Witaj. Podpisałam wczoraj akt notarialny i w końcu jestem właścicielem mieszkania

Niestety jestem też pierwsza osobą, która została poinformowana o problemie z miejscami postojowymi i o tym, że ostatecznie będzie ich 13 a nie 14. Wyjaśniam o co chodzi. Pani architekt popełniła błąd przy projektowaniu i myślę, że to nie jeden a kilka. Jeśli chodzi o wjazd/wyjazd z garażu to jest zbyt długi i w momencie kiedy chce się skręcić to przy założeniu, że miejsca parkingowe są zajęte to trzeba się zatrzymać i wycofać aby się zmieścić z promieniem skrętu

P. Michał wpadł na pomysł, że nie ma jedno miejsce wolne zdaje się, że numer 6 i będzie ono wolne do manewrów, ale..... zwiąże się to z tym, że trzeba się składać co najmniej na dwa razy

ten sam problem jest z wyjazdem - żaden samochód nie ma takiego promienia skrętu

wprawdzie my mamy kombi, ale sądzę, że tylko malutkie samochody nie będą miały z tym problemu a każde przeciętne auto już tak. Pojechaliśmy to dzisiaj sprawdzić praktycznie i niestety jest to prawda ;( Sprawę zgłosił, któryś z właścicieli, którzy już prowadzą prace remontowe w swoim mieszkaniu. Chyba pokuszę się na zmierzenie czy poprawie wyznaczono nam te miejsca bo są przepisy, które to regulują. Zasmuciło mnie to bardzoooo. Nie wiem czy to nie kwalifikuje się na złożenie jakieś reklamacji...
Co do Tauronu to mam kartę techniczną i ponoć oni w 2-3 dni przychodzą i zakładają liczniki.