Podział miejsc postojowych pomiędzy bloku na osiedlu Centralna Park Kraków
Podział miejsc postojowych pomiędzy bloku na osiedlu Centralna Park Kraków
Zastanawia mnie w praktyce podział miejsc zewnętrznych, bądź co bądź pewnie samochody z różnych bloków z osiedla będą się mieszać.
Re: Podział miejsc postojowych pomiędzy bloku na osiedlu Centralna Park Kraków
kustosz pisze:Zastanawia mnie w praktyce podział miejsc zewnętrznych, bądź co bądź pewnie samochody z różnych bloków z osiedla będą się mieszać.
Miedzy blokami tez będziemy stawiać szlabany, żeby czasem nam nikt z bloku obok nie zaparkowal?

Tak własnie napisałem, dobrze że do podkreśliłeś.
Mi sie ten fakt podoba, ze bede mogl zaparkowac auto pod innym blokiem gdy wszystkie miejsca pod moim beda juz zajete..
Naliczylem lacznie +/- 290 miejsc postojowych zewnetrznych (dla 4 blokow osiedla). Majac na uwadze jak wielu lokatorow posiada miejsca w garazu podziemnym to wydaje mi sie, ze z wolnym miejscem pod blokiem raczej nie powinno byc problemow.
Naliczylem lacznie +/- 290 miejsc postojowych zewnetrznych (dla 4 blokow osiedla). Majac na uwadze jak wielu lokatorow posiada miejsca w garazu podziemnym to wydaje mi sie, ze z wolnym miejscem pod blokiem raczej nie powinno byc problemow.
Takie wpisy powodują tylko że ludzie myślą, jak będą ogólno dostępne miejsca to może nie kupię garażu. A prawda jest taka że w nocy na wybudowanych do tej pory 66 miejsca stoją auta w 95% pomimo że nie wszyscy mieszkańcy bloku D się wprowadzili. Raczej nie jestem takim optymistą jak blakeg1, choć życzył bym sobie i wszystkim mieszkańcom by on miał rację 

a czy ostatecznie mieszkancy bloku B sa zobligowani do zakupu miejsca podziemnego razem z zakupem mieszkania?
czy LC Corp odstapilo od tego obowiazku?
Wrona pisze: A prawda jest taka że w nocy na wybudowanych do tej pory 66 miejsca stoją auta w 95% pomimo że nie wszyscy mieszkańcy bloku D się wprowadzili. Raczej nie jestem takim optymistą jak blakeg1, choć życzył bym sobie i wszystkim mieszkańcom by on miał rację
W bloku D jest tylko 66 miejsc w podziemnym ? dobrze rozumiem ?
Edit: OK, chodzi o naziemne zapewne. przestraszyłem się z początku

Ja również optymistą nie jestem. w 2 etapie ma byc oddane ~200 miejsc na 130 mieszkań. 1.5 miejsca na mieszkanie to nie jest mało, ale nie powiedziałbym że nie braknie

Przy galeriach i tak na noc jest zamykany.
Dla mnie nie mieszkańcy i galeria będą problem a targi.
Tylko ze względu na tragi jestem za szlabanem - nie żadnym ogrodzeniem , a szlabanem dla samochodów i to w obu istniejących na ta chwile wjazdach (docelowo we wszystkich).
Dla mnie nie mieszkańcy i galeria będą problem a targi.
Tylko ze względu na tragi jestem za szlabanem - nie żadnym ogrodzeniem , a szlabanem dla samochodów i to w obu istniejących na ta chwile wjazdach (docelowo we wszystkich).
-
Wrona pisze:Takie wpisy powodują tylko że ludzie myślą, jak będą ogólno dostępne miejsca to może nie kupię garażu. A prawda jest taka że w nocy na wybudowanych do tej pory 66 miejsca stoją auta w 95% pomimo że nie wszyscy mieszkańcy bloku D się wprowadzili. Raczej nie jestem takim optymistą jak blakeg1, choć życzył bym sobie i wszystkim mieszkańcom by on miał rację
Ja bym założył, że aut będzie więcej niż mieszkań, niektórzy mają dwa albo więcej, do tego jakieś odwiedziny itd. Może być rożnie.
blakeg1 pisze:a czy ostatecznie mieszkancy bloku B sa zobligowani do zakupu miejsca podziemnego razem z zakupem mieszkania?
Tak, są zobligowani.
Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”