedyś wrzucił rozliczenie od zarządcy że chyba 12 000 zł/ miesiąc. Wychodziło chyba coś koło 0,80 zł /m2. Przy 50 metrach masz 40 zł na miesiąc w rok się uzbiera niecałe 500 zł.
morth pisze:Krzysiek pisze:Witam, przepraszam że pisze w może tak błahej sprawie ale po prostu nie mam czasu tego sprawdzić i myślę że tu będzie szybciej, ile nas kosztuje ochrona? miesięcznie, rok ? bo wtedy mogę zabrać głos. pozdrawiam klatka A
Ktoś kiedyś wrzucił rozliczenie od zarządcy że chyba 12 000 zł/ miesiąc. Wychodziło chyba coś koło 0,80 zł /m2. Przy 50 metrach masz 40 zł na miesiąc w rok się uzbiera niecałe 500 zł.
Chybaa w uchwale o planie gospodarczym jest napisana kwota 142000 rocznie za ochrone
Faktycznie jest tam ta informacja, kwota podana przez Ciebie się zgadza. Warto podkreślić że utrzymanie całości budynku kosztuje nas rocznie około 490 000 wiec koszt ochrony to 29% opłat!!
AnaOKR pisze:Spotkanie w dniu jutrzejszym to chyba za szybki pomysł, ale w środę lub czwartek np koło 19-20 myślę że spoko. Zdążyłabym dzisiaj kartki na klatki zorganizować.
Tu chodzi o zebranie się w parę osób żeby zorganizować spotkanie wszystkich w przyszłym tygodniu. Proponuję środa 20.00 w garażu. Kartki porozwieszamy po tym spotkaniu czwartek/piątek jak ustalimy termin
karolina.j pisze:Ja chętnie się udzielę.
Zapraszam

Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”