W którym miejscu osiedla uszkodzono rurę gazu??
W którym miejscu osiedla uszkodzono rurę gazu??
Na pobliskich osiedlach nie ma gazu, bo gdzieś na budowie osiedla Avia uszkodzono rurę. Czy ktoś wie w którym miejscu osiedla ktoś miał pecha??
Re: W którym miejscu osiedla uszkodzono rurę gazu??
Bzdura bo wszystkie głębsze wykopy już dawno zostały wykonane.
-
To, że rura została uszkodzona, to prawda. O tym, że odpowiedzialny jest za to Budimex, pisali wyłącznie ludzie w komentarzach na Facebooku pod głównym wpisem na stronie dzielnicy Czyżyny. Oczywiście zdaniem niektórych wszystkiemu winne słoiki z Avii... 

Ekspresjah pisze:To, że rura została uszkodzona, to prawda. O tym, że odpowiedzialny jest za to Budimex, pisali wyłącznie ludzie w komentarzach na Facebooku pod głównym wpisem na stronie dzielnicy Czyżyny. Oczywiście zdaniem niektórych wszystkiemu winne słoiki z Avii...
Zadziwia mnie to utożsamianie z deweloperem - na dobre i na złe. Mieszkańcy nie są winni awarii gazociągu czy śmiertelnemu wypadkowi operatora dźwigu. Natomiast kto jest winny i czy aby na pewno deweloper - to dopiero ustalą odpowiednie służby.
Na gazeta.pl jest opisana sytuacja, co się stało:
"Problemy z dostawą gazu rozpoczęły się trzy dni temu. Rozpoczęły się wtedy prace związane z przełączeniem gazociągu na nowy odcinek.
Jak informuje rzecznik Polskiej Spółki Gazownictwa Artur Michniewicz, nie miało to wpłynąć na jakiekolwiek utrudnienia dla mieszkańców. Zasilanie w gaz miało bowiem popłynąć z drugiej strony gazociągu. Jednak technika zawiodła." itd.
krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,22684512,trzeci-dzien-bez-gazu-w-czesci-czyzyn-mieszkancy-mamy-dosc.html
"Problemy z dostawą gazu rozpoczęły się trzy dni temu. Rozpoczęły się wtedy prace związane z przełączeniem gazociągu na nowy odcinek.
Jak informuje rzecznik Polskiej Spółki Gazownictwa Artur Michniewicz, nie miało to wpłynąć na jakiekolwiek utrudnienia dla mieszkańców. Zasilanie w gaz miało bowiem popłynąć z drugiej strony gazociągu. Jednak technika zawiodła." itd.
krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,22684512,trzeci-dzien-bez-gazu-w-czesci-czyzyn-mieszkancy-mamy-dosc.html
Mnie nie obchodzą sąsiednie osiedla, bo traktuje ludzi z wzajemnością, a dla nas nie są przychylni. Interesuje mnie bardziej gdzie doszło do tej awarii, bo jednak rura o dużej średnicy z gazem, to pewne zagrożenie dla ludzi lub budynków.
Z tego co sie orientuje to u nas nie ma gazu w blokach wiec nie sadze zeby to mialo jakiekolwiek bezposrednie powiazanie z naszym osiedlem....
gamera64 pisze:Mnie nie obchodzą sąsiednie osiedla, bo traktuje ludzi z wzajemnością, a dla nas nie są przychylni. Interesuje mnie bardziej gdzie doszło do tej awarii, bo jednak rura o dużej średnicy z gazem, to pewne zagrożenie dla ludzi lub budynków.
Dlaczego sądzisz, że "nie są dla nas przychylni" ?

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”