Patrząc po tematach na forum chyba jestem odosobniony z tym problemem - jednak co mi szkodzi dalej pytać.
Mieszkam na 7 piętrze. Mam problemy z wodą w mieszkaniu:
-Woda ciepła ma dużo niższe ciśnienie niż woda zimna (po odkręceniu ciepłej można wizualnie wręcz zobaczyć, że objętość strumienia się zmniejsza)
-Trzeba czekać bardzo długo żeby po odkręceniu wody ciepłej taka popłynęła z kranu (testowałem czas wynosi od 1 do aż 1.5 minuty!!)
-Woda ma czasem dziwny metaliczny zapach, do tego kiedy się jej spróbuje jest zwyczajnie nie do picia, zamiast normalnego neutralnego smaku można wyczuć coś kwaśnego.
Sam już nie wiem co z tym wszystkim robić - zgłaszane do administracji dwukrotnie, zero reakcji z ich strony
Problemy z wodą (zapach, ciśnienie, temperatura) - Avia 3
Re: Problemy z wodą (zapach, ciśnienie, temperatura) - Avia 3
Chyba tylko ja mam taki problem z wodą w bloku
.
Mnie to strasznie irytuje. Woda ewidentnie leci słabo.
Zarządca zasłania się tym, że dużo ludzi się jeszcze nie wprowadziło.

Mnie to strasznie irytuje. Woda ewidentnie leci słabo.
Zarządca zasłania się tym, że dużo ludzi się jeszcze nie wprowadziło.
Jeśli chodzi o zapach wody i jej smak, to w nowym bloku to dosyć typowe, w innych w okolicy było podobnie, chyba chodzi o to, że instalacja jest nowa i po jakimś czasie zostaje dopiero dobrze wypłukana. Po jakimś czasie to mija, albo człowiek się przyzwyczaja. Problemy z ciśnieniem zgłaszaj administracji, zauważyłem, że instalacja musi zostać wyregulowana i czasem ma zadyszki, w tym sensie, że spada ciśnienie ciepłej albo zimnej wody itp., ale jeśli ktoś się tym zajmuje, to w końcu zaczyna to dobrze działać
No i jeszcze jak wprowadzi się więcej osób, to instalacja powinna zacząć działać bardziej płynnie. Powodzenia!

Też mieszkam na 7 piętrze i sytuacja ma się podobnie. Jeżeli chodzi o dostępność ciepłej wody, od kiedy sąsiedzi wprowadzili się do pionu sytuacja się poprawiła, jednak około 30-45 sekund trzeba na nią czekać. Ciśnienie bez szaleństw, chociaż ostatnio nastąpiła nieznaczna poprawa.
Proponuje zrobić zgłoszenie po zalogowaniu na strefę klienta na zzn.pl
Proponuje zrobić zgłoszenie po zalogowaniu na strefę klienta na zzn.pl
Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”