Podział miejsc postojowych pomiędzy bloku na osiedlu Centralna Park Kraków

Forum osiedla Centralna Park w Krakowie przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
kustosz

Podział miejsc postojowych pomiędzy bloku na osiedlu Centralna Park Kraków

Postautor: kustosz » 16 paź 2017, 13:26

Zastanawia mnie w praktyce podział miejsc zewnętrznych, bądź co bądź pewnie samochody z różnych bloków z osiedla będą się mieszać.

michaljg

Re: Podział miejsc postojowych pomiędzy bloku na osiedlu Centralna Park Kraków

Postautor: michaljg » 16 paź 2017, 13:44

kustosz pisze:Zastanawia mnie w praktyce podział miejsc zewnętrznych, bądź co bądź pewnie samochody z różnych bloków z osiedla będą się mieszać.

Miedzy blokami tez będziemy stawiać szlabany, żeby czasem nam nikt z bloku obok nie zaparkowal? :D

kustosz

Postautor: kustosz » 16 paź 2017, 13:53

Tak własnie napisałem, dobrze że do podkreśliłeś.

blakeg1

Postautor: blakeg1 » 16 paź 2017, 15:06

Mi sie ten fakt podoba, ze bede mogl zaparkowac auto pod innym blokiem gdy wszystkie miejsca pod moim beda juz zajete..

Naliczylem lacznie +/- 290 miejsc postojowych zewnetrznych (dla 4 blokow osiedla). Majac na uwadze jak wielu lokatorow posiada miejsca w garazu podziemnym to wydaje mi sie, ze z wolnym miejscem pod blokiem raczej nie powinno byc problemow.

Wrona

Postautor: Wrona » 17 paź 2017, 10:13

Takie wpisy powodują tylko że ludzie myślą, jak będą ogólno dostępne miejsca to może nie kupię garażu. A prawda jest taka że w nocy na wybudowanych do tej pory 66 miejsca stoją auta w 95% pomimo że nie wszyscy mieszkańcy bloku D się wprowadzili. Raczej nie jestem takim optymistą jak blakeg1, choć życzył bym sobie i wszystkim mieszkańcom by on miał rację :)

blakeg1

Postautor: blakeg1 » 17 paź 2017, 12:42

a czy ostatecznie mieszkancy bloku B sa zobligowani do zakupu miejsca podziemnego razem z zakupem mieszkania?
czy LC Corp odstapilo od tego obowiazku?

misiek

Postautor: misiek » 17 paź 2017, 14:09

Wrona pisze: A prawda jest taka że w nocy na wybudowanych do tej pory 66 miejsca stoją auta w 95% pomimo że nie wszyscy mieszkańcy bloku D się wprowadzili. Raczej nie jestem takim optymistą jak blakeg1, choć życzył bym sobie i wszystkim mieszkańcom by on miał rację :)

W bloku D jest tylko 66 miejsc w podziemnym ? dobrze rozumiem ?
Edit: OK, chodzi o naziemne zapewne. przestraszyłem się z początku :)

Ja również optymistą nie jestem. w 2 etapie ma byc oddane ~200 miejsc na 130 mieszkań. 1.5 miejsca na mieszkanie to nie jest mało, ale nie powiedziałbym że nie braknie :). Ciekawe jaki parking będzie miała nowa galeria. zakładam że szlabany będą ;/

Pegaso

Postautor: Pegaso » 17 paź 2017, 14:38

Przy galeriach i tak na noc jest zamykany.
Dla mnie nie mieszkańcy i galeria będą problem a targi.
Tylko ze względu na tragi jestem za szlabanem - nie żadnym ogrodzeniem , a szlabanem dla samochodów i to w obu istniejących na ta chwile wjazdach (docelowo we wszystkich).

lincolnsixecho

Postautor: lincolnsixecho » 17 paź 2017, 19:59

Wrona pisze:Takie wpisy powodują tylko że ludzie myślą, jak będą ogólno dostępne miejsca to może nie kupię garażu. A prawda jest taka że w nocy na wybudowanych do tej pory 66 miejsca stoją auta w 95% pomimo że nie wszyscy mieszkańcy bloku D się wprowadzili. Raczej nie jestem takim optymistą jak blakeg1, choć życzył bym sobie i wszystkim mieszkańcom by on miał rację :)

Ja bym założył, że aut będzie więcej niż mieszkań, niektórzy mają dwa albo więcej, do tego jakieś odwiedziny itd. Może być rożnie.

Sqrt

Postautor: Sqrt » 23 paź 2017, 17:33

blakeg1 pisze:a czy ostatecznie mieszkancy bloku B sa zobligowani do zakupu miejsca podziemnego razem z zakupem mieszkania?
czy LC Corp odstapilo od tego obowiazku?

Tak, są zobligowani.

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”