W którym miejscu osiedla uszkodzono rurę gazu??

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
gamera64

W którym miejscu osiedla uszkodzono rurę gazu??

Postautor: gamera64 » 23 lis 2017, 17:58

Na pobliskich osiedlach nie ma gazu, bo gdzieś na budowie osiedla Avia uszkodzono rurę. Czy ktoś wie w którym miejscu osiedla ktoś miał pecha??

wojtekf

Re: W którym miejscu osiedla uszkodzono rurę gazu??

Postautor: wojtekf » 23 lis 2017, 19:18

Bzdura bo wszystkie głębsze wykopy już dawno zostały wykonane.

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 23 lis 2017, 21:17

To, że rura została uszkodzona, to prawda. O tym, że odpowiedzialny jest za to Budimex, pisali wyłącznie ludzie w komentarzach na Facebooku pod głównym wpisem na stronie dzielnicy Czyżyny. Oczywiście zdaniem niektórych wszystkiemu winne słoiki z Avii... :evil:

jas78

Postautor: jas78 » 23 lis 2017, 22:53

Ekspresjah pisze:To, że rura została uszkodzona, to prawda. O tym, że odpowiedzialny jest za to Budimex, pisali wyłącznie ludzie w komentarzach na Facebooku pod głównym wpisem na stronie dzielnicy Czyżyny. Oczywiście zdaniem niektórych wszystkiemu winne słoiki z Avii... :evil:

Zadziwia mnie to utożsamianie z deweloperem - na dobre i na złe. Mieszkańcy nie są winni awarii gazociągu czy śmiertelnemu wypadkowi operatora dźwigu. Natomiast kto jest winny i czy aby na pewno deweloper - to dopiero ustalą odpowiednie służby.

Tommy

Postautor: Tommy » 23 lis 2017, 23:09

Na gazeta.pl jest opisana sytuacja, co się stało:
"Problemy z dostawą gazu rozpoczęły się trzy dni temu. Rozpoczęły się wtedy prace związane z przełączeniem gazociągu na nowy odcinek.
Jak informuje rzecznik Polskiej Spółki Gazownictwa Artur Michniewicz, nie miało to wpłynąć na jakiekolwiek utrudnienia dla mieszkańców. Zasilanie w gaz miało bowiem popłynąć z drugiej strony gazociągu. Jednak technika zawiodła." itd.
krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,22684512,trzeci-dzien-bez-gazu-w-czesci-czyzyn-mieszkancy-mamy-dosc.html

gamera64

Postautor: gamera64 » 24 lis 2017, 9:51

Mnie nie obchodzą sąsiednie osiedla, bo traktuje ludzi z wzajemnością, a dla nas nie są przychylni. Interesuje mnie bardziej gdzie doszło do tej awarii, bo jednak rura o dużej średnicy z gazem, to pewne zagrożenie dla ludzi lub budynków.

Arav

Postautor: Arav » 24 lis 2017, 10:04

Z tego co sie orientuje to u nas nie ma gazu w blokach wiec nie sadze zeby to mialo jakiekolwiek bezposrednie powiazanie z naszym osiedlem....

maciek

Postautor: maciek » 24 lis 2017, 11:49

gamera64 pisze:Mnie nie obchodzą sąsiednie osiedla, bo traktuje ludzi z wzajemnością, a dla nas nie są przychylni. Interesuje mnie bardziej gdzie doszło do tej awarii, bo jednak rura o dużej średnicy z gazem, to pewne zagrożenie dla ludzi lub budynków.

Dlaczego sądzisz, że "nie są dla nas przychylni" ? :shock:

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”