Problemy z wodą (zapach, ciśnienie, temperatura) - Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
Selassie

Problemy z wodą (zapach, ciśnienie, temperatura) - Avia 3

Postautor: Selassie » 24 paź 2017, 9:10

Patrząc po tematach na forum chyba jestem odosobniony z tym problemem - jednak co mi szkodzi dalej pytać.
Mieszkam na 7 piętrze. Mam problemy z wodą w mieszkaniu:

-Woda ciepła ma dużo niższe ciśnienie niż woda zimna (po odkręceniu ciepłej można wizualnie wręcz zobaczyć, że objętość strumienia się zmniejsza)
-Trzeba czekać bardzo długo żeby po odkręceniu wody ciepłej taka popłynęła z kranu (testowałem czas wynosi od 1 do aż 1.5 minuty!!)
-Woda ma czasem dziwny metaliczny zapach, do tego kiedy się jej spróbuje jest zwyczajnie nie do picia, zamiast normalnego neutralnego smaku można wyczuć coś kwaśnego.

Sam już nie wiem co z tym wszystkim robić - zgłaszane do administracji dwukrotnie, zero reakcji z ich strony

Selassie

Re: Problemy z wodą (zapach, ciśnienie, temperatura) - Avia 3

Postautor: Selassie » 29 paź 2017, 10:22

Chyba tylko ja mam taki problem z wodą w bloku :(.

Mnie to strasznie irytuje. Woda ewidentnie leci słabo.
Zarządca zasłania się tym, że dużo ludzi się jeszcze nie wprowadziło.

Nowy

Postautor: Nowy » 29 paź 2017, 11:59

Jeśli chodzi o zapach wody i jej smak, to w nowym bloku to dosyć typowe, w innych w okolicy było podobnie, chyba chodzi o to, że instalacja jest nowa i po jakimś czasie zostaje dopiero dobrze wypłukana. Po jakimś czasie to mija, albo człowiek się przyzwyczaja. Problemy z ciśnieniem zgłaszaj administracji, zauważyłem, że instalacja musi zostać wyregulowana i czasem ma zadyszki, w tym sensie, że spada ciśnienie ciepłej albo zimnej wody itp., ale jeśli ktoś się tym zajmuje, to w końcu zaczyna to dobrze działać :) No i jeszcze jak wprowadzi się więcej osób, to instalacja powinna zacząć działać bardziej płynnie. Powodzenia!

crc

Postautor: crc » 02 lis 2017, 10:44

Też mieszkam na 7 piętrze i sytuacja ma się podobnie. Jeżeli chodzi o dostępność ciepłej wody, od kiedy sąsiedzi wprowadzili się do pionu sytuacja się poprawiła, jednak około 30-45 sekund trzeba na nią czekać. Ciśnienie bez szaleństw, chociaż ostatnio nastąpiła nieznaczna poprawa.

Proponuje zrobić zgłoszenie po zalogowaniu na strefę klienta na zzn.pl

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”