Likwidacja ochrony i złożenie wniosku do wspólnoty - Orlińskiego 8

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 8 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Piepia

Re: Likwidacja ochrony i złożenie wniosku do wspólnoty - Orlińskiego 8

Postautor: Piepia » 16 paź 2017, 12:22

Narazie jest potrzebnych kilka głosów żeby to wszystko ruszyło tzn żeby zarządca mógł to głosowanie zorganizować, a później zarządca wyślę do wszystkich wiadomość o takim głosowaniu po przez e-kartoteke czy na meila no i wtedy musi być większość żeby ochronę zlikwidować lub zostawić
Ostatnio zmieniony 16 paź 2017, 12:27 przez Piepia, łącznie zmieniany 1 raz.

M&M

Postautor: M&M » 16 paź 2017, 12:26

Tu nie chodzi tylko o ochronę, bo do omówienia jest więcej rzeczy i myślę że do zarzucenia zarządcy również.

Piepia

Postautor: Piepia » 16 paź 2017, 12:29

Na początku 1 kwartału ma być spotkanie z zarządca takie oficjalne więc zapytałem co zrobić żeby przyspieszyć sprawę ochrony tak samo postępują inne bloki wniosek głosowanie i po sprawie

karolina.j

Postautor: karolina.j » 16 paź 2017, 12:30

M&M pisze:Proponowałem już zebranie. Nikt się nie wychylał to może w przyszłym tygodniu zwołamy zebranie w garażu. Załatwi się wtedy parę spraw poruszanych w innym temacie. Jeżeli są chętni, żeby się za to zabrać proponuję małe spotkanie organizacyjne wcześniej. Np jutro/pojutrze i wtedy ustali się konkretny termin i tematy.

Ja chętnie się udzielę.

AnaOKR

Postautor: AnaOKR » 16 paź 2017, 12:41

Spotkanie w dniu jutrzejszym to chyba za szybki pomysł, ale w środę lub czwartek np koło 19-20 myślę że spoko. Zdążyłabym dzisiaj kartki na klatki zorganizować.
Co do kartek do skrzynek to już przed samym głosowaniem, ale fajny pomysł.

Krzysiek

Postautor: Krzysiek » 16 paź 2017, 14:51

Witam, przepraszam że pisze w może tak błahej sprawie ale po prostu nie mam czasu tego sprawdzić i myślę że tu będzie szybciej, ile nas kosztuje ochrona? miesięcznie, rok ? bo wtedy mogę zabrać głos. pozdrawiam klatka A

morth

Postautor: morth » 16 paź 2017, 14:58

Krzysiek pisze:Witam, przepraszam że pisze w może tak błahej sprawie ale po prostu nie mam czasu tego sprawdzić i myślę że tu będzie szybciej, ile nas kosztuje ochrona? miesięcznie, rok ? bo wtedy mogę zabrać głos. pozdrawiam klatka A

Ktoś kiedyś wrzucił rozliczenie od zarządcy że chyba 12 000 zł/ miesiąc. Wychodziło chyba coś koło 0,80 zł /m2. Przy 50 metrach masz 40 zł na miesiąc w rok się uzbiera niecałe 500 zł.

Agniesza

Postautor: Agniesza » 16 paź 2017, 15:00

morth pisze:
Krzysiek pisze:Witam, przepraszam że pisze w może tak błahej sprawie ale po prostu nie mam czasu tego sprawdzić i myślę że tu będzie szybciej, ile nas kosztuje ochrona? miesięcznie, rok ? bo wtedy mogę zabrać głos. pozdrawiam klatka A

Ktoś kiedyś wrzucił rozliczenie od zarządcy że chyba 12 000 zł/ miesiąc. Wychodziło chyba coś koło 0,80 zł /m2. Przy 50 metrach masz 40 zł na miesiąc w rok się uzbiera niecałe 500 zł.

Chybaa w uchwale o planie gospodarczym jest napisana kwota 142000 rocznie za ochrone

morth

Postautor: morth » 16 paź 2017, 15:02

Faktycznie jest tam ta informacja, kwota podana przez Ciebie się zgadza. Warto podkreślić że utrzymanie całości budynku kosztuje nas rocznie około 490 000 wiec koszt ochrony to 29% opłat!!

M&M

Postautor: M&M » 16 paź 2017, 17:34

AnaOKR pisze:Spotkanie w dniu jutrzejszym to chyba za szybki pomysł, ale w środę lub czwartek np koło 19-20 myślę że spoko. Zdążyłabym dzisiaj kartki na klatki zorganizować.
Co do kartek do skrzynek to już przed samym głosowaniem, ale fajny pomysł.

Tu chodzi o zebranie się w parę osób żeby zorganizować spotkanie wszystkich w przyszłym tygodniu. Proponuję środa 20.00 w garażu. Kartki porozwieszamy po tym spotkaniu czwartek/piątek jak ustalimy termin

karolina.j pisze:Ja chętnie się udzielę.

Zapraszam :)

Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”