Zakaz parkowania / parkowanie na osiedlu w miejscach niedozwolonych - Avia 2

Forum przeznaczone dla osób, które zamieszkają na osiedlu Avia 2 budowanym przez Budimex w Czyżynach.
nowy_mieszkanie_avii

Re: Zakaz parkowania / parkowanie na osiedlu w miejscach niedozwolonych - Avia 2

Postautor: nowy_mieszkanie_avii » 13 gru 2017, 9:41

Po prostu ręce opadają jak się widzi to co się dzieje u nas z parkowaniem. Myślę, że sytuacja się skończy jak zostanie wystawionych pare mandatów.

P.S. czy ktoś orientuje się jaki status ma teraz droga, która jest przy naszym bloku? Słyszałem od jednego z sąsiadów, że ma status drogi wewnętrznej i straż miejska niewiele teraz może zrobić. Natomiast po zakończeniu budowy "okrąglaka" i ostatniego bloku droga zmieni status na bodajże osiedlową i wtedy każdy "wybryk" parkingowy będzie mógł się skończyć mandatem.

Awatar użytkownika
Czerwony

Re: Zakaz parkowania / parkowanie na osiedlu w miejscach niedozwolonych - Avia 2

Postautor: Czerwony » 13 gru 2017, 10:12

Avia to osiedle zamknięte i nie będą tutaj miały wstępu żadne inne służby bez zgody mieszkańców.

Robert

Postautor: Robert » 13 gru 2017, 12:08

Czerwony pisze:Avia to osiedle zamknięte i nie będą tutaj miały wstępu żadne inne służby bez zgody mieszkańców.

Możesz to rozwinąć, bo albo Cię nie zrozumiałem, albo Cię fantazja poniosła.

mik

Postautor: mik » 13 gru 2017, 15:13

Proponuję jeszcze każdej wspólnocie stworzenie regulaminu, który przenosi na winowajcę koszty ewentualnych kar dla wspólnoty za zastawianie drogi. Przy ujednoliceniu przepisu znak na wjazd i wio. Jak ktoś dostanie rachunek na kilka tysięcy to sie odechce parkowac na dziko.

tomekAVIA2

Postautor: tomekAVIA2 » 13 gru 2017, 16:13

mam do wynajecia miejsce postojowe nr 3 blisko klatki A. Miejsce kupiłem za cięzko odłożone 50 000zł. Wynajmę za 350 + wspólnota.

DartHart

Postautor: DartHart » 13 gru 2017, 17:13

tomekAVIA2 pisze:mam do wynajecia miejsce postojowe nr 3 blisko klatki A. Miejsce kupiłem za cięzko odłożone 50 000zł. Wynajmę za 350 + wspólnota.

No to średnia inwestycja 50 tysi. Zwróci się najwcześniej za jakieś 12 lat..

maniekmal

Postautor: maniekmal » 13 gru 2017, 17:35

ale jak już kupi furę to nie będzie jak pajac parkować jej na chodnikach i utrudniać innym poruszanie się po osiedlu.

SmogWawelski

Postautor: SmogWawelski » 13 gru 2017, 19:55

DartHart pisze:
tomekAVIA2 pisze:mam do wynajecia miejsce postojowe nr 3 blisko klatki A. Miejsce kupiłem za cięzko odłożone 50 000zł. Wynajmę za 350 + wspólnota.

Czy ja wiem, czy taka średnia? Kolega może sobie np. 3 lata to miejsce wynajmować za te 350 zł, czyli dostanie około 12 000 zł i po tym czasie może je sprzedać (jeśli się okaże, że nie potrzebuje) za cenę pewnie nie niższą, niż cena zakupu. Czysty zysk. 12k z 50k w 3 lata. Pokaż mi bank, który zaoferuje takie warunki na którymkolwiek produkcie.

koperek87krk

Postautor: koperek87krk » 14 gru 2017, 9:14

SmogWawelski pisze:
DartHart pisze:

Czy ja wiem, czy taka średnia? Kolega może sobie np. 3 lata to miejsce wynajmować za te 350 zł, czyli dostanie około 12 000 zł i po tym czasie może je sprzedać (jeśli się okaże, że nie potrzebuje) za cenę pewnie nie niższą, niż cena zakupu. Czysty zysk. 12k z 50k w 3 lata. Pokaż mi bank, który zaoferuje takie warunki na którymkolwiek produkcie.

Pokaż mi kogoś kto kupi za tyle miejsce z rynku wtórnego skoro nie ma chętnych na swiezutkie miejsca od dewelopera...

sand

Postautor: sand » 14 gru 2017, 10:47

koperek87krk pisze:
SmogWawelski pisze:
DartHart pisze:No to średnia inwestycja 50 tysi. Zwróci się najwcześniej za jakieś 12 lat..

Pokaż mi kogoś kto kupi za tyle miejsce z rynku wtórnego skoro nie ma chętnych na swiezutkie miejsca od dewelopera...

Za rok albo dwa te miejsca będą warte więcej niż 50 000zł.

Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”