Po prostu ręce opadają jak się widzi to co się dzieje u nas z parkowaniem. Myślę, że sytuacja się skończy jak zostanie wystawionych pare mandatów.
P.S. czy ktoś orientuje się jaki status ma teraz droga, która jest przy naszym bloku? Słyszałem od jednego z sąsiadów, że ma status drogi wewnętrznej i straż miejska niewiele teraz może zrobić. Natomiast po zakończeniu budowy "okrąglaka" i ostatniego bloku droga zmieni status na bodajże osiedlową i wtedy każdy "wybryk" parkingowy będzie mógł się skończyć mandatem.
Zakaz parkowania / parkowanie na osiedlu w miejscach niedozwolonych - Avia 2
-
Re: Zakaz parkowania / parkowanie na osiedlu w miejscach niedozwolonych - Avia 2
Avia to osiedle zamknięte i nie będą tutaj miały wstępu żadne inne służby bez zgody mieszkańców.
Re: Zakaz parkowania / parkowanie na osiedlu w miejscach niedozwolonych - Avia 2
Czerwony pisze:Avia to osiedle zamknięte i nie będą tutaj miały wstępu żadne inne służby bez zgody mieszkańców.
Możesz to rozwinąć, bo albo Cię nie zrozumiałem, albo Cię fantazja poniosła.
Proponuję jeszcze każdej wspólnocie stworzenie regulaminu, który przenosi na winowajcę koszty ewentualnych kar dla wspólnoty za zastawianie drogi. Przy ujednoliceniu przepisu znak na wjazd i wio. Jak ktoś dostanie rachunek na kilka tysięcy to sie odechce parkowac na dziko.
-
mam do wynajecia miejsce postojowe nr 3 blisko klatki A. Miejsce kupiłem za cięzko odłożone 50 000zł. Wynajmę za 350 + wspólnota.
tomekAVIA2 pisze:mam do wynajecia miejsce postojowe nr 3 blisko klatki A. Miejsce kupiłem za cięzko odłożone 50 000zł. Wynajmę za 350 + wspólnota.
No to średnia inwestycja 50 tysi. Zwróci się najwcześniej za jakieś 12 lat..
ale jak już kupi furę to nie będzie jak pajac parkować jej na chodnikach i utrudniać innym poruszanie się po osiedlu.
-
DartHart pisze:tomekAVIA2 pisze:mam do wynajecia miejsce postojowe nr 3 blisko klatki A. Miejsce kupiłem za cięzko odłożone 50 000zł. Wynajmę za 350 + wspólnota.
Czy ja wiem, czy taka średnia? Kolega może sobie np. 3 lata to miejsce wynajmować za te 350 zł, czyli dostanie około 12 000 zł i po tym czasie może je sprzedać (jeśli się okaże, że nie potrzebuje) za cenę pewnie nie niższą, niż cena zakupu. Czysty zysk. 12k z 50k w 3 lata. Pokaż mi bank, który zaoferuje takie warunki na którymkolwiek produkcie.
-
SmogWawelski pisze:DartHart pisze:tomekAVIA2 pisze:mam do wynajecia miejsce postojowe nr 3 blisko klatki A. Miejsce kupiłem za cięzko odłożone 50 000zł. Wynajmę za 350 + wspólnota.
Czy ja wiem, czy taka średnia? Kolega może sobie np. 3 lata to miejsce wynajmować za te 350 zł, czyli dostanie około 12 000 zł i po tym czasie może je sprzedać (jeśli się okaże, że nie potrzebuje) za cenę pewnie nie niższą, niż cena zakupu. Czysty zysk. 12k z 50k w 3 lata. Pokaż mi bank, który zaoferuje takie warunki na którymkolwiek produkcie.
Pokaż mi kogoś kto kupi za tyle miejsce z rynku wtórnego skoro nie ma chętnych na swiezutkie miejsca od dewelopera...
koperek87krk pisze:SmogWawelski pisze:DartHart pisze:No to średnia inwestycja 50 tysi. Zwróci się najwcześniej za jakieś 12 lat..
Pokaż mi kogoś kto kupi za tyle miejsce z rynku wtórnego skoro nie ma chętnych na swiezutkie miejsca od dewelopera...
Za rok albo dwa te miejsca będą warte więcej niż 50 000zł.
Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”